معاون وزیر تعاون: رفع فقر مطلق نیازمند تکمیل بانک اطلاعاتی دقیق است

شیراز- ایرنا- معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رفع فقر مطلق در نظام دستور کار جدی این وزارتخانه است که ضروری است بانک اطلاعاتی دقیق این بخش تکمیل شود.

به گزارش ایرنا، علی‌حسین رعیتی‌فرد روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های زیرمجموعه این وزارتخانه در استان فارس در شیراز، با اشاره به شیوع ویروس کرونا افزود: شیوع کرونا مشکلات جدی را به کشور تحمیل کرده و ضروری است در چنین شرایطی خانواده‌های نیازمند واقعی شناسایی و در جهت رفع مشکلات معیشتی آنها اقدام شود. رفاه مطلوب جامعه ایرانی مد نظر حوزه رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و در دولت سیزدهم نیز با جدیت دنبال می‌شود.

وی، با اشاره به طراحی زیست بوم اشتغال کشور گفت: این زیست بوم طراحی شده تا با استفاده از این ظرفیت و آمایش سرزمینی، اشتغال مورد نظر و موثر در هر شهرستان و استان با توجه به الویت‌های منطقه‌ای محقق شود.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: افزون بر ۱۱ میلیون نفر از جامعه بیمه شده کشور که با افراد تحت تکفل جمعیتی حدود ۵۰ میلیون نفر  را تشکیل می‌دهند جزو جامعه هدف خدمات این وزارتخانه هستند و خدمات‌رسانی درست این وزارتخانه سرمایه اجتماعی را افزایش و عدم خدمات‌دهی مناسب، نارضایتی در جامعه را شدت می‌بخشد.
رعیتی فرد افزود: پیگیری ویژه برای هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در مسیر ایجاد اشتغال، دستور کار اصلی شورای عالی اشتغال کشور است تا اشتغالزایی مدنظر دولت سیزدهم محقق شود.
وی، یکی از راهکارهای اصلی تحقق عدالت اجتماعی را تنظیم درست روابط کار دانست و گفت: با تنظیم درست روابط کار به نحوی که نه کارگر و نه کارفرما متضرر شود می‌توان سرمایه اجتماعی را تقویت و به دغدغه نیروی کار و کارفرمایان نیز پایان داد.
رعیتی فرد، با اشاره به جلسات اخیر شورای عالی کار و کمیته مزد ذیل شورای عالی کار اضافه کرد: دغدغه اصلی کارگران در زمینه امنیت شغلی، معیشت و مسکن کارگری در این شورا با جدیت دنبال می‌شود تا با استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود و ایجاد ظرفیت‌های جدید قانونی مطالبات به حق این جامعه بزرگ محقق شود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر لزوم سازماندهی نظام تامین اجتماعی تاکید کرد و افزود: صندوق‌های موجود از جمله بازنشستگی باید سامان داده شود در حالی که اکنون ورودی و خروجی این صندوق‌ها با هم همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم، شخص وزیر کار و بدنه مدیریتی فعلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعتقاد راسخ دارند که در واحدهای اقتصادی کشور باید طرحی نو دراندازیم تا نگاهی تازه به بنگاه‌داری شود که به رغم سوددهی، مسئولیت اجتماعی این واحدها نیز محقق شود.

حضور یک میلیون و ۴۳۳ هزار نیروی کار فعال در فارس
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس هم گفت: هم اینک یک میلیون و ۴۳۳ هزار نیروی کار فعال در این استان وجود دارد که باید روابط کار این استان به دقت تنظیم تا سرمایه اجتماعی تقویت شده و کارگر و کارفرما نیز متضرر نشوند.
مصطفی هاشمی افزود: استان فارس در زمینه خدمات و گردشگری نیازمند یک نگاه ویژه‌ است و کارگاه‌های این استان در ۲ سال گذشته به دلیل همه گیری کرونا آسیب دیده و باید برای احیای آنها تلاش کرد.
وی ادامه داد: کشاورزی فارس در پی خشکسالی روند نزولی در پیش گرفته و صنعت نه چندان گسترده این استان هم با مشکلاتی مواجه است که ضرورت دارد سهم فارس از بخش صنعت نیز ارتقاء یابد.
او اظهار داشت: طی سال ۹۹ حدود ۱۳ هزار نفر در استان فارس بیمه بیکاری دریافت کردند که این آمار امسال به ۱۸ هزار و ۵۲۶ نفر رسیده است.

