خراسان رضوی اوایل اسفند به اوج موج ششم کرونا خواهد رسید

مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده خراسان رضوی از اوایل اسفندماه به اوج موج ششم کرونا خواهد رسید.

دکتر محمدعلی کیانی روز چهارشنبه در جمع مدیران رسانه‌های خراسان رضوی اظهار داشت: هم اینک استان خراسان رضوی وارد موج ششم همه‌گیری کرونا شده است و روند افزایشی بیماران کرونایی با سویه غالب اومیکرون تا چهار هفته آینده و ابتدای اسفندماه ادامه دارد.
وی بیان کرد: هم اکنون کمتر از ۵ درصد بستری شدگان کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی از نوع سویه اومیکرون هستند که با همه گیری این ویروس بر شمار آنان افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۰ درصد آزمایش های کرونا در کشور از نوع سویه غالب اومیکرون است که طبق پیش بینی ها تعداد مبتلایان و بستری شدگان رو به افزایش است.
دکتر کیانی بیان کرد: ساده انگاری و بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی با این توجیه که اومیکرون نوع خفیف کرونا است، یکی از چالش ها و مشکلات کنونی در مقابله با ویروس کرونا به شمار می رود.
وی افزود: مردم بدانند که اگرچه سویه اومیکرون نوع خفیف تر کرونا است، ولی با توجه به سرایت بالای این ویروس، میزان ابتلا و بستری شدگان ناشی از آن بسیار بالا پیش بینی شده است که به همین دلیل میزان مرگ و میر نیز بالا می رود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هم اینک پوشش کامل واکسیناسیون و تزریق سه دز واکسن، مهم ترین راهکار مقابله با اومیکرون و خطرات مرگ و میر آن به شمار می رود.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد اکنون در تزریق دز اول واکسن کرونا ۵ درصد از شاخص میانگین کشوری بالاتر است و در تزریق دز دوم نیز شرایط مطلوبی دارد اما در تزریق دز سوم ۱.۵ درصد عقب تر است.
کیانی، شاخص تزریق دز سوم کرونا در جمعیت واجد شرایط زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را ۲۲ درصد عنوان کرد که باید این رقم افزایش یابد.
وی نقش رسانه ها را در فرهنگ سازی دز سوم کرونا مورد تاکید قرار داد و افزود: در حال حاضر برخی از مردم با این رویکرد که ۲ دز واکسن کافی است از دریافت دز سوم آن سر باز می زنند و این موضوع تبعات زیادی داشته و می تواند خطرآفرین باشد. 
وی نسبت به انجام  اقدامات فرهنگی پیرامون آگاه سازی مردم در خصوص تزریق دز سوم واکسن کرونا از طریق ساخت و انتشار فیلم، تراکت، مطبوعات و رادیو و تلویزیون، فایل صوتی و تصویری در مترو و اتوبوسها تاکید کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.

ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

در حال حاضر حدود ۴۲۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند.

از ۳۳ شهرستان خراسان رضوی پنج شهرستان در وضعیت زرد، یک شهرستان در وضعیت نارنجی و بقیه در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیروز تا امروز ۶ بهمن ماه ۱۴۰۰، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۸۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ۶۹۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۴۱۰ نفر رسید.

در شبانه روز گذشته با جان باختن ۲۹ بیمار کووید۱۹ مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۲ هزار و ۳۰۳ نفر رسید و این درحالی است که شمار مبتلایان به کرونا نیز نسبت به دیروز ۲ هزار و ۴۷۳ نفر افزایش داشته است.

در طول ۲۴ ساعت گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ هزار و ۳۷۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۳۲ نفر از آنها بستری شدند.

تا کنون ۶ میلیون ۸۸ هزار و ۳۶۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، یک هزار و ۲۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و ۴۴ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۸۰۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

در حال حاضر یک شهرستان در وضعیت قرمز، ۸ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۱۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۲۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. 

همچنین تاکنون ۶۰ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۵۶۶ دُز اول، ۵۳ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۲۰۳ دُز دوم و ۱۵ میلیون و ۵۴۸ هزار و ۴۱۷ دُز سوم واکسن کرونا تزریق شده است و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۲۹ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۱۸۶ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته ۳۸۰ هزار و ۷۵۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

"پاندمی کرونا" در سطح جهان، ۳۵۹ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۷۰۳ نفر را بیمار کرده و جان پنج میلیون و ۶۳۵ هزار و ۷۲۴ نفر را گرفته است. ۲۸۴ میلیون و ۸۸۶ هزار و ۰۸۱ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تاکنون در سطح جهان درمان شده‌اند.

آمریکا در این میان با ۷۳ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۱۸۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین ۸۹۴ هزار و ۸۸۰ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی از لیست جدول ۱۰ کشوری که بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا در میان کشورهای جهان دارد حذف شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha