۲۸ دی ۱۴۰۰، ۱۹:۱۰
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84618340
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۲۱ هزار مترمربع فرش در چهارمحال و بختیاری بافته شد

شهرکرد- ایرنا-  رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۲۱ هزار و ۴۰۰ مترمربع فرش دستباف از سوی ۱۰۰ هزار بافنده در استان بافته شده است.

سجاد رستمی روز سه‌شنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این استان اگر چه دارای ۱۰۰ هزار بافنده است اما در حال حاضر اطلاعات ۵۲ هزار بافنده در استان ثبت شده و دارای کارت شناسایی هستند.

وی با بیان اینکه در این استان چهار نوع فرش بافته می‌شود، تصریح کرد: فرش بختیاری که زیرشاخه زیادی دارد و برند آن ثبت جهانی شده است از مهمترین فرش‌های بافته شده در استان به شمار می‌رود.

رستمی ادامه داد: فرش یلمه ثبت ملی شده است و امید است به زودی آن را ثبت جهانی کنیم که بیشتر در بروجن بافته می‌شود، فرش گبه شهرستان اردل و فرش نایین که بیشتر در لردگان بیشتر بافته می‌شود از دیگر انواع فرش‌های بافته شده در استان است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مجتمع‌های فرش بافی در استان غیرمتمرکز هستند، اظهار داشت: در حال حاضر ۱۸ واحد طراحی و هشت واحد قالیشویی در استان فعال است.

رستمی مهمترین مشکل فرش استان را موانع صادرات دانست و گفت: علاوه‌بر آن بسیاری از بافندگان استان زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی قرار ندارند که با حمایت‌هایی که در نظر گرفته شده امید می‌رود جمعیت بیشتری از بافندگان استان زیرپوشش این بیمه قرار گیرند.

وی مهمترین برنامه برای فرش استان را راه‌اندازی دهکده فرش دانست و افزود: مقدمات ابتدایی آن انجام شده است به طوری که اداره راه و شهرسازی موافقت کرده تا زمینی به مساحت ۳۰ هکتار در منطقه چالشتر برای این دهکده اختصاص دهد.

رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از تکمیل زنجیره تولید فرش در قالب دهکده فرش خبر داد و گفت: دهکده فرش استان با عنوان مشخص «شهرک صنفی، تولیدی فرش» در مراحل ابتدایی راه‌اندازی قرار دارد و مقرر شده تا شرکت شهرک‌های صنعتی زیرساخت‌های این شهرک را ایجاد کند.

علیرضا جیلان افزود: ۳۰ مرحله از تولید پشم تا فروش و صادرات در دهکده فرش استان اجرا می‌شود و علاوه بر تولید فرش اهداف گردشگری نیز برای این دهکده تعریف شده است.

وی خاطرنشان کرد: دهکده فرش برای نخستین بار در کشور اجرا می‌شود و امید می‌رود ارزش افزوده تولید فرش نصیب تولیدکننده شود.

به گزارش ایرنا، فرش چهارمحال و بختیاری مطابق با معاهده بین‌المللی لیبسون که جمهوری اسلامی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ به آن ملحق شد، به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسید و در سال ۹۶ نیز لوح ثبت جهانی فرش بختیاری با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران در شهرکرد رونمایی شد.

بیشترین فرش‌های چهارمحال و بختیاری را قالی شهرکرد، قالی قهفرخ (فرخشهر)، یلمه بروجن، گبه ریزباف اردل، فرش بختیاری مناطق عشایری و بختیاری‌نشین و فرش چالشتری تشکیل می‌دهد.

بر اساس نظر برخی از محققان، طرح‌ فرش «سرو» و «کاج» که به عنوان اصلی‌ترین طرح آریایی مطرح است از نمونه‌های بارز طرح‌های قالی این استان به شمار می‌رود.

کاربرد رنگ‌های زیبا با استفاده از عصاره گل‌ها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرح‌ها و نقش‌های متنوع، انتخاب رنگ، ثبات گیاهی گرم رنگ‌ها، پرز بلند، دقت در بافت و قیمت مناسب در جهان از دیگر ویژگی‌های فرش این استان به شمار می‌رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha