«محمدرضا خالقی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۳۱۶ میلیارد و ۵۸۰ میلیون ریال این تسهیلات از محل منابع داخلی (قرض الحسنه) و ۹۰ میلیارد و ۳۴۰ میلیون ریال از سایر منابع (بانک کشاورزی) به زیر بخشهای بخش کشاورزی استان مرکزی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: ۱۹۸ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال این منابع مالی به صورت تسهیلات بخش زراعت و باغبانی برای خرید بذر گندم، جو و کود شیمیایی سهمیه استان مرکزی و ۸۵ میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال در بخش دام برای تامین نهادههای خوراک دام و کنسانتره در اختیار متقاضیان قرار گرفت.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۴۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال این منابع مالی در بخش طیور برای خرید نهادههای ذرت و سویا و ۵۶ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال برای تامین منابع مالی گیاهان دارویی، انواع حبوبات برای بسته بندی و کشمش به فعالان بخش کشاورزی پرداخت شد.
خالقی گفت: ۱۴ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال تسهیلات در زیر بخش منابع طبیعی برای تهیه علوفه و جومی دامی و سه میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال در زیر بخش شیلات، زنبورعسل و خدمات کشاورزی برای تامین خوراک پرداخت شده است.
وی یاد آور شد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی تنها عامل از سوی سازمان جهاد کشاورزی است که پرداخت اعتبارات دولتی از جمله پرداخت اعتبارات آبیاری تحت فشار و لایروبی قنوات را بر عهده دارد.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی افزود: ۱۹۵ میلیارد و ۹۸۸ میلیون ریال امسال در سطح یک هزار و ۱۱۱ هکتار عقد قرارداد و به طرحهای آبیاری پرداخت شده است.
خالقی خاطرنشان کرد: ۹۲ میلیارد و ۴۳۷ میلیون ریال نیز با عقد قرارداد به طرحهای مرمت و لایروبی قنوات در سطح استان مرکزی پرداخت اختصاص یافته است.
وی، از افزایش ۷۰ میلیارد ریالی سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی در زمستان امسال خبرداد و گفت: یازدهمین مرحله افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان زمستان امسال از محل سود سالانه مجامع عمومی، منابع شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و آورده بخش خصوصی (سهامداران) با هدف حمایت و تکمیل زنجیرههای تولید و رونق کشاورزی قراردادی در حال انجام است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان از ۳۴۷ میلیارد ریال به ۴۱۹ میلیارد ریال افزایش می یابد.
خالقی یادآورشد: با توجه به خشکسالی در سال زراعی گذشته، دیمزارهای استان بازدهی لازم برای تولید گندم مناسب تولید بذر را نداشته و این صندوق برای رفع نیاز بذر گندم دیم استان اقدام به تهیه یکهزار تن محصول دیم مرغوب از استانهای پربارش کشور کرده و پس از فرایند تولید بذر (بوجاری، سمزنی و کیسهگیری) نیاز دیمکاران استان را تامین کرد.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژهای در بخش دامداری کشور نیز برخوردار است.
نظر شما