یکی از علمای حوزه علمیه مشهد در این مراسم با اشاره به سیمای اجتماعی حضرت زهرا (س) گفت: یکی از ویژگیهای آن حضرت به شهادت قرآن کریم ایثارگری است و ایشان دیگران را نسبت به خود ترجیح میدادند.
حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی افزود: بالاترین میزان مشارکت اجتماعی توسط ایثارگران انجام میشود زیرا آنها دیگران را بر خود ترجیح میدهند و حضرت فاطمه (س) با اینکه خود در تنگنای اقتصادی بودند با کمکها و انفاق خود دیگران را بر خود ترجیح میدادند.
وی ادامه داد: این بانوی بزرگوار در نیایش با خدا برای مردم دعا میکردند و در پاسخ به اینکه چرا برای خود دعا نمیکنند میفرمودند اول دیگران و سپس خود.
این روحانی حوزه علمیه گفت: اگر این فرهنگ در جهان رایج شود دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت و طبق روایات اسلامی در زمان ظهور حضرت ولیعصر(عج) چنین صحنههایی خواهیم دید و انسانها از نظر عزت نفس چنان اوج میگیرند که دیگران را بر خود ترجیح میدهند.
وی با اشاره به پرهیز حضرت فاطمه (س) از اختلاط با مردان در جامعه افزود: بسیاری از بانوان دارای مشارکت اجتماعی بسیار هستند که پسندیده است ولی پرهیز از اختلاط با نامحرمان ندارند که باید در آن بازنگری کنند.
حجت الاسلام واعظ موسوی ادامه داد: در آغاز ازدواج آن حضرت با حضرت علی (ع) ایشان از رسول خدا خواستند حیطه وظایف هریک را مشخص کنند و پیامبر اسلام (ص) وظایف درون خانه را به حضرت فاطمه (س) واگذار کردند و کارهای بیرون منزل را بر عهده حضرت علی (ع) گذاشتند.
وی گفت: حضور بانوان در اجتماع باید بر اساس حساب و کتاب باشد و دلیلی بر تایید دینی آن وجود داشته باشد، همچون زنان سرپرست خانوار یا زنانی که در رشتههای تخصصی زنان در جامعه ایفای نقش میکنند.
این روحانی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید دارند که جایگاه اختصاصی زنان در جامعه آنجاست که هیچ مردی نتواند آن را پر کند.
وی ادامه داد: بر همین اساس حضور اجتماعی حضرت فاطمه (س) نیز به قدر ضرورت بود که منجر به ثبت حقانیت حضرت علی (ع) در زمینه ولایت شد.
حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: زنان با تربیت فرزندان خود می توانند در جامعه آینده نقش بسیار تاثیرگذار داشته باشند و تربیت مادران باعث رشد و پرورش افرادی مانند شهید سلیمانی ها در آینده کشور می شود.
نظر شما