به گزارش ایرنا، اللهیار صیادمنش، بازیکن ۲۰ ساله فوتبال کشورمان با عقد قراردادی قرضی از فنرباحچه ترکیه به هالسیتی انگلیس پیوست تا دوباره فوتبال ایران در سطح دوم انگلیس نماینده داشته باشد. البته پیش از این چمپیونشیپ برای فوتبالیستهای ایرانی مقصد خوبی نبوده و همواره با افت آنها روبرو شده است. شاید سامان قدوس تنها استثنا در این میان بود که موفق شد با برنتفورد به لیگ برتر فوتبال انگلیس صعود کند.
در لیگ برتر هم اکنون سامان قدوس مشغول است و پیش از این «علیرضا جهانبخش»، «کریم باقری»، «آندو تیموریان» و «اشکان دژاگه» نیز سابقه حضور در لیگ برتر انگلستان را داشتند. ولی تعداد نفراتی که در چمپیونشیپ توپ زدهاند بیشتر است. با این وجود تقریبا هیچکدام از نفرات قبلی عاقبت خوشی در این لیگ نداشتهاند و با بدترین وضعیت آن را ترک کردند.
«حسین کعبی» در سال ۲۰۰۷ با قراردادی که رقمش نامعلوم بود به لسترسیتی پیوست. تیمی که در چمپیونشیپ بود و هنوز به لیگ برتر برنگشته بود و قهرمانی هم نداشت. کعبی مانند «کریم باقری» در چارلتون، نتوانست زبان انگلیسی را بیاموزد و با مترجم کار میکرد. همین مساله کارش را سخت کرد و باعث شد تا خیلی زود از ترکیب اصلی دور بماند. با رفتن سرمربی تیم، نفر بعدی او را به کلی از تیم اصلی کنار گذاشت و کار مدافع راست تیم ملی ایران به بازی در تیم رزروها کشیده شد. نهایتا حسین در پایان همان فصل، فوتبال انگلیس و اروپا را برای همیشه ترک کرد.
«آندو تیموریان» بعد از دوران نسبتا موفق در بولتون به فولام رفت اما در این تیم با بدشانسی مواجه شد و به تیم لیگ یکی بارنزلی قرض داده شد. آندو در این تیم ۱۱ بازی انجام داد و در پایان فصل به فولام برگشت اما طرفین به جدایی رضایت دادند و از همانجا بود که هافبک ارمنی فوتبال کشورمان به حضورش در فوتبال اروپا پایان داد و به ایران و حاشیه خلیج فارس برگشت.
«رضا قوچاننژاد» نفر بعدی بود. مهاجمی که بعد از جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به تیم چارلتون اتلتیک پیوست تا بعد از «کریم باقری» دومین ایرانی این تیم باشد. رضا از همان ابتدا مهره اصلی تیمش بود اما کمکم از ترکیب اصلی بیرون آمد و حتی به تیمهایی چون الکویت و الوکره هم قرض داده شد. او در زمان حدود ۲ سال ۳۸ بازی را برای تیم چارلتون انجام داد و سه گل به ثمر رساند که یکی از آنها به لیدزیونایتد بود.
به «سعید عزتاللهی» برسیم. هافبک جوان فوتبال کشورمان که به تیم ردینگ پیوست. او در دیدارهای ابتدایی فیکس بود و حتی ۲ بار بهترین بازیکن هم شد اما یک مصدومیت سنگین او را زمینگیر کرد و دیگر هیچوقت به ترکیب ردینگ برنگشت تا در فصل ۲۰۱۸-۲۰۱۹ تنها چهار بار برای این تیم انگلیسی به میدان برود و سپس جدا شود.
در همان فصل «کریم انصاریفرد» هم در انتقالی جذاب به تیم ریشهدار ناتینگهام فارست رفت. کریم که در یونان خوش درخشیده بود نتوانست فشار رسانهها را تحمل کند. او در یک فصل تنها ۱۲ بازی را انجام داد و ۲ گل زد و مجبور به جدایی شد تا خیلی زود ماجرایش در فوتبال انگلستان به اتمام برسد.
نفر بعدی که میخواهیم دربارهاش حرف بزنیم داستانی متفاوت دارد. او تا فصل پیش در چمپیونشیپ حضور داشت. صحبت از «رایان تفضلی» است. ستاره ایرانی - انگلیسی که در خط دفاعی توپ میزند. او پس از چند فصل بازی در سطوح پایینتر فوتبال انگلیس فصل قبل سرانجام به چمپیونشیپ رسید و با تیم هالسیتی توافق کرد تا نخستین ایرانی نارنجیپوشان باشد. در یک فصل ۱۵ بازی انجام داد و ۲ گل به ثمر رساند اما جایگاهش هیچوقت فیکس نشد. همین مساله باعث شد تا رایان از هال جدا شود و به تیم تازه چمپیونشیپی شده ویکم واندررز بپیوندد. حضور در ویکم خوشیمن نبود و هر ۲ به اتفاق هم راهی لیگ یک انگلیس شدند.
سامان قدوس اما اولین استثنا بود. ۴۷ بازی و پنج گل ماحصل کار سامان در چمپیونشیپ بود. ۲ فصلی که در نهایت منجر به لیگ برتری شدن برنت فورد شد. قدوس در مسیر لیگ برتری شدن به تیم توماس فرانک کمک کرد. البته که لیگ برتری شدن برنتفورد چندان برای ستاره تیم ملی فوتبال ایران اتفاق خوبی نبود. او از ترکیب اصلی تیم دور شده و تا به اینجای کار حضور کمرنگی داشته است.
باید دید حالا اللهیار صیادمنش در هالسیتی چه کار خواهد کرد. در این تیم او باید ابتدا برای بقا نارنجیپوشان بجنگد. هدایت ببرها به عهده شوتا آرولادزه است. سرمربی ۴۸ ساله و گرجستانی که پیش از این در پاختاکور ازبکستان سرمربیگری میکرد و حالا به تازگی هدایت ببرها را به عهده گرفته است.
نظر شما