نرگس شیراز و کارخانه روغن

در بازدید میدانی معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مدیران اداره کار و تامین اجتماعی از کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز به اهمیت تولید و اشتغال و همچنین تسهیل و رفع موانع تولید پرداخته شد.

علی‌حسین رعیتی‌فرد،  با بیان اینکه کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز مشکلات متعددی به ویژه در تامین مواد اولیه دارد،گفت: این کارخانه با ظرفیت تولید ۲۰ درصدی فعالیت دارد و کارگران آن علیرغم اشتیاقی که به افزایش ظرفیت تولید دارند اما در تامین مواد اولیه نظیر روغن خوراکی مشکلاتی وجود دارد که دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

وی افزود: روغن نباتی نرگس شیراز یک برند معروف این شهر و استان است که اگر فرآیند تولید آن بهبود پیدا کند می‌تواند علاوه بر تامین نیاز مصرفی درون‌استانی، نیازهای استان‌های همجوار را هم تامین کند که در این زمینه مالکان و مدیران بایستی تعهد لازم را داشته باشند.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم در ادامه این برنامه با بیان اینکه کارگران باید از حقوق خود دفاع کنند، گفت:ما بر اساس وظیفه‌ای که داریم در کنار کارگران هستیم و معتقدیم که باید از حقوق خود دفاع کنند اما در مطالبه‌گری‌ها باید ببینیم مشکل اصلی نه فقط این کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز بلکه تمام واحدهای تولیدی از کجاست و راهکار حل آن به چه شکل قابل حل خواهد بود.

وی گفت: دستگاه‌های دولتی نظیر سازمان صمت، اداره کار، تامین اجتماعی و حتی بانک‌های عامل و دستگاه‌های قضایی در کنار واحدهای تولیدی و منابع انسانی آن هستند و تمام تلاش خود را در چارچوب ظرفیت‌های قانونی بکارگرفته‌اند تا خط تولید هم فعال بماند و هم اینکه توسعه پیدا کند اما مدیران کارخانه هم باید نسبت به این مانع‌زدایی‌ها و تسهیلات انجام گرفته با عملکرد مثبت خود، پاسخ مناسب دهند.

ایزدی با اشاره به قانون انتزاع و واگذاری بخشی از امور مربوط به تولید به جهاد کشاورزی در تامین مواد اولیه لازم برای تولید روغن این کارخانه، اظهار داشت: مشکلات مربوط به تامین روغن خوراکی را به سهم خود پیگیری خواهیم کرد و دستگاه‌های متولی مسئول را در راستای حمایت از تولید و اشتغال بسیج خواهیم کرد.

رئیس سازمان صمت فارس در پایان با تاکید بر اینکه کارگران این کارخانه و حتی دستگاه‌هایی نظیر شورای اسلامی شهر شیراز و محیط زیست همواره مطالبه‌ خود را مطرح کرده‌اند، گفت: متاسفانه چندین سال است که موضوع انتقال این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز آغاز شده که اقدامی خاص انجام نگرفته است و مدیران کارخانه باید به تعهدات خود عمل کنند تا بتوانند با یک نگاه اقتصادی و برنامه مدیریتی کارآمد در فعالیت‌های تولیدی خود و توسعه‌ هدفمند آن بر اساس نیازهای روز جامعه و مصرف‌کنندگان واقعی، نقش‌آفرین باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha