۱۰ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۳۸
کد خبر: 84631094
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۰ هزار اصله نهال جنگلی در گچساران تولید شد

۱۰ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۳۸
کد خبر: 84631094
۶۰ هزار اصله نهال جنگلی در گچساران تولید شد

گچساران- ایرنا-رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: امسال ۶۰ هزار اصله نهال گونه جنگلی اکالیپتوس در نهالستان این شهرستان تولید شده است.

مجید نظری روز یکشنبه در گفت و گو  با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد نهال شامل اکالیپتوس می باشد که در نهالستان این شهرستان برای غرس در جنگل های گچساران و شهرستان همجوار تولید شده است.

وی بیان کرد: از این میزان نهال های جنگلی تولید شده در نهالستان این اداره ۱۵ هزار اصله نهال تاکنون غرس شده است.

نظری با اشاره به اینکه بخشی از جنگل های شهرستان هرساله به دلایلی مانند آتش سوزی دچار آسیب می شود،گفت: هرساله بخشی از جنگل های شهرستان با غرس نهال ترمیم می شود.

وی تصریح کرد: عملیات جنگل کاری با نهال و بذر در۶۰ هکتار از جنگل های این شهرستان امسال اجرا شده یا در دست اجراست که در این میزان اراضی گونه‌های بادام و بلوط کاشت می شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: بیش از یکهزار و ۱۰۰ هکتار از جنگل ها و مراتع مناطق مختلف این شهرستان از سال گذشته تاکنون در آتش سوزی های دچار آسیب جدی شده است.

وی با بیان اینکه از این میزان آتش سوزی ها بیش از ۵۳۵ هکتار آن امسال بوده است افزود: این میزان جنگل و  مراتع در مناطق خامی، نارک، آبریگون و کوه پهن طی پنج فقره آتش سوزی طعمه حریق شده است.

نظری گفت: ۲ هزارو ۶۷۲ هکتار جنگل دست کاشت در این شهرستان تاکنون ایجاد شده که از این میزان ۶۲ درصد آنها در چند سال گذشته بوده است.

وی  ادامه داد: طرح احیا و توسعه جنگل‌های گچساران در مناطق کمبل، پشکان و پربالی که در معرض بیشترین میزان فرسایش خاک هستند اجرا شده و درختان کنار، کاج، سرو و کهیر که با آب و هوای منطقه سازگاری دارد در این جنگل‌ها غرس شده است.

نظری بر اهمیت توسعه فرهنگ درختکاری و جنگل کاری و حفظ و حراست از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: برای اجرای طرح های توسعه جنگل کاری و مرتع‌داری باید از ظرفیت مرتعداران و جوامع محلی و بهره‌برداران استفاده کرد.

وی افزود: گچساران سرانه جنگلی کمتری نسبت به سایر مناطق کهگیلویه و بویراحمد دارد و بخشی از درختان جنگلی این شهرستان سالانه بر اثر عواملی مانند آتش سوزی و قاچاق چوب از بین می رود تبدیل کاشت درخت به یک فرهنگی عمومی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

نظری اظهار داشت:  بیش از ۴۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در گچساران وجود دارد که از این میزان ۳۲۰ هزار هکتار مرتع و بیش از ۱۱۵ هزار هکتار جنگل است.

وی ابراز کرد: گونه‌های جنگلی بادام، بلوط و بنه بیشترین وسعت جنگل‌های این شهرستان را به خود اختصاص داده‌اند.

۱۳ نفر محیط بان کار حفاظت از مناطق حفاظت شده این شهرستان را بر عهده دارند.

درختان بلوط، ارزن،بنه،کیکم و بادام کوهی از مهمترین گونه های گیاهی منطقه گچساران است.

کوه خامی با مساحت بیش از ۲۶ هزار هکتار، کوه سرخ با ۳۲ هزار هکتار و کوه دیل با ۱۰ هزار هکتار مساحت از جمله مناطق حفاظت شده شهرستان‌های گچساران و باشت محسوب می‌شوند.

شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha