استاندار: ۵۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت‌های سیل در کرمان تخصیص یافت

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با اشاره به تخصیص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار به دستور رئیس جمهور برای جبران خسارت تمام استان‌های سیلزده کشور از جمله کرمان گفت: این مبلغ باید هرچه سریعتر به حساب دستگاه‌های اجرایی این استان واریز تا نیازهای فوری مرتفع شود.

به گزارش ایرنا، علی زینی وند روز یکشنبه در نشست ستاد بحران استان کرمان افزود: رئیس جمهور در نشست هفته قبل دستور دادند که ۵۰ میلیارد تومان به حساب هر استان سیلزده واریز شود که باید بخشی از هزینه های دستگاه های اجرایی از این محل پرداخت و در هزینه مسائل مالی باید قانون رعایت شود و از ریخت و پاش جلوگیری کنیم.

وی تاکید کرد: کسب و کار، خانه و کشاورزی مردم برای ما مهم است و باید همه دستگاه ها برای جبران خسارات و جلوگیری از خسارات ناشی از بارش های پیش رو بسیج شوند و اگر جایی کمبود امکانات و نیروی انسانی است از سایر دستگاه ها و بخش خصوصی استفاده شود.

خود را برای بدترین سناریو در بارش های پیش رو آماده کنیم

استاندار کرمان با تاکید بر اینکه هشدارهای اعلام شده در زمینه بارش ها جدی هستند و باید خود را برای بدترین سناریو در چند روز اخیر آماده کنیم اظهار داشت: پیش بینی بارش ها از ۱۵۰ میلیمتر تا ۲۸۶ میلی متر اعلام شده که اگر اتفاق بیافتد باید احساس خطر کنیم و نباید کسی غافلگیر شود.

وی تصریح کرد: فرمانداران باید پای کار بیایند و میدانی کار کنند و اینجا اعلام می کنیم، هر دستگاهی اعم از بخش دولتی و خصوصی نیاز به کمک و استفاده از تجهیزات و امکانات دارند باید صورتجلسه کند.

زینی وند اظهار داشت: اگر آسیبی به مردم برسد ما نگران می شویم و لایروبی رودخانه ها در سیل ۲ هفته قبل مناطق را نجات داد، اما با پر شدن بستر رودخانه ها اکنون بارندگی ۱۰۰ میلی متری هم می تواند اثر تخریبی داشته باشد.

وی با بیان اینکه اگر لازم است خانه های در معرض خطر سیلاب در مناطق پرخطر تخلیه شود تاکید کرد: امروز و سه شنبه هفته جاری بارندگی، احتمال خطر جاری شدن سیلاب و وارد آمدن خسارات جانی و مالی را داریم که باید این خسارات را به حداقل برسانیم.

زینی وند با اشاره به اینکه فرمانداران جنوب و شرق استان کرمان باید در برابر حوادث پیش بینی شده آمادگی داشته باشند بیان کرد: فرمانداران رودبارجنوب، عنبرآباد، جیرفت، بم، ریگان و نرماشیر که احتمال آسیب بیشتر را در زمینه بارش نزولات جوی و جاری شدن سیلاب دارند، باید آمادگی کامل برای مدیریت بحران را داشته باشند.

استاندار کرمان تاکید کرد: اگر بحث های لایروبی رودخانه ها و آبخوان داری انجام شود، جان، خانه و مال مردم حفظ می شود و در زمینه اعتبارات نیز سازمان مدیریت و برنامه ریزی و هم خزانه حداکثر توان خود را برای کمک مالی بویژه برای راهداری بکار گرفته اند.

وی تصریح کرد: سال گذشته در بخش سرمازدگی محصولات کشاورزی سه هزار میلیارد تومان خسارت دیدیم که چیزی از آن جبران نشد و اگر در زمینه سیل چند روز قبل نیز تدبیر نمی شد و بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) وارد نمی شدند، مشکل داشتیم.

زینی وند گفت: در بحث پرداخت خسارات ها کمیته امداد حدود ۱۰ میلیارد تومان برای خرید اثاثیه آسیب دیده از سیل پرداخت می کند و اسباب زندگی و احشام مردم باید پس از برآورد خسارت، خریداری شود که البته اعتبار آن موجود است.

وی با اشاره به لزوم بازسازی سرویس های بهداشتی در مناطق سیلزده استان کرمان افزود: سرویس ها بهداشتی نیز باید هر چه سریع تر ترمیم و ساخته شود که اعتبار این بخش نیز تامین شده است.

استاندار کرمان همچنین از فرماندهی جنوبشرق ارتش جمهوری اسلامی در بحث مهار بحران و امدادرسانی به مناطق سیلزده تشکر کرد.

۵۸۰ کیلومتر راه کرمان پس از سیل اصلاح شد

سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کرمان گفت: ۵۸۰ کیلومتر از راه های این استان بعد از وقوع سیل هفته گذشته اصلاح و ۲ هزار و ۱۰۰ متر اصلاح دیواره‌های هدایت آبها و تخلیه و لایروبی یک هزار و ۵۰۰ دهانه پل صورت انجام شد.

احسان عراقی‌ زاده افزود: برای پرداخت مطالبات پیمانکاران و اقدامات لازم با توجه به بارندگی‌های هفته باید اعتبار لازم تخصیص داده شود.

مدیرکل هواشناسی کرمان نیز در این جلسه گفت: فعالیت سامانه بارشی از روز گذشته در این استان آغاز شده که تا روز چهارشنبه ادامه دارد و اکنون هشدار قرمز برای مناطق استان صادر کردیم.

تورج جدید افزود: طی روزهای آینده شاهد ناپایداری های جوی از جمله؛ بارش باران، برف و وزش باد هستیم و حداکثر بارندگی ها در غرب و جنوب استان کرمان خواهد بود.

وی بیان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته در شهرستان های منوجان با ۳۵ میلیمتر، ساردوئیه با ۱۵.۶ میلیمتر، رودبار با ۱۱.۲ میلیمتر، قلعه گنج هشت میلیمتر بیشترین بارش ها در جنوب استان و خبر با ۲۱.۳ میلیمتر، بافت ۱۷.۴ میلیمتر، فیض آباد با ۱۵.۵ میلیمتر نیز بیشترین بارش ها در نیمه شمالی استان ثبت شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: در روز گذشته طوفان شن را در شرق و زلزله را در مرکز این استان داشتیم و بارندگی نیز در سراسر استان و احتمال وقوع سیلاب را پیش بینی می کنیم.
مجید سعیدی بیان کرد: روز گذشته زلزله ای به بزرگی ۵.۱ ریشتر در حد فاصل چهارفرسخ تا کوهپایه به وقوع پیوست که خوشبختانه خسارتی نداشت.

به گزارش ایرنا، ستاد مدیریت بحران استان کرمان روز یکشنبه با اتکا به پیش‌بینی هواشناسی، هشدار سطح قرمز و اعلام ناپایداری شامل بارش باران، برف و وزش باد به‌نسبت شدید تا اواخر هفته جاری صادر کرد و خواستار اقدامات پیشگیرانه مدیران و شهروندان شد.

هواشناسی کرمان نیز هفته گذشته هشدار نارنجی صادر کرده بود اما سطح و رنگ هشدار را تغییر داد و خواستار افزایش اقدامات پیشگیرانه و مراقبت ها شد.

این هشدار درحالی است که در سیل هفته قبل در جنوب استان کرمان شاهد خسارت های به نسبت زیادی به زیرساخت های مختلف بودیم و میزان خسارت ها افزون بر ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام شده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha