به گزارش ایرنا، فاطمه امینیان روز سه شنبه به رسانه ها گفت: با توجه به رسالت منابع طبیعی و آبخیزداری در حفظ و حراست، احیاء و توسعه و بهره برداری معقول و منطقی از اراضی ملی و با وجود استفاده از همه ظرفیت های موجود در امر حفاظت و مراقبت، اما بعضی افراد سودجو با تخریب غیرمجاز به اراضی ملی آسیب می رسانند.
وی افزود: با حکم و اجرای دستور قضائی مساحت یکهزار و ۳۶۴ مترمربع از اراضی ملی خلع ید و در حفظ و حراست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قرار گرفت و حدود یکهزار و ۹۱ مترمربع نیز که ساخت و ساز غیرمجاز صورت گرفته بود، با حضور نیروهای یگان حفاظت رفع تصرف و قلع و قمع و این اراضی که در دو پلاک مختلف در شهرستان سمنان واقع بود به وضع سابق بازگردانده شد.
امینیان خاطرنشان کرد: گشت های شبانه روزی یگان حفاظت در اراضی ملی شهرستان سمنان هرگونه تخلفی را رصد و با هماهنگی محاکم قضایی و نیروی انتظامی اعمال قانون می کنند.
اجرای پویش مردمی بذرکاری در ۱۰۰هکتار مراتع شهرستان سمنان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان هم از تداوم عملیات اجرایی پویش مردمی جنگلکاری با بذر در مراتع شهرستان سمنان و در راستای احیا مراتع و توسعه گیاهان دارویی خبر داد.
معصومه منظمی گفت: این اقدام در راستای طرح پویش سراسری بذرکاری و بذرپاشی برای احیاء و توسعه پوشش گیاهی شهرستان همزمان با سراسر کشور از آذر۱۴۰۰ آغاز شد و تا پایان اسفند ادامه دارد که در بهمن ماه جاری این طرح در سه سامانه مرتعی صلح دره، گرماب و چاه سم شهرستان سمنان اجرا شد.
وی افزود: این طرح با مشارکت مرتع داران و شورای اسلامی روستای دوزهیر و جمعی از همیاران طبیعت در سطح ۱۰۰هکتار و با بذرهای بادام کوهی، درمنه دشتی و قیچ اجرا شد.
وی بیان کرد: امسال با تصویب اعتبارات ملی و استانی در بخش طرح های احیا و اصلاح مراتع شهرستان و توسعه و کشت گیاهان دارویی سطح یکهزار و ۱۵۰ هکتار در۲۰ سامانه مرتعی حوزه شهرستان سمنان پویش مردمی بذرکاری با گونه های دارویی بادام کوهی، وشق، باریجه، زیره کوهی، گون کتیرایی و متکا و درمنه دشتی و قیچ با مشارکت مرتعداران سامانه، همیاران طبیعت، بسیج عشایری، داوطلبان جمعیت هلال احمر و سایر اقشار تا پایان سالجاری بذر پاشی می شود.
منظمی افزود: این پویش بزرگ ملی با رویکرد مشارکت مردمی و تاکید بر فرهنگ سازی منابع طبیعی انجام می شود که امیدواریم دستگاه ها و سازمان های اجرایی، تشکل های مردمی و اقشار مختلف مردم همچنان در امر احیاء و توسعه عرصه های منابع طبیعی حضور فعال و پررنگی داشته باشند.
وی تاکید کرد: اجرای این پویش سبب توسعه فرهنگ عمومی در امر منابع طبیعی، احیا و توسعه پوشش گیاهی و تولید علوفه بیشتر مراتع، حفاظت خاک و کنترل فرسایش، توسعه گردشگری طبیعی و بهبود معیشت جوامع محلی و اشتغال زایی در شهرستان می شود.
نظر شما