به گزارش ایرنا به نقل از کیودو، اظهارات "بونی جنکینز" معاون وزیر خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی در گفتگو با این خبرگزاری ژاپنی چند روز پس از آن مطرح شد که آمریکا، روسیه ، چین ، فرانسه و انگلیس (پنج عضو دائم شورای امنیت) با صدور یک بیانیه مشترک تاکید کردند که باید از جنگ در بردارنده سلاح های هسته ای جلوگیری کرد و چنین سلاح هایی باید در خدمت هدف های دفاعی و بازدارندگی از تجاوز باشند.
جنکینز گفت: در وهله اول داشتن بحث هایی بین پنج عضو دائم شورای امنیت بسیار کمک خواهد کرد. وی خاطرنشان کرد که بیانیه مشترک مزبور پیام تاریخی ریگان و گورباچف در سال ۱۹۸۵ را تکرار کرده است؛ دو رهبر سابق اعلام کردند که امکان پیروزی در جنگ هسته ای وجود ندارد و هرگز نباید وارد چنین جنگی شد.
معاون وزیر خارجه آمریکا گفت: جو بایدن و شی جین پینگ باید فرصتی برای یک گفتگوی کوتاه درباره اقدامات دوجانبه آینده داشته باشند. می دانم که همکاران من بسیار علاقمند به یافتن راههایی برای کار کردن با چین برای ایجاد نوعی از شفافیت و فرصتی برای کاهش ریسک و اشتباه محاسباتی هستند.
اشاره او به اجلاس آنلاین دو رهبر در نوامبر گذشته بود که بایدن در جریان آن موضوع ضرورت ایجاد یک "گاردریل" برای کنترل رقابت شدید نظامی بین دو کشور را مطرح کرد.
وی افزود: ما هنوز در فرایند تلاش برای یافتن راه هایی برای تحقق مسائل مطرح شده در گفتگوی رهبران دو کشور هستیم.
"فرایند پی -۵" (گفتگوی پنج عضو دائمی شورای امنیت) در سال ۲۰۰۹ شروع شد و در آن زمان باراک اوباما رئیس جمهور سابق تعهد این کشور برای صلح و امنیت در جهانی بدون سلاح هسته ای را اعلام کرد.
این پنج کشور از آن زمان تاکنون مذاکراتی برای تعمیق شناخت مشترک و هدف های سیاستگذاری مشترک مرتبط با ریسک هسته ای انجام داده اند. آمریکا در سال ۲۰۲۲ ریاست "فرایند پی-۵" را بر عهده دارد.
معاون وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد: امیدواریم که در زمان ریاست آمریکا اقدامات بیشتری در این حوزه انجام دهیم . ما گفتگوهایی با چین در چارچوب پی-۵ داشته ایم اما امیدواریم که در این روند گفتگوهای دوجانبه ای هم با چین داشته باشیم.
وی افزود: بیانیه پنج کشور یاد شده واقعا بر تمایل آمریکا و سایر کشورهای دارنده سلاح هسته ای عضو ان پی تی برای کار کردن با همه کشورها به منظور ایجاد محیط امنیتی برای پیشرفت در زمینه خلع سلاح هسته ای و ایجاد جهان بدون سلاح هسته ای تاکید کرده است.
این درحالی است که به گزارش کیودو ، افزایش تنش بین آمریکا و چین بخصوص درباره تایوان بر دورنمای آینده برای گفتگوهای دوجانبه هسته ای سایه انداخته است.
نظر شما