۱۵ هزار پروانه بهره برداری  چاه‌های کشاورزی  اصفهان در پنج سال اخیر اصلاح و تعدیل شد

اصفهان- ایرنا - رییس گروه حفاظت از منابع آب‌های زیرزمینی سازمان آب منطقه‌ای اصفهان گفت: ۱۵ هزار پروانه بهره‌برداری چاه‌های کشاورزی استان از سال ۹۵ تاکنون اصلاح و تعدیل شد که کاهش برداشت ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب منابع زیر زمینی را در پی داشت.

مینا بگی روز جهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس ماده ۳۵ قانون برنامه ششم توسعه کشور، دستگاه‌های دولتی ملزم هستند که با صرفه‌جویی ۱۱ میلیارد مترمکعب  کسری مخزن آب‌های زیرزمینی را تأمین کنند.

وی افزود : به دنبال افت آب‌های زیرزمینی و کسری مخزن آبخوان‌ها، وزارت نیرو از سال ۸۴ طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی را مطرح کرد که به علت نبود حمایت بین دستگاهی و تأمین نشدن اعتبارات لازم نتیجه مطلوبی نداشت.

وی بیان داشت: سال ۹۹ بار دیگر شورای عالی آب اجرای این طرح را دستور کار قرارداد و در قالب ۱۵ پروژه تعریف کرد و تکالیف دستگاه‌های مختلف ازجمله جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و تجارت دیده شد و بر این اساس تعداد زیادی کنتور به‌منظور کنترل آب‌های زیرزمینی بروی چاه‌های مجاز نصب شد.

وی گفت: همچنین از سال ۸۷ تا ۹۵ حدود  ۳ هزار و ۸۹۶ کنتور هوشمند آب و برق روی چاه‌های مجاز و  درسال ۹۶ تاکنون ۲ هزار و ۷۰۵ کنتور حجمی هوشمند الکترومغناطیس در استان اصفهان نصب شد.

بگی برخورد با متخلفان و جمع‌آوری موتور چاه‌های غیرمجاز و ممانعت از برداشت‌ بی‌رویه آب را از مهم‌ترین پروژه‌های طرح تعادل بخشی خواند و گفت: این اقدام باهدف رسیدن به آب قابل‌برنامه‌ریزی برای تمام محدوده‌های مطالعاتی منابع و مصارف آب‌های زیرزمینی است.

وی با اشاره به اینکه در ۱۶ سال گذشته بالغ‌بر هفت هزار و ۶۰۰ چاه غیرمجاز مهروموم و مسدود شده است، ادامه داد: در همین راستا ۲۲۲.۳میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی  دراستان اصفهان صرفه‌جویی شد.

رییس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی سازمان آب منطقه‌ای اصفهان گفت: تشکیل ۱۰۰ گروه گشت و بازرسی در راستای نظارت و کنترل منابع آب زیرزمینی و اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری و صرفه‌جویی بالای ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب  از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

 وی گفت: حداقل ۳۵ درصد برداشت آب در حوزه کشاورزی در قالب اجرای طرح تعادل بخشی باید شکل بگیرد که این اقدام با رفتن به سمت کشت گلخانه‌ای و اصلاح الگوی کشت و مکانیزه‌ کردن روش‌های آبیاری امکان‌پذیر است.

وی تصریح کرد: خرید و انسداد چاه‌های کشاورزی، جایگزینی پساب با چاه‌های کشاورزی در دشت‌های ممنوعه، تهیه و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند روی چاه‌ها، اجرای پروژه‌های تغذیه مصنوعی، پخش سیلاب و مطالعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری از پروژه‌هایی است که به‌طور مستقیم به ذخیره‌سازی آب در آبخوان‌ها منجر می‌شود.

به گزارش ایرنا، حدود ۴۳ هزار حلقه چاه مجاز و بیش از ۱۰ هزار چاه غیرمجاز در استان اصفهان وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha