به گزارش روز جمعه ایرنا،حجتالاسلام سید محمد احمدی در نخستین همایش تجلیل از فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد بروجن افزود: پیامبر اکرم (ص) در بدو تأسیس حکومت اسلامی بنای مسجد را پایهگذاری کردند و در اولین قدم برای ورود به مدینه و شکلدهی حکومت اسلامی، نماز جمعه را به پا داشتند از این رو مسجد و نماز جمعه از مولفههای اصلی حکومت اسلامی به شمار میروند.
وی به جایگاه مساجد در دوران انقلاب اسلامی نیز اشاره و تصریح کرد: مساجد محل تجمع افراد متدین محسوب میشوند و انقلاب اسلامی نیز انقلابی دینی است که به دست افراد متدین فعال در مساجد شکل گرفت به همین دلیل با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب لازم است رویکرد به مساجد تغییر یابد و برای تقویت جایگاه و کارکردهای این اماکن دینی برنامهریزی شود.
احمدی اظهار داشت: خداوند برای کسی که مسجد را خانه خود میداند آسایش روحی و فکری و کامیابی و رسیدن به بهشت را ضمانت کرده است.
امامجمعه بروجن نقش بیبدیل مسجد در تربیت انسانها را یادآور شد و گفت: علاوه بر آنکه در مسجد زمینه یافتن دوستان خوب و فراگیری علم جدید فراهم میشود باید آموختنها و همنشینیها بهگونهای رقم بخورد که اعتقادات کامل شود.
وی مسجد را مرکز همه نیکی خواند و افزود: زمانی که مسجد چنین جایگاهی داشته باشد بهعنوان مسجد طراز شناخته میشود و برای نزدیک کردن مسجد به طراز اسلام لازم است به نماز جماعت در آن برپا شود که در این میان مسوولین باید موانع را برداشته و به سمت تقویت نماز جماعت در مسجد حرکت کنند.
احمدی با بیان اینکه افراد مسوول در مسجد باید بیش از دیگران اهل مسجد و نماز جماعت باشند یادآور شد: پایگاههای بسیج نیز در تقویت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد همافزایی و مشارکت فعال داشته باشند و کمبودها را جبران کنند.
امامجمعه بروجن جذب جوانان به مسجد را مهم دانست و گفت: هر فردی که وارد مسجد شود سلامت و رشد صحیح او تا حد زیادی تضمین میشود، هیات امنای مساجد میدان را برای جوانان باز نگه دارند چرا که مسجدی شدن و نمازخوان بودن جوانان و نوجوانان بزرگترین کمک در حق آنان است.
وی همچنین توفیق خدمت در مسجد را بسیار ارزشمند خواند و افزود: تلاش شود مساجد نقش موثرتری در برنامهها و مناسبتهای مردمی داشته باشند و اهل محله از سوی مسجد دیده شوند.
به روزبودن کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را پویاتر میکند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در شرایط کنونی که مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، انجام بسیاری از امور با سختی مواجه کرده است میتوان با همافزایی و تعامل به بهترین شکل به اهداف تعیین شده دست یافت و امور را به سرانجام رساند.
ابراهیم شریفی افزود: اگر چه چهارمحال و بختیاری به عنوان استانی کمتر برخوردار محسوب میشود اما استعدادها و ظرفیتهای هنری و فرهنگی آن توانسته است بخش زیادی از کمبودها را به نوعی جبران کند که در این راستا همافزایی و اتحاد در حوزه دینی و مذهبی و به کارگیری این تواناییها همواره مورد توجه بوده و موفقیتهایی را نیز شکل داده است.
وی با بیان اینکه لازم است در عرصه فرهنگ و هنر بهروز عمل کرد، اظهار داشت: در صورتی که استفاده از ابزار نوین و برنامههای جدید در این حوزه نادیده گرفته شود نمیتوان به جذب افراد و جوانان امیدی داشت.
شریفی به آمادگی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای سپردن بخش عمدهای از امور فرهنگی به مساجد اشاره و تصریح کرد: به زودی در نشستی با مجموعه فعلان کانونهای فرهنگی و هنری مساجد درباره افزایش تعامل و نحوه به کارگیری مطلوب ظرفیتهای موجود تصمیمگیری خواهد شد.
تمامی ظرفیتهای پایگاههای بسیج در کمک به کانونهای فرهنگی و هنری به کار گرفته میشود
فرمانده سپاه ناحیه بروجن نیز در سخنانی بر تقویت همگرایی و همکاری بین مجموعههای مدیریتی تاکید کرد و گفت: لازم است برای این منظور نشستهای قرارگاهی به شکلی منظم برگزار شود.
اسماعیل عظیمی ایجاد محله اسلامی را نیازمند تحول و همراهی بیشتر ارگانها و نهادها دانست و افزود: تعداد بسیاری از افرادی که اینک در مسوولیت های مختلف قرار گرفتهاند در مساجد رشد یافتهاند و اگر امروز در مسجد سرمایهگذاری شود به نوعی در آینده جامعه اثرگذاریهای مثبتی شکل خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در برههای، امکانات و تجهیزات مناسبی در اختیار پایگاههای بسیج مساجد و کانونهای فرهنگی و هنری قرار گرفت، اظهار داشت: در حال حاضر نیز برای رفع کمبودها، میتوان از تمامی امکانات موجود در پایگاهها برای کمک به کانونها استفاده کرد.
عظیمی یادآور شد: اگر میخواهیم جامعه اسلامی عاری از هرگونه عیب و نقصی داشته باشیم باید بیش از پیش در همراهی با یکدیگر برای پیشبرد اهداف نظام همت کنیم.
تمامی امور مساجد ذیل نظر امام جماعت اجرایی و عملیاتی شود
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد چهارمحال و بختیاری نیز در این همایش با بیان اینکه شاکله اصلی مساجد به وجود ائمه جماعت وابسته است، گفت: تمامی امور باید ذیل نظر امام مسجد عملیاتی شود به گونهای که اگر امام، اجرای برنامهای را به صلاح اهالی محله و مخاطبان مسجد ندانست میتواند آن را نادیده بگیرد.
محمدرضا مظاهری کمبود اعتبارات و تجهیزات