عباس اخوان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنگاههای اقتصادی یا کارخانه های بزرگ، خود صاحب شرکت پخش برای توزیع هستند و بخشی از نظام عرضه را تشکیل می دهند لذا در طرح درج قیمت از مبدا کالا ضرر نمی کنند زیرا سود لازم را از بخش عرضه دریافت می کنند.
وی اضافه کرد: بنگاه های اقتصادی کوچک که سهمی در نظام عرضه ندارند از سود این بخش در فرآیند توزیع از مبدا تولید (کارخانه) تا عمده فروشی و خرده فروشی بهره مند نمی شوند لذا هزینه هایشان افزایش می یابد چرا که ضریب سود در نظام عرضه برای عمده فروشی سه درصد و برای شرکتهای پخش تا ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است.
کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: لازم است در اجرای طرح قیمتگذاری از مبدا تولید کالا بازنگری لازم انجام گیرد تا سهم بنگاه های اقتصادی کوچک از بازار عرضه مشخص شود.
اخوان افزود: تاکنون در راستای اجرای طرح ملی قیمتگذاری کالا از مبدا تولید، ۲۴ قلم کالا در حوزه لوازم خانگی، مواد غذایی، نوشیدنی ها و لوازم خودرویی مشمول این طرح شده و نظارت بر این بخش نیز در استان در حال اجراست.
وی ادامه داد: در این نظارت، بازرسان فرم تعهد از واحدهای تولیدی مشمول را نسبت به درج قیمت تولیدی بر روی کالا دریافت می کنند و در این زمینه برخی از صنایع مانند بسته بندی مواد غذایی که تجهیز شده اند قیمتگذاری شان فاقد اشکال است اما برای برخی تولیدات دیگر مانند قطعات خودرویی که برای این مهم تجهیز نشده اند با اشکالاتی همراه هستند و کار نظارت بر آنها دشوار است.
او اضافه کرد: طبق فرآیند اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به تدریج همه کالاها، مشمول قیمتگذاری از مبدا تولید خواهند شد.
نظر شما