از عکس‌های یادگاری مجلسی‌ها تا سفالگر سخاوتمندی که هم آموزش می‌دهد هم هدیه

تهران- ایرنا- تولید و نمایش آثار صنایع دستی و هنرهای سنتی در غرفه‌ها از جلوه‌های ویژه نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران است، از کاربافی، جاجیم بافی و میناکاری، تا منبت و معرق؛ اما سخاوتمندی سفالگر اهل لالجین که ضمن آموزش تولید ظروف سفالین، محصول نهایی را به هنرجو هدیه می‌دهد، جلوه دیگری دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، دومین روز نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران شلوغ تر از روز افتتاحیه بود، به هر سالنی وارد می شوی حس سفر ناخودآگاه سراغت می آید، چقدر دلمان برای گردشگری و سفر تنگ شده است، همه اقوام ایرانی از ۳۱ استان دور هم جمع شده اند و بهترین فرصت پیش آمده است که در چند ساعت بتوان همه ایران را یک جا دید، شاید هم وقت کم بیاید.

همه غرفه ها از همان ابتدای صبح بازدیدکننده داشت سالن های اصلی اقبال بیشتری داشتند. همه هم تلفن همراه به دست هر رویدادی را ثبت می کردند، همه چیزی زنده بود، هنر، طبیعت، موزه، صنایع دستی جای، موسیقی و رقص محلی آذری و کردی و لری و صدای ساز و دهل. اما هنرمندان صنایع دستی جلوه های ویژه نمایشگاه تهران هستند، تولید صنایع دستی و هنرهای سنتی در غرفه ها دیده می شود از دستبافته هایی مانند  سوزن دوزی و کاربافی، جاجیم بافی، تا میناکاری منبت و خراطی چوب و سفال.

جوانان بیشتر علاقه نشان می دادند که یاد بگیرند، دختر جوانی از هنرمند بافنده پرسید پر کردن ماسوره را آرام تر انجام می دهی من فیلم بگیرم من در خانه یک دار کوچک دارم و می بافم . با لبخندی توام با غرور گفت: منم یزدی ام.

دختر جوانی که پشت میز سفال نشسته بود با هیجان جام کوچکی را فرم میداد استاد سفالگر کمکش می کرد، تعادل و توازن میان حرکت پا برای چرخ سفالگری و دست برای شکل دهی به لبه های جام. نخ را که کشید و ظرف سفالین از میز جدا شد باورش نمیشد که اولین سفالش را ساخته است از مادرش خواست که عکس بگیرد، استاد گفت: به یادگار با خودت ببر و به خوبی از آن نگهداری کن. از دیروز تا الان همین روش را آموزش داده و همه را هم هدیه داده است.

از عکس‌های یادگاری مجلسی‌ها تا سفالگر سخاوتمندی که هم آموزش می‌دهد هم هدیه

نشست ها و کارگاه های تخحصصی روز دوم

روز دوم هم کارگاه ها و نشست های تخصصی با موضوعات مختلف برگزار شد. پنج کارگاه آموزشی با موضوع اصول و چگونگی تأثیرگذاری خبر و خبرنگاری در گردشگری، گردشگری ادبی، قوانین مالیات فعالان صنعت گردشگری،پتانسیل‌های گردشگری مبتنی بر فرش، سامان‌دهی و لجستیک در زنجیره تامین گردشگری سلامت و سه کارگاه تخصصی در زمینه نوآوری و گردشگری هوشمند، جایگاه تسهیلگری در فعالیت‌های گردشگری و قوانین و مقررات، آموزش و شاغلان در گردشگری با نگاهی به منشور جهانی اخلاق گردشگری، و همچنین نشست بررسی مجموعه مستند دور نیست، تجربه مستندهای کوتاه گردشگری و آوایار، تجربه راهنمای صوتی برگزار شد که با استقبال فعالان صنعت گردشگری رو به رو شد.

روز دوم نمایشگاه همچنین محل رفت و  آمد و بازدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم بود، نمایندگانی که  علاوه بر غرفه استانی خود به استان های دیگر هم سر می زدند تا از شرایط و وضعیت گردشگری و صنایع دستی آگاه شوند با مسئولان استانی حوزه میراث فرهنگی، گردشگری درباره مسائل و مشکلات دوران کرونا گفت و گو می کردند و دقایقی هم به عکس گرفتن یادگاری با هم استانی های خود می گذراندند.

امروز علی دارابی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حوصله تمام نمایشگاه را بازدید کرد. بیش از ۶ ساعت با همراهی معاونان گردشگری و صنایع دستی وزارتخانه، در هر غرفه ای دقیق به حرف های مدیران استانی گوش می داد، با هنرمندان، غرفه‌داران، شرکت‌کنندگان و فعالان بخش دولتی و خصوصی گپ و گفتی داشت. گوشه کناری خبرنگاری حتی شهروندی سوالی داشت بی پاسخ عبور نمی کرد.

او به ستاد خبری و اطلاع رسانی نمایشگاه هم آمد، دارابی که خود سال ها مدیر رسانه ای بوده و جنس رسانه را به خوبی می شناسد، می داند بار سنگینی بر دوش خبرنگاران نمایشگاه است پوشش لحظه به لحظه اخبار، اطلاع رسانی رویدادها، رونمایی ها و بازدیدها و حتی رصد اخبار. دقایقی نشست به سوالات خبرنگاران ستاد هم پاسخ داد. در هر غرفه ای مدیران استان ها و غرفه داران و حتی هنرمندان یک تاکید داشتند: «از فضای رسانه و ابزارهای نوین برای معرفی جاذبه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استفاده کنید. دنیای ارتباطات و اطلاعات، امروز در یک قاب کوچک موبایل در اختیار همه است نباید از جامعه شبکه ای جهان عقب بمانیم.»

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وپنجمین نمایشگاه صنایع‌دستی تهران صبح روز شنبه - نهم بهمن ۱۴۰۰- با حضور سیدعزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی جمعی از مقامات کشوری و لشکری و شماری از سفیران کشورهای خارجی در تهران، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا سه‌شنبه - ۱۲ بهمن - به مدت ۴ روز دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا، از ساعت ۹ تا ۱۷ از این نمایشگاه بازدید کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha