به گزارش ایرنا، لایحه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران اواخر دی ماه امسال با رقم پیشنهادی ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد تومان تقدیم از سوی علیرضا زاکانی شهردار تهران تقدیم شورای شهر شد؛ این لایحه از نظر ارقام نسبت به بودجه جاری شهرداری تهران ۵۱ درصد رشد دارد و طی روزهای اخیر بررسی ارقام، درآمدها، هزینه کرد و جداول آن در کمیتههای تخصصی شورای شهر در دست بررسی است.
میثم مظفر رییس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران درباره آخرین وضعیت لایجه بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران به خبرنگار ایرنا گفت: شهرداری تهران برای سال آینده بیش از ۵۶ هزار میلیارد تومان درآمد پیش بینی کرده است که در گام نخست کمیته بودجه شورای شهر امکان تحقق این رقم را مورد بررسی قرار میدهد.
وی با بیان اینکه در اعضای شورا در جلسات کارشناسی نظام درآمدی شهرداری را مورد بررسی قرار داده و به بودجههای پیشنهادی برای ۱۱ منطقه شهری را نیز بررسی کرده اند، اظهار داشت: تاکید شورای شهر تمرکز زدایی از بودجه شهرداری است یعنی ارقام از حوزههای ستادی که بخش عمده بودجه و اختیارات بیشتری دارند به سمت مناطق ۲۲ گانه شهرداری گسیل شود و اختیارات بیشتری به مناطق داده شود.
تاکید بر ارتقای کیفیت زندگی شهروندان
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: کیفیت زندگی مردم در مناطق و محلات بیش از اینکه در گرو حوزههای ستادی شهرداری باشد، در گروه حوزههای عملیاتی مناطق است و از این رو باید اولویت کار بر شهرداری های مناطق باشد.
مظفر با بیان اینکه در طرح رصد، چالشها و مشکلات اولویتدار را در مناطق و محلات شناسایی کردیم، یادآور شد: در روزهای گذشته موفق شدیم بسیاری از مشکلات که در طرح رصد، مشخص شده بود را به پروژه تبدیل کنیم و از این رو در بودجه سال آینده باید کدپروژههای معین را در ۱۱ منطقه داشته باشیم.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در بودجه نگاه جدی به محلات کمبرخوردار شده است، گفت: بعضی از مناطق کمبرخوردار هستند که آنها جزو اولویتهای جدی در تخصیص منابع بوده است و از این رو یک جهش و رشد بودجهای قابلتوجهی برای آنها در نظر گرفتهایم.
مظفر با تاکید بر اینکه حتی در برخی از مناطق که وضعیت مناسب تری دارند اما در آنجا هم محلات کم برخوردار وجود دارد، بودجه ای در نظر گرفته میشود، افزود: برای نمونه در منطقه ۲ که منطقهای برخوردار محسوب میشود، محله های اسلامآباد و دره فرحزاد واقع شده اند که برای ارتقای کیفیت زندگی در این محلات پروژههایی تعریف شده است.
عینیت بخشیدن به عدالت در بودجه ۱۴۰۱
مظفر تاکید کرد: عینیت بخشیدن به بحث عدالت و توجه به محلات و مناطق کمبرخوردار یکی از رویکردهای جدی در بررسی بودجه است و از این رو تلاش شده است تا با تمرکززدایی از بودجه، این مهم تحقق یابد.
وی خاطر نشان کرد: برخی از حوزههای ستادی مانند سازمان املاک شهرداری، بودجههای متمرکزی در اختیار دارند اما مناطق به دلیل بروکراسی اداری باید از فیلتر آنها عبور کنند تا بتوانند ملکی را تملک کنند و از آنجا که تملک بهعنوان زیرساخت توسعه شهری اهمیت دارد، باید این تمرکز زدایی در دستور کار باشد.
وی با بیان اینکه هنوز بودجه کل سازمان املاک شهرداری در کمیسیون بودجه شورای شهر بررسی نشده است، گفت: بهطور متوسط حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه تملک در اختیار این سازمان است که میتوان این رقم را به شهرداریهای مناطق ۲۲گانه شهر تهران اختصاص داد.
انطباق با اسناد شورا، نقطه قوت بودجه
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: انطباق لایحه بودجه سال آینده شهرداری با اسناد مصوب شورای شهر از جمله برنامه پنجم توسعه شهر تهران و سند سیاستهای برنامه و بودجه ۱۴۰۱ از نقاط قوت این بودجه است.
مظفر ارایه برنامه زمانبندی را دومین نقطه قوت بودجه شهرداری تهران برشمرد و اظهار داشت: البته در برخی از حوزه ها بویژه در بخش حوزههای ستادی تمرکزگرایی بیش از حد وجود دارد که میتوان آن را نقطه منفی بودجه دانست.
وی تاکید کرد: در جریان بررسی و تصویب لایحه بودجه شهرداری در شورای شهر تلاش میشود تا اختیارات بیشتری به مناطق تفویض شود تا تحولات با سرعت بالاتری بدون بوروکراسیهای اداری، رقم بخورد.
ارایه سقف بودجه در جلسه آتی شورای شهر
محمد آخوندی رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این خصوص اظهار داشت: در جلسه تلفیق بودجه، نظریات کمیسیون ها درخصوص سقف بودجه پیشنهادی سال آینده و بخش درآمدهای آن مطرح شد که طی آن مبلغ ۵۲ هزار میلیارد تومان بعنوان یکی از گزینه های سقف بودجه مورد نظر ارائه شد.
وی افزود: سقف درآمدی بودجه سال آینده در جلسه یکشنبه شورای شهر یعنی دهم بهمن ماه مشخص خواهد شد.
نظر شما