به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جیک سالیوان در مصاحبه ای اختصاصی در تارنمای فارن پالیسی منتشر شد، در پاسخ به پرسشی در زمینه روابط واشنگتن و مسکو و افزایش نیروهای نظامی روسیه در مرز مشترک با اوکراین و نحوه واکنش آمریکا به این موضوع مدعی شد: «اگر روسیه بخواهد که دیپلماسی را در پیش گیرد، ما آماده بوده و برخی ایده ها و پیشنهادها را نیز برای ملاحظه آنها روی میز مذاکره قرار داده ایم و آماده ایم تا در آن مورد به رایزنی ها ادامه دهیم. اما اگر روسیه بخواهد که راه تجاوز و تشدید تنش را در پیش گیرد، ما با هماهنگی شرکا و متحدانمان آماده واکنش قدرتمندیم».
سالیوان با رد ارتباط دورنمای پیوستن اوکراین به ناتو و واکنش کشورهای غربی به لشکرکشی احتمالی روسیه به این کشور گفت: به نظر من نکته اصلی آن است که احتمال تهاجم روسیه به اوکراین ارتباطی به ناتو نداشته و مسائلی اساسی تر را در بر می گیرد. اوکراین حق دارد که کشوری مستقل و مقتدر بوده و از دموکراسی برخوردار باشد.
سالیوان با این حال از همکاری مسکو در زمینه مبارزه با حملات سایبری تقدیر کرد و گفت: ما معتقدیم که در ماه های اخیر شاهد کاهش حملات گسترده باج افزارها علیه زیرساخت های حیاتی کشور بوده ایم و به تازگی و در روزهای اخیر از دولت روسیه بابت دستگیری تعدادی از تبهکاران مرتبط با حملات باج افزاری علیه آمریکا تقدیر کردیم.
این مقام ارشد امنیتی کاخ سفید در فراز دیگری از این مصاحبه در مورد پیش بینی فرمانده پیشین نیروی دریایی آمریکا در حوزه اقیانوس هند و آرام که حمله چین به تایوان را ظرف شش ماه آینده قطعی می دانست، گفت:
هدف اساسی سیاست ما در حوزه چین و تایوان آن است که از طریق دیپلماسی و بازدارندگی اطمینان یابیم که چنین اتفاقی هرگز رخ ندهد.
فارن پالیسی از این مقام عالیرتبه پرسید: یکی از ارکان رقابت آمریکا با چین، تجارت و تعاملات اقتصادی است. از سوی دیگر، شما با نام بردن از «سیاست خارجی برای طبقه متوسط» به دنبال محافظت از مشاغل و کسب و کارهای داخل آمریکائید. آیا این دو ایده در تناقض با یکدیگر نیستند؟
سالیوان گفت: ایده سیاست خارحی برای طبقه متوسط اساساً در مورد سرمایه گذاری در منابع قدرت داخلی یعنی نیروی کار، زیرساختها، نوآوری و رقابت پذیری است. با عمل به چنین سیاستی، نه تنها یک طبقه متوسط آمریکایی قدرتمندتر ایجاد می کنیم، بلکه خود را در جایگاهی قرار می دهیم که در دراز مدت به نحو موثرتری با چین رقابت کنیم.
وی افزود: بایدن معتقد است که تجارت با سایر کشورها مفید و مهم است و تضادی با محافظت از مشاغل آمریکایی ندارد. وی با در پیش گرفتن خط مشی های اقتصادی بین المللی ای مانند حداقل مالیات جهانی و ابتکار زیرساختی گروه ۷ به دنبال تقویت رهبری اقتصادی آمریکا است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد نحوه حمایت آمریکا از گسترش جهانی دموکراسی در حالیکه «کشورهایی همچون روسیه و چین با تهدید اقتصادی یا لشکرکشی نظامی بر کشورهای دیگر تاثیرگذاری می کنند»، مدعی شد: ابزارهایی مانند حمایت اقتصادی از کشورهایی که با تهدید چین مواجهند، تلاش برای برخورد با ریشه های فساد در برخی از دموکراسی های نوظهور و کاهش جهانی فساد از جمله راهکارهایی است که آمریکا می تواند در این زمینه در پیش گیرد.
سالیوان گفت: آمریکا برای تقویت دموکراسی ها تلاش خواهد کرد و نشان خواهیم داد که نظام های دموکراتیک و نه حکومت های خودکامه مناسب مواجهه با چالش های کنونی هستند.
سالیوان در مورد خروج آمریکا از افغانستان و تهیدید فقر علیه اکثریت قریب به اتفاق مردم این کشور گفت: باور نداریم که دادن چک سفید به طالبان که به دنبال تشکیل دولتی فراگیر که حقوق مردم را محترم شمارد، نیست مطابق با منافع درازمدت مردم افغانستان است. به اعتقاد ما مسئولیت آمریکا و جامعه جهانی، سپردن منابع مالی به موسسات مستقل و فعالانی است که بتوانند آن را تبدیل به اقلام غذایی و دارویی و دیگر کالاهای اساسی کنند.
مشاور امنیت ملی بایدن در مورد فراز و نشیب های روابط آمریکا و متحدانش در اروپا و به خصوص جنجال لغو قرارداد خرید زیردریایی های فرانسوی، از پرداختن به این مناقشات طفره رفت و گفت: ۳۰ متحد عضو ناتو در مورد بحران اوکراین و روسیه یکصدا بوده و هماهنگی نزدیکی میان آمریکا و اتحادیه اروپا در قالب گروه ۲۰ در زمینه تعرفه های آلومینیوم و فولاد وجود داشته است.
نظر شما