به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از وبدا، ابوالفضل باقری فرد در نشست داوری نهایی ششمین جشنواره جایزه ملی دانشجویان شاهد و ایثارگر افزود: وظیفه داریم به خانواده هایی که در دوران دفاع مقدس و انقلاب آسیب دیده اند، خدمت کنیم. متاسفانه درطول سالیان گذشته توجه جدی به ستاد شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت نشده و این درحالی است که حداقل زیر نظر معاونت آموزشی در هر دانشگاه علوم پزشکی باید این امر مورد توجه و در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید برای خدمت به این عزیزان که سرسفره آنها نشسته ایم برنامه ریزی داشته باشیم. هرشخصی که در این نظام زندگی می کند در قبال این افراد مسئول است و آنهایی که مسئولیتی بر عهده دارند بیشتر باید تلاش کنند. امام خمینی (ره) در زمان تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران فرمودند: فرزندان من را از مدرسه تا دانشگاه حمایت کنید، آنها کسانی هستند که عزیزترین افراد زندگی خود را از دست داده اند و ما در قبال آنها مسئولیت داریم.
باقری فرد تاکید کرد: پیش از آنکه این عزیزان با مشکلاتی مواجه شوند باید به آنها خدمت رسانی شود که این موضوع با صحبت کردن عملیاتی نمی شود. بسیاری از مشکلاتی که برای آنها به وجود می آید قابل پیشگیری است و باید برای رفع آنها برنامه ریزی شود. در همین راستا باید ستادهای شاهد و ایثارگر تقویت شوند.
معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت تصریح کرد: امید است با همراهی همه عزیزان و برنامه های پیشنهادی بتوانیم ستادها را در دانشگاه های علوم پزشکی کشور تقویت کنیم و گردهمایی ها صرفا به منظور برپایی یک جشنواره نباشد؛ چرا که کارهای موقت تاثیر چندانی ندارند.
قدردانی از ایثارگران به ویژه شهیدان یک فرضیه همیشگی است
غلامعلی جاودان مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شهادت با مرگ عادی متفاوت و یک مرگ هدفمند و انتخاب شده است، گفت: شهادت مرگی آگاهانه برای هدفی مقدس است که در کلام بزرگان از جمله پیامبر اسلام به عنوان شریفترین مرگ مطرح شده است. در کلام بزرگان شهادت به نوعی از حیات معقول گفته می شود. حیات معمولی پایان پیدا می کند، اما در حیات معقول، فرد یک زندگی عاری از آلودگی را در جهان هستی برای تکامل به سوی خدا پشت سر می گذارد لذا گفته می شود شهید همواره زنده است.
وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) که امروز مصادف با سالروز ورودشان به میهن عزیزمان است، می فرمایند: خدمت به افرادی که برای عزت و عظمت شعائر اسلام و انقلاب جنگیدند و خون خود را شجاعانه در راه شرافت دادند، بالاتر از خدمت به فرزندان و خود فرد است. همچنین ایشان فرموده اند: فرزندان این عزیزان را همچون فرزندان خود بلکه بالاتر بدانید. افرادی که با همت عالی به این عزیزان خدمت می کنند در پیشگاه خداوند متعال روسفید هستند.
جاودان با بیان به اینکه سخنان بزرگان انقلاب اسلامی درباره شهدا و ایثارگران بسیار زیاد است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: خدمت به جانبازان افتخار است، به نظرم رسید گاهی فضیلت آنها از شهدا هم بیشتر است. وظیفه قدردانی از ایثارگران به ویژه شهیدان یک فرضیه علمی و همیشگی است، لذا اکنون که توفیق خدمت به این عزیزان نصیب ما شده است، شکرگزار این توفیق هستیم و امیدواریم که قدرشناس این موضوع باشیم و تلاش کنیم در راه این خدمت وظایف خود را به خوبی انجام دهیم تا مشکلات و مسائل آنها رفع شوند.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت تصریح کرد: عزیزان ایثارگر در بخش های مختلف دانشجویی، کارمندی و هیات علمی مشکلات عدیده ای دارند و کسی که در این جایگاه نیست و این شرایط را درک و لمس نکرده است، شاید این موضوع را احساس نکند.
وی درباره موضوع گفت: اعتبارات در زمینه شاهدان و ایثارگران بسیار محدود و کم است، قوانین و مقررات موجود هم گاهی اوقات دست و پا گیر هستند، اما با ارتباط و تعامل خوب با روسا و معاونان دانشگاه ها و بهره مندی از ظرفیت های تعاملی می توان مشکلات را تا حدودی بهبود بخشید.
نظر شما