۲۲ دی ۱۴۰۰، ۱۱:۴۷
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84610694
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هشدار دانشگاه علوم پزشکی کردستان: آنفلوانزای فصلی را جدی بگیریم

سنندج- ایرنا- مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با توجه به کاهش پروتکل‌های بهداشتی به دلیل واکسیناسیون گسترده کرونا، متاسفانه پیش بینی می شود میزان ابتلا و افزایش بیماری آنفلوانزا دوباره اوج بگیرد که توصیه می‌شود گروه‌های حساس نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، امید بنفشی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران،  تب و سرفه را شایع‌ترین علامت کرونا و آنفلوانزا در کودکان برشمرد و اظهار داشت: مهمترین راهبرد برای مقابله با دو بیماری کرونا و آنفلوانزا، تمرکز بر پیشگیری و رعایت بهداشت عمومی است.

وی افزود: هر ساله با آمدن فصول پاییز و زمستان، میزان ابتلا به بیماری آنفلوانزا افزایش می‌یابد و افراد زیادی به خصوص سالمندان، کودکان و مبتلایان به بیماری های خاص، جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست می دهند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: سال گذشته به دلیل استفاده از ماسک، شستن مکرر دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی انتقال بیماری آنفلوانزا به حداقل رسیده بود اما امسال با توجه به واکسیناسیون گسترده در سراسر جهان و در نتیجه کمتر شدن میزان رعایت پروتکل ها، میزان ابتلا و افزایش بیماری آنفلوانزا دوباره اوج خواهد گرفت، از این رو پزشکان توصیه می کنند قبل از اوج گیری این بیماری بهتر است گروه‌های حساس به خصوص کودکان، دانش آموزان، زنان باردار، افراد مسن، افراد دیابتی و مبتلایان به بیماری های خاص نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

بنفشی با اشاره به تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا اظهار داشت: این دو بیماری علائم مشابه بسیاری دارند اما شاید بتوان سرفه، تب و بدن درد را مهم‌ترین علایم تشخیص بیماری آنفلوانزا از سرماخوردگی دانست.

وی با بیان اینکه معمولا لرز و بدن ‌درد از اولین نشانه‌های ابتلا به آنفلوانزا شناخته می‌شود، افزود: اگر احساس کردید که علایمی شبیه به سرماخوردگی دارید اما به شدت بی‌حال هستید به طوریکه حتی نمی‌توانید از جایتان بلند شوید و بدن درد امانتان را بریده است، احتمال ابتلای شما به آنفلوانزا وجود دارد، پس در چنین شرایطی به پزشک مراجعه کنید.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه هر فردی متناسب با سیستم ایمنی بدنش ممکن است، علایم شدید یا کمتری از آنفلوانزا را تجربه کند، ادامه داد: این بیماری یک دوره کوتاه‌ مدت سه تا چهار روزه دارد اما ممکن است افراد در این مدت علائم شدیدی از آن را تجربه کنند.

 بنفشی شایع‌ترین علایم آنفلوانزا را تب و لرز، سرفه، گرفتگی و آبریزش بینی، گلو درد، بدن درد، سردرد، خستگی و سوزش چشم‌ها نام برد و گفت: در بیشتر مواقع این بیماری با علایم فوق همراه با حالت تهوع و استفراغ همراه است.

وی با بیان اینکه علایم یاد شده معمولا ۲ روز پس از ابتلا به بیماری خود را نشان می‌دهند و به مدت یک هفته هم باقی می‌مانند، اضافه کرد: تشخیص دقیق بیماری آنفلوانزا فقط توسط پزشک قابل انجام است پس این علائم را با سرماخوردگی یا خستگی و حتی حساسیت اشتباه نگیرید.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه آنفلوانزا یک عفونت ویروسی بسیار مسری دستگاه تنفسی شایع در کودکان است، افزود: این بیماری می‌تواند در همه‌ گروه‌های سنی رخ دهد، با این حال احتمال ابتلای کودکان به این بیماری بیشتر است.

بنفشی با بیان اینکه عفونت با انتقال ویروس از فرد به فرد، به سرعت می‌تواند در میان جوامع گسترش یابد در باره چگونگی تشخیص بیماری آنفلوانزای فصلی با کووید ۱۹‌ اظهار داشت: از دست رفتن یا ضعیف شدن حس بویایی و چشایی از علایم اختصاصی مبتلایان کرونا است و بقیه علایم بالینی مانند تب، سرفه، تنگی نفس و بدن درد در هر دو بیماری دیده می‌شود که البته علایمی مانند تب، بدن درد و سردرد، درد قفسه سینه و اختلالات گوارشی در مبتلایان کووید شایع‌تر است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در حالات خفیف هر دو بیماری مراقبت‌های اولیه لازم است، گفت: در شرایط حاد بر اساس توصیه مرکز کنترل بیماری‌ها، انجام تست پی سی آر توصیه می‌شود.

بنفشی با بیان اینکه تب و سرفه شایع‌ترین علامت کرونا و آنفلوانزا در کودکان گزارش شده است، گفت: در حالت شدید بیماری اعم از کرونا و یا آنفلوانزا، احتمال بستری در آی‌سی‌ یو و حتی مرگ وجود دارد.

وی مهمترین راهبرد برای هر دو بیماری را تمرکز بر پیشگیری و بهداشت عمومی عنوان کرد و ادامه داد: خانواده‌ها با دیدن علایم خفیف اولیه در کودکان نباید نگرانی مضاعف داشته باشند بلکه باید آرامش خود را حفظ کنند، مراقبت‌های معمول سرماخوردگی را شروع و روند بیماری را پیگیری کنند، البته باید توجه داشت که تشخیص نهایی و تصمیم گیری درمانی با پزشک معالج است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha