حسن رمضانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین از ابتدای امسال بیش از ۲ میلیارد تومان برای مرمت آثار تاریخی که ثبت ملی شده، تخصیص پیدا کرده است.
وی گفت: تاکنون ۶ بافت تاریخی استان خراسان جنوبی به ثبت ملی رسیده که آخرین آن بافت تاریخی شهر دیهوک بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع خراسان جنوبی درخصوص شاخصهای بافت تاریخی که ارزشی ثبت ملی را دارد اظهار داشت: تک بناهای ارزشمند، ارزشهای معماری، فرهنگ عامه و مردمشناسی از جمله مواردی هستند که در روند ثبت ملی شدن اثرگذار است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال یک میلیارد تومان برای بافتهای تاریخی استان تخصیص پیدا کرده است گفت: ثبت تک بناها، مشارکت مردم در مرمت خانهها و مساجد، بهسازی معابر از جمله برنامههایی است که میراث فرهنگی در بافتهای تاریخی دنبال میکند.
رمضانی ثبت ملی بافت قدیم شهر دیهوک طبس را یادآور شد و افزود: دیهوک در زلزله سال ۱۳۵۷ طبس تخریب شد و مردم در مجاورت بافت قدیمی، شهر جدید دیهوک را ساختند.
وی با بیان اینکه محدوده تاریخی در غرب شهر دیهوک واقع شده و دارای مساحت تقریبی ۱۸ هکتار است گفت: بافت تاریخی ارزشمند دیهوک که مربوط به دوره صفوی تا اواخر قاجار است از جمله بافتهای مناطق کویری، گرم و خشک به شمار میرود که آثاری همچون مسجد، حمام، بازار، قلعه، آسیاب و خانههای زیبا در آن واقع شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار داشت: مردم فرهیخته دیهوک اکنون با مرمت تعدادی از بناهای بافت تاریخی، پیشینه کهن خود را پاس میدارند و اشتیاق دارند دیهوک قدیم را زنده و پویا سازند.
وی افزود: دیهوک در مسیر شاهراه تاریخی مهم استقرار یافته که هر سال مسافران و گردشگران بسیاری از جنوب و غرب کشور برای رسیدن به استان خراسان جنوبی و مشهد از آن عبور میکنند.
رمضانی عنوان کرد: اکنون با ثبت بافت تاریخی دیهوک میطلبد که مردم و مسوولان منطقه برای حفاظت و بازسازی آن تلاش و کوشش کنند.
نظر شما