به گزارش ایرنا، «پابلو خوفره لئال» کارشناس و تحلیلگر سیاست بین الملل، در برنامه تحلیلی شبکه سگوندو پاسو آمریکای جنوبی، موضوع تحکیم روابط ایران و چین در مقابله با سلطه جویی و یکجانبه گرایی آمریکا در اعمال تحریم علیه ملت ها را حائز اهمیت بسیار دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین با اجرای قرارداد ۲۵ ساله ای که در ماه مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۹۹) به امضای دو کشور رسیده، گام مهمی در جهت پایان دادن به عصر یکجانبه گرایی و مبارزه علیه تحریم های غیرقانونی واشنگتن برداشته اند.
به عقیده این تحلیلگر شیلیایی، سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، قرارداد بزرگی در حوزه های گوناگون اقتصادی، تجاری و انرژی است که اثر تحریم ها علیه تهران را کمرنگ خواهد کرد و ایران و چین را به عنوان دو فرهنگ برجسته آسیایی و شرکای راهبردی و قدرتمند در زمینه های گوناگون تجاری، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیت در جهان مطرح خواهد کرد که از چشم انداز مشابه و منافع دوجانبه و بین المللی مشترک برخوردارند.
خوفره لئال افزود: برای ملت ایران که تحت شدیدترین تحریم های یکجانبه آمریکا و متحدانش قرار گرفته، تحکیم روابط با پکن پس از طی مراحل دیدار و گفتگوها اکنون به امضای قرارداد همه جانبه مهمی منجر شده که بسیار ارزشمند است. این رویداد مهم، سناریوی اقتصادی و سیاسی جدیدی را پیش رو خواهد گذاشت که موازنه قدرت را بطور چشمگیری تغییر خواهد داد.
در همین حال، ایران از طریق همکاری های ۲۵ ساله موفق به افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی خود شده و چین در طول ۲۵ سال در ایران سرمایه گذاری خواهد کرد.
از سوی دیگر این همکاری ها ضربه محکمی بر قدرت دلار وارد خواهد کرد، زیرا مبادلات تجاری این دو کشور دیگر بر پایه یوان و مبادله نفت و طلا خواهد بود تا از این طریق، با کاهش قدرت دلار، تحریم های آمریکا که در طول بیش از چهار دهه علیه ملت ایران اعمال شده و همچنین رقابت های خصمانه اقتصادی و تجاری واشنگتن با پکن را تحت تاثیر جدی قرار دهد.
به عقیده این تحلیلگر شیلیایی، عصر یکجانبه گرایی و اعمال سلطه و قلدرمآبی واشنگتن به پایان خود نزدیک شده و سند جامع همکاری های ایران و چین نه تنها برای این دو کشور بلکه برای سراسر کشورهای جهان می تواند نویدبخش پایان یکجانبه گرایی ها و اعمال تحریم های غیرمنطقی علیه ملت ها باشد.
به گزارش ایرنا، سفر هیات ایرانی به چین و توافق برای اجرایی کردن برنامه همکاری جامع در ۲۴ دی ماه، در چارچوب رویکردی برد-برد برای ایران و چین و همچون اهرم فشاری بر طرف غربی خواهد بود؛ چراکه این توافق اقدامی برای مقابله عملی با سیاستهای یکجانبه آمریکا و مقابله با اعمال تحریمهای یکجانبه علیه کشورها و شرکتهاست.
نظر شما