دبیرکل سازمان ملل: بیش از نیمی از مردم افغانستان با گرسنگی شدید مواجه هستند

نیویورک-ایرنا- دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه بیش از نیمی از مردم افغانستان با سطح بالای گرسنگی مواجه هستند، اظهار داشت این کشور شاهد بدترین خشکسالی در دو دهه اخیر است و ۹ میلیون نفر از مردم افغانستان در شرایط قحطی قرار دارند.

 آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با موضوع افغانستان گفت که شش ماه پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این کشور همچنان با شرایط بحرانی مواجه است. خانواده‌ها در چادرهای موقت زیر ورقه‌های پلاستیکی زندگی می کنند و برای گرم شدن مجبور هستند وسایل خود را بسوزانند.

دبیر کل سازمان ملل تصریح کرد افغان‌ها نه تنها درگیر بیماری  کرونا هستند بلکه با بیماری‌های مرگبار قابل پیشگیری مانند سرخک، اسهال و حتی فلج اطفال دست و پنجه نرم می کنند.

وی در خصوص نظام آموزشی افغانستان اظهار داشت آموزش و خدمات اجتماعی این کشور در آستانه سقوط است. میلیون‌ها کودک، به ویژه دختران  از مدرسه بازمانده‌اند و ۷۰ درصد معلمان حقوق دریافت نمی‌کنند.

گوترش درباره وضعیت امنیت غذایی افغانستان افزود: این کشور شاهد بدترین خشکسالی  در دو دهه اخیر است و ۹ میلیون نفر از مردم افغانستان در شرایط قحطی قرار دارند و بیش از ۸۰ درصد از جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و برخی از خانواده ها برای خرید غذا، مجبورند نوزادان خود را به فروش برسانند.

 خطر سقوط ارز ملی افغانستان 

دبیر کل سازمان ملل با بیان اینکه نقدینگی در افغانستان وجود ندارد، اضافه کرد خطر سقوط ارز ملی افغانستان و نابودی ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور در یک سال آینده وجود دارد.

گوترش ادامه داد تحریم ها و بی اعتمادی سیستم بانکی جهانی به این کشور، نزدیک به ۹ میلیارد دلار از دارایی های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرده است. کمبود نقدینگی به ویژه ارز ملی ظرفیت دسترسی به افغان های نیازمند را محدود می کند.

این مقام ارشد سازمان ملل متحد با اشاره به بازداشت های اخیر در افغانستان افزود به شدت نگران گزارش های اخیر در مورد دستگیری و ربوده شدن فعالان زن و خواستار آزادی این افراد هستم.

سخاوت ایران را فراموش نمی کنم

دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به میزبانی ایران و پاکستان از میلیون ها مهاجرافغانستان اظهار داشت هرگز سخاوت کشورهایی مانند ایران و پاکستان را فراموش نمی‌کنم. آنها چندین  دهه‌ است که میزبان میلیون‌ها افغان نیازمند بوده‌اند.

وی با استقبال از معافیت بشردوستانه افغانستان از تحریم های شورای امنیت تاکید کرد باید اقتصاد افغانستان را از طریق افزایش نقدینگی احیا کنیم و اقتصاد این  کشور را از پرتگاه خارج کنیم. این به معنای یافتن راه هایی برای آزادسازی ذخایر ارزی افغانستان و مشارکت مجدد بانک مرکزی افغانستان است.

گوترش هشدار داد: فروپاشی اقتصاد افغانستان می تواند منجر به مهاجرت گسترده مردم از این کشور شود.

دبیر کل سازمان ملل همچنین گفت که تروریسم نه تنها برای امنیت افغانستان، بلکه برای کل جهان یک تهدید دائمی است.

این مقام ارشد سازمان ملل از گروه طالبان خواست با جامعه جهانی از نزدیک همکاری کند تا با تهدید تروریسم جهانی در افغانستان مقابله و نهادهای امنیتی ایجاد کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha