به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «رضا سرافرازی» با بیان اینکه برای سال جاری، بازسازی آببندان را در سطح ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار پیشبینی شده است، افزود: امسال تقریبا ۱۳۳ میلیارد تومان از اعتبارات ملی برای بازسازی آببندانهای استانهای شمالی کشور تخصیص یافته، اما فقط بخش کمی از اعتبارات استانی این طرح تامین شده است.
مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی تصریحکرد: طرح مرمت آببندانهای استانهای شمالی در حال اجرا است و اگر اعتبارات استانی تخصیص یابد، امسال این طرح در سطح ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار انجام میشود.
سرافرازی، افزایش حجم آب، تنظیم و مصرف بهینه آب برای استفاده در کشت دوم را از اولویتهای طرح بازسازی آببندان عنوان کرد و گفت: این آببندانها چند منظوره هستند و برای پرورش آبزیان و ماکیان نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بازسازی آببندانها با مشارکت و همیاری بهرهبرداران مالک انجام میشود.
وی ادامهداد: هزینههای مرمت آببندانهایی که ما در بازسازی آنها هزینه نکردهایم بر عهده خود مالکان است و ممکن است بیشتر برای پرورش آبزیان استفاده شوند.
به گزارش ایرنا، آب بندان گونه ای تالاب است که به دست انسان ساخته میشود. آب بندانها بیشتر برای پرورش ماهیان گرمآبی، ذخیره آب در فصول بارانی برای کشت برنج و آب شرب استفاده میشود.
در ایران به دلایل آب و هوایی بیشتر آببندان ها در استانهای شمالی کشور یعنی مازندران، گیلان و گلستان وجود دارد که علاوه بر پرورش ماهیان و ذخیره آب کشاورزی، مکانی مناسب برای گونههای مختلف زیستی است.
گونههای متفاوتی از پرندگان از جمله مرغابی، پرلا، پلیکان، قو، اردک تاجدار و گونههای دیگر هر ساله به آببندانهای شمال کشور مهاجرت میکنند.
پرورش ماهی در آب بندانها کاری پر سود و منفعت است که در استانهای شمالی جریان دارد و این کار باعث اشتغال زایی شده است.
نظر شما