چند سال پیش فیلم بدون مرز را از کارگردان جوانی دیدیم که نشانه هایی از استعداد را معرفی می کرد. او امیرحسین عسگری بود که در لوکیشن محدود یک کشتی قراضه با ۲ شخصیت نوجوان توانسته بود فضایی زیباشناسانه و بدیع از جهان آن ۲ خلق کند.
حالا این کارگردان جوان پس از پنج سال با داستان و فضایی متفاوت رخ نموده است. برف آخر به لحاظ اتمسفر و شخصیت های ش اثری کاملاً متفاوت است. اما تأمل در تنهایی شخصیت ها و سبک تصویری مبتنی بر زیبایی شناسی اش همچنان پابرجاست. این کارگردان در فیلم دومش بر مسائل زیست محیطی انگشت گذاشت و تلاش دارد از تقابل انسان و طبیعت داستانی بیان کند که عشق حرف اول را می زند. چهار شخصیت اصلی فیلم یا عاشق اند یا رنج عاشقی کشیده اند.
داستان ۲ خط بیشتر نیست، ماجرای دامپزشکی که همسرش را طلاق داده، زنی مطلقه که می کوشد مراقب حیات وحش باشد. مردی دامدار که دخترش گم شده و پسر جوانی که عاشق دختر بود. همه اینها را گرگ ها به هم پیوند می دهند. دامپزشک و دامدار زخم خورده از حمله گرگ، زن در پی تیمار گرگی زخمی و جوان به دنبال تیمار دختر فراری.
کارگردان همه این ماجراها را با تامل و آرامش تعریف می کند و تلاش دارد از زمهریر زمستان و برف آتش عشق را روشن نگه دارد. چنان که در انتها گرگ نجات یافته مرد دامپزشک را به سمت آتش می کشاند تا از بند انزوا رهایی یابد.
لحظات بسیار تاثیرگذار و زیبا در فیلم فراوان است اما گاه کشدار بودن در بیان قصه شخصیت ها ملال آور می شود. جدا از تصویربرداری، از بازی امین حیایی باید تمجید کرد که به شخصیت جان تازه ای بخشیده است.
به گزارش ایرنا، چهلمین جشنواره فیلم فجر با حضور ۲۲ فیلم در بخش «سودای سیمرغ»، ۱۰ فیلم در بخش «فیلم کوتاه» و هشت فیلم در بخش «مستند» از ۱۱ تا ۲۲ بهمن به دبیری مسعود نقاشزاده در برج میلاد به عنوان خانه جشنواره، برگزار میشود. فیلمهای این دوره از جشنواره در سینماهای ۳۱ استان در سراسر کشور اکران خواهد شد.
چراغ جشنواره فیلم فجر در روز نخست با ۲ فیلم بیرو و مرد بازنده روشن شد و در روز دوم نیز فیلم های علفزار و شادروان به نمایش درآمدند. امروز چهارشنبه ۱۳ بهمن ماه و در سومین روز از جشنواره، ۲ فیلم برف آخر و لایه های دروغ به نمایش در می آید.
نظر شما