دکتر جمیل صادقی فر روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نقش تغذیه سالم در پیشگیری و حتی درمان بعضی از بیماری ها از جمله سرطان تایید شده است و شیوه زندگی و عادت های تغذیه سهم مهمی در بروز سرطان دارد، بطوریکه درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد.
وی با اشاره به پویش ملی مبارزه با سرطان افزود: ۶۲ درصد جمعیت استان مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند و این موضوع یکی از دلایل عمده ابتلا به سرطان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کاهش اضافه وزن و داشتن مقدار وزن سالم بسیار مهم است.
دکتر صادقی فر انجام فعالیت فیزیکی، مصرف غذاهای سالم، عدم مصرف مشروبات الکلی، ورزش منظم، کنترل وزن، مصرف میوه تازه، عدم مصرف سیگار و استراحت کافی را از جمله راه های پیشگیری از سرطان عنوان کرد.
وی یادآور شد: برخی مواد غذایی از جمله میوه ها و سبزیجات روشن، کلم، سبزیجات پهن برگ، گوجه فرنگی، انواع توت ها، انگور، ادویه جات، آب و سایر مایعات دارای اثر پیشگیری کننده از سرطان هستند.
وی با بیان اینکه ۴۶ درصد مردم استان فعالیت فیزیکی مناسب ندارند، تاکید کرد: ریسک ابتلا به سرطان های ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ با ۳۰ دقیقه ورزش متوسط روزانه تا حد زیادی کاهش می یابد.
به گزارش ایرنا، هشتم تا پانزدهم بهمن ماه پویش ملی مبارزه با سرطان عنوان شده است.
نظر شما