به گزارش ایرنا، باوجود سپری شدن ماههای باثبات کرونایی در مازندران و کاهش چشمگیر مرگ و میر و ابتلا به کووید ۱۹ به دلیل تزریق بموقع دزهای اول و دوم واکسن کرونا، اما این روزها التهاب در ارتباط با شیوع موج ششم کرونا در استان به دلیل واکسنهراسی یا واکسنگریزی در تزریق دز سوم واکسن کرونا بالا گرفته است.
با وجود این که تاکنون حدود ۹۸ درصد از جامعه هدف ۱۲ سال به بالا در مازندران دز اول و ۹۰ درصد هم دز دوم واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند ، اما آمار تزریق دز سوم این واکسن با وجود شیوع و همهگیری اومیکرون در استان این روزها چنگی به دل نمیزند و حدود ۳۰ درصد است.
طبق ارزیابیهای دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل میبایست تا ۳۰ دی امسال رقم تزریقی دز سوم واکسن کرونا در استان به حدود ۵۰ درصد میرسید که فاصله معنادار ۲۰ درصدی با شرایط در نظر گرفته شده، روزهای بسیار سخت در ارتباط با موج ششم کرونا در استان را برای ماههای آینده یادآوری میکند.
از سوی دیگر این روزها رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن و معابر عمومی مازندران هم مطلوب نیست و کمتر از ۳۵ درصد است که این سهلانگاریها هم میتواند به مثابه استقبال از تدوام شیوع کونا در استان باشد.
روند افزایشی شیوع اومیکرون
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران روز شنبه در گفت و گو با ایرنا از افزایش مراجعات سرپایی به بیمارستانها و مراکز درمانی استان به دلیل احتمال و یا ابتلای شهروندان به کرونا خبر داد و گفت : متاسفانه روند شیوع اومیکرون در استان در حال افزایش است که باید با دعوت از مردم به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و همچنین تزریق بموقع واکسن، از شیوع افسارگسیخته اومیکرون در مازندران جلوگیری کرد.
دکتر قاسم اویس افزود : یافتههای علمی نشان میدهد که حدود ۷۰ درصد از افرادی که در مازندران به ویروس اومیکرون مبتلا شده اند، نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونای خود اقدام نکرده اند و ۳۰ درصد دیگر از مبتلایان هم تنها دو هفته از تزریق دز سوم واکسن کرونا آنها گذشته بود.
وی با درخواست از شهروندان برای مراجعه جهت تزریق دز سوم واکسن کرونا پس از زمان تعیین شده سه ماهه پس از دز دوم ، گفت: تاکنون ۳۰.۲ درصد از جامعه هدف در استان نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام کرده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: در زمان حاضر ۴۷ مرکز تجمیعی برای تزریق واکسن کرونا در استان فعال است و طبق زمانبندی ۵۰۰ تا ۶۵۰ هزار دز واکسن کرونا در هفته جاری باید به افراد واجد شرایط تزریق شود.
اویس با بیان این که در زمان حاضر روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار دز واکسن کرونا در استان تزریق میشود، اضافه کرد: انواع واکسن کرونا در مراکز تجمیعی مازندران برای ایجاد واکسیناسیون جمعی طبق برنامهریزی یافت میشود اما در تامین واکسن آسترازنکا با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی ادامه داد: اولویت تزریق واکسن آسترازنکا در استان برای دز دومیها است و اکنون حدود ۴۰ هزار نفر در مازندران واجد شرایط تزریق دز دوم واکسن آسترازنکا هستند اما از این تعداد فقط برای ۲۹ هزار نفر این نوع واکسن تامین شده و بزودی محمولههای جدید واکسن آسترازنکا به استان میرسد.
اویس گفت : افرادی که دزهای اول و دوم واکسن کرونای آنها آسترازنکا بوده است میتوانند در دز سوم را « پاستو پلاس » تزریق کنند چون به دز سومیهایی واجد شرایط، واکسن آسترازنکا تزریق نمیشود.
عقب ماندگی در ایجاد ایمنی جمعی
جانشین رییس ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونای مازندران هم در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه که حدود پنج میلیون و ۹۹ هزار دز واکسن کرونا در استان در ماههای گذشته تزریق شد، گفت : از این میزان ۶۷۲ هزار و ۲۵۵ دز مربوط به دز سوم و بقیه مربوط به دزهای اول و دوم بوده است.
علی شیرازی وضعیت تزریق دزهای اول و دوم واکسن کرونا در استان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود : اما در تزریق دز سوم واکسن کرونا عقب ماندگیهایی وجود دارد و در صورت تدوام واکسنگریزی، احتمال موج ششم کرونا ویروس در استان حتمی است.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با هشدار در ارتباط با شیوع افسار گسیخته کرونا در استان در هفتههای آینده به دلیل بیاعتنایی جامعه هدف ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری به تزریق دز سوم واکسن کرونا، گفت : به طور حتم با ایجاد نشدن ایمنی جمعی با واکسیناسیون علیه کرونا، روزهای خطرناک کرونایی با افزایش بستریها و مرگ و میر را در پیش داریم.
وی تصریح کرد: کارشناسان حوزه بهداشت و درمان معتقدند تاخیر در تزریق دز سوم و فاصله افتادن بین دزهای تکمیلی کرونا باعث میشود که ایمنی بدن انسان علیه این ویروس خطرناک روز به روز کاهش یابد، از این روز با قطع زنجیره واکسیناسیون با تدوام واکسنگریزی، باید بار دیگر تختهای بیمارستانی قابل توجه برای درمان بیماران کرونایی در استان تجهیز شوند.
شیرازی گفت : از افراد واجد شرایط در استان عاجزانه میخواهیم که نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام کنند چراکه تنها راه موثر برای در امان ماندن از اومیکرون تزریق این دز تکمیلی واکسن است و اصحاب رسانه هم راجع به اهمیت ایجاد ایمنی جمعی علیه کرونا، اطلاع رسانی های لازم را داشته باشند.
وی افزود : این روزها واکسنگریزی و بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی در مازندران تنها مختص به گروه و قشر خاصی از جامعه نیست و اکنون حدود ۷۵ درصد از مردم مازندران نسبت به استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بیتوجه هستند که باید با فرهنگسازی جلوی این عادیانگاریهای کاذب در ارتباط با کرونا را گرفت.
شیرازی گفت : در زمان حاضر ۸۴ نفر از مردم مازندران به اومیکرون مبتلا هستند در حالی که این رقم در در روز دوشنبه ۲۷ دی ماه امسال حدود ۵۰ نفر بود که باید برای جلوگیری از شیوع این ویروس، دستورالعملهای بهداشتی در اماکن عمومی افزایش یابد.
وی افزود : واکسنگریزی ، واکسنهراسی و همچنین عادیانگاری از چالشهای اساسی در مهار کرونا ویروس در استان است که باید با جدیت برای رفع این چالشها تدبیر کرد و نگذاریم این رویکردهای خطرآفرین در جامعه عرف و نهادینه شود.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۶۸ بیمار جدید به ۲۴۱ نفر رسید. در این مدت فوتی کرونایی در بیمارستانهای استان گزارش نشده است.
نظر شما