نفتالی بنت ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی طی سخنانی در پانزدهمین اجلاس کانون مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که بکارگیری این سامانه در مرحله نخست به شیوه آزمایشی انجام میگیرد و پس از آن عملا وارد خدمت خواهد شد.
بنت اظهار داشت که نصب این سامانه موجب خواهد شد تا دور تا دور "اسرائیل" با لیزر در برابر حملات موشکی و راکتی، حملات پهبادی و دیگر تهدیدات حمایت شود و دشمنان این رژیم از قویترین برگهای که اکنون در اختیار دارند، محروم خواهند شد.
وزارت جنگ رژیم صهیونیستی قرار است با همکاری شرکتهای البیت و رافائل ۳ نسخه از این سامانه را تولید کند که یکی از آنها ثابت بوده و در مرزهای فلسطین اشغالی نصب خواهد شد، یکی قابل جابجایی است و دیگری هم روی هواپیما نصب خواهد شد.
این سخنان در حالی بیان می شود که دو کارشناس اسرائیلی با برشمردن چالشهای امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی پیش روی این رژیم، شکاف بزرگی را در آینده و واقعیت اسرائیل در سطوح مختلف برشمردند.
«مانوئل تراختنبرگ»، رئیس مؤسسه مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تل آویو و «درور شالوم»، رئیس سابق بخش تحقیقات در بخش اطلاعات نظامی، با انتشار گزارشی مشترک در مورد تهدیداتی که پیرامون اسرائیل وجود دارد، نوشتند: چالش های راهبردی که اسرائیل با آن مواجه است توانایی مقابله با جدی ترین تهدیدات خارجی را به آن نمی دهد.
آنها افزودند که گسترش تهدیدات علیه اسرائیل، خواه به دنبال دستیابی ایران به توانمندی هستهای نظامی، یا نفوذ منطقهای و افزایش فعالیت پروژه موشکی دقیق حزبالله، مقابله با همه را دشوارتر میکند. به ویژه از آنجایی که وضعیت امنیتی در کرانه باختری در حال بدتر شدن است و نسل جوان فلسطینی علاوه بر اقدامات قانونی علیه اسرائیل و طبقه بندی آن در زمره نظام نژاد پرست، به سمت ایده کشور شدن اسرائیل هجوم آورده اند.
این کارشناسان افزودند: واضح است که تهدیدهای خارجی فزاینده پیرامون اسرائیل، آن را با شکافهای داخلی در عدم آمادگی برای سناریوهای جنگ چندمنطقهای و رویدادهای دیگری که در پسزمینه رخ میدهند، مواجه می کند، چالش اسرائیل به ویژه، تا حدی به دلیل فقدان تفکر یکپارچه در مورد همه مسائل و روابط متقابل آنها با سایر چالش های امنیت ملی است.
صهیونیست ها البته کتمان نمیکنند که با یک واقعیت در حال تغییر و پیچیده جهانی روبرو هستند چه در سطح تغییرات اقلیمی، بحرانهای اقتصادی مکرر و همهگیری کرونا و نیز نگرانیهای فزاینده از رویارویی با ایران یا فلسطین، مهار پروژه موشکهای دقیق لبنان و ترس از لغزش یک دولت واحد در برابرفلسطینیان در نوار غزه.
در عین حال، این چالشها همزمان با افزایش شکافهای داخلی اسرائیل بین بخشهای مختلف تشدید شده است از جمله: تضعیف انعطافپذیری اجتماعی، افزایش نرخ جرم و جنایت، انفعال در میان جوانان و موانع اقتصادی و اشتغال و همچنین مسائل مورد مناقشه با ساکنان صحرای نقب و شکایت از گروه های مختلف در مورد بی عدالتی در اعطای مسئولیت ها که آینده این رژیم را با خطرات زیادی مواجه می کند.
نظر شما