به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سردار سیدمهدی فرحی عصر پنجشنبه در مراسم رونمایی محتوایی ماهواره کوثر اولین ماهواره بخش خصوصی در گردهمایی روز ملی فضایی در صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: تشکیل جلسه شورای عالی فضایی بعد از هشت سال و نیم توسط رییس جمهور نشان از توجه ویژه به این بخش است، در نخستین جلسه این شورا مقرر شد جلسه دوم شورای عالی فضایی تا قبل از پایان سال تشکیل و برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی کشور مصوب شود.
وی یادآور شد: در جلسه اول در شورای عالی فضایی برنامه سال ۱۴۰۱ تصویب شد و بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار برای آن در نظر گرفته شد در جلسه بعدی نقش آفزینان و خطوط واصل در این برنامه مشخص می شود.
جانشین وزیر دفاع خاطرنشان کرد: اولین برنامه فضایی کشور که در وزارت دفاع در سال ۸۴ تدوین شد یک نقطه شروع در تحول فضایی کشور بود، تا پنج سال اول برنامه ۱۰ سال اول فضایی یعنی از سال ۸۴ تا ۹۴ این برنامه ۱۰ ساله تعریف شده بود که ۵۰ درصد این برنامه در همان ۱۰ سال محقق شد.
فرحی یادآور شد: در سال ۹۳ شروع به تدوین سند توسعه هوا فضای کشور کردیم و در سال ۹۴ تصویب و مقرر شد طی برنامه ۱۰ ساله سند جامع توسعه هوا و فضای کشور شامل هوایی، فضایی، هوانوردی و موشکی محقق شود تا بتوانیم در سال ۱۴۰۴ ماهواره سنجشی را در مدار زمین آهنگ طراحی کنیم و ماهواره مخابراتی نیز در مدار زمین آهنگ قرار دهیم، اما متاسفانه محقق نشد. حال بارقه های امیدی که در حال حاضر وجود دارد مایه خوشحالی است.
جانشین وزیر دفاع افزود: بنابراین این سند انجام شد اما متولی پیاده کردن آن که ستاد توسعه فناوری های فضایی معاونت علمی ریاست جمهوری است که امسال سال هفت تدوین این سند است، پیشرفت خوبی نداشته و چیزی حدود ۲۴ درصد پیشرفت کرده است.
فرحی ادامه داد: این حمایت حداقلی، نگاه حداقلی و انقباضی باعث شد که نتوانیم در این حوزه خوب عمل کنیم، امروز بارقه های امید کم کم در حال شکل گیری است و فضای خوبی به وجو آمده است.جانشین وزیر دفاع گفت:
وی با یادآوری اینکه امروز با ۱۵ سال پیش در حوزه فضایی به لحاظ بلوغ در این حوزه فرق کرده ایم، خاطرنشان کرد: امروز در وزارت دفاع ۶۵۰۰ وندور داریم، همه ساله بیش از دهها هزار میلیارد تومان بودجه برای تامین محصولات دفاعی می دهیم که بیش از ۶۰ درصد آن توسط بخش خصوصی تامین می شود.
رونمایی از ویرایش دوم نظام نوآوری دفاعی در دهه فجر
وی همچنین گفت: امروزه ما می خواهیم وارد فاز دوم عرصه فضایی شویم، حتی در بحث نظام نوآوری دفاعی که ویرایش دوم آن در دهه فجر رونمایی می شود، با یک عقبه کار با بخش خصوصی صورت گرفته، در ویرایش دوم نظام نوآوری دفاعی، بحث نظام نوآوری، نسل ششم دیده شده که همه می تواند به کمک توسعه فضایی بیاید.
تدوین سند ملی فضایی به زودی
جانشین وزیر دفاع با یادآوری اینکه سند ملی فضایی به زودی تدوین می شود و به مجلس ارایه می شود، تاکید کرد: در ۱۰ سال گذشته ما با یک شیب تند به سمت استفاده از جامعه دانشگاهی رفتیم و با ۱۰ دانشگاه کشور از مشهد، اهواز، کرمان، اصفهان، صنعتی شریف، پلی تکنیک، خواجه نصیر، علم و صنعت، ۱۰ پژوهشکده توسعه فضایی راه اندازی کردیم.
وی ادامه داد: ما حتما باید برای توسعه فضایی دست نیاز به شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و اساتید دراز کنیم، تجربه های ما درد عرصه های دیگردفاعی نشان داده که با کوچک کردن حوزه دفاعی در حد یک سوم، ظرفیت های و دستاوردهای بیشتری داشته ایم.
به گزارش ایرنا، ماهواره کوثر امروز به عنوان اولین ماهواره بخش خصوصی در روز ملی فناوری فضایی با حضور منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته و حسن سالاریه رییس سازمان فضایی کشور رونمایی محتوایی شد.
نظر شما