۲۶ دی ۱۴۰۰، ۱۴:۱۳
کد خبر: 84615378
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده ویژه سازمان ملل : اولویت اصلی در لیبی آشتی ملی است

تهران - ایرنا - نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی مهم ترین اولویت این کشور در حال حاضر را آشتی ملی دانست و تاکید کرد که مردم لیبی دیگر خواهان جنگ نیستند.

به گزارش ایرنا، استفانی ویلیامز که سفر به کشورهای مختلف از جمله ترکیه و مصر را با هدف رایزنی و بررسی راههای حمایت از برگزاری انتخابات در لیبی را آغاز کرده است و اکنون در قاهره به سر می برد ،  در گفت و گوی اختصاصی خود با آناتولی در این باره که آیا تقویم پیشنهادی از طرف سازمان ملل برای انتخابات لیبی وجود دارد یا خیر گفتد نقشه راه مورد توافق مجمع گفت‌وگوی سیاسی را لیبی داریم که ژوئن سال جاری را در نظر گرفته است. من معتقدم انتخابات در این چارچوب زمانی می‌تواند برگزار شود.

نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی در این مصاحبه افزود: مردم لیبی دیگر خواهان جنگ نیستند. گفتمان و مطالبات آنها تغییر کرده است. سازمان ملل، آنها را برای دستیابی آشتی ملی، انتخابات، ادغام نظامی و اقتصادی همراهی خواهد کرد.

او  با اشاره به اینکه طرفین در لیبی تمایل به مذاکره دارند، تصریح کرد: اگر توافق سیاسی و تمایل به مذاکره با حسن نیت وجود داشته باشد، هر گزینه‌ای که باشد، می‌توان آن را پیش برد.

ویلیامز با بیان اینکه لیبی از سال ۲۰۱۱ در حال گذار است، افزود: لیبی به نهادهای دائمی مانند انتخابات دموکراتیک نیاز دارد. به نهادهایی نیاز دارد که بتوانند امنیت لازم را برای جمعیت متحد فراهم کرده، از مرزهای کشور محافظت و به مردم خدمت کنند. بهترین راه برای این که در نهایت چنین اتفاق بیفتد، انتخابات آزاد است.

او با تاکید بر اینکه تمرکز اصلی در لیبی باید زمان برگزاری انتخابات توسط کمیسیون انتخابات برنامه‌های پارلمان است، گفت: نقشه راه مجمع گفتگوی سیاسی لیبی که تا ژوئن سال جاری ادامه خواهد داشت، یک جدول زمانی معتبر است.

ویلیامز با بیان اینکه با گروه‌های عضو مجمع گفت‌وگوی سیاسی لیبی در مورد اینکه آیا این مجمع در شرایط فعلی نقشی خواهد داشت یا خیر، مشورت کرده اظهار داشت که منتظر پیشنهادات نهادهای مربوطه است.

اولویت اصلی، آشتی ملی در لیبی است

نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی همچنین با تاکید بر نیاز به کار جدی در زمینه آشتی ملی و عدالت انتقالی در لیبی تصریح کرد: اولویت اصلی آشتی ملی در لیبی است که وظیفه اصلی در این باره برعهده ریاست جمهوری است. ما شورای ریاست جمهوری را تشویق کردیم تا مسوولیت های خود را بر عهده بگیرد، ​​مجلس نمایندگان و شورای عالی کشور را نیز در این خصوص مجاب کرده‌ایم. اکنون زمان آن است که لیبیایی‌ها از این آرامش در کشور استفاده کرده و رو به جلو حرکت کنند. به عنوان سازمان ملل، آنها را در همه راه های آشتی ملی، روند انتخابات، ادغام نظامی و اقتصادی همراهی خواهیم کرد.

به دنبال اختلاف بین نهادهای رسمی لیبی بر سر قانون انتخابات و نقش قوه قضاییه در روند انتخابات، امکان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی که قرار بود در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود، وجود نداشت.  

تاکنون درباره تاریخ جدیدی برای برگزاری انتخابات توافق نشده است، کمیسیون انتخابات لیبی پیشتر پیشنهاد به تعویق انداختن آن به ۲۴ ژانویه و مجلس نمایندگان (پارلمان) پیشنهاد تعویق شش ماهه آن را داد.

لیبیایی‌ها امیدوارند که برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری برای پایان دادن به درگیری‌های مسلحانه که سال‌ها کشور نفت‌خیز آن‌ها را گرفتار کرده، کمک کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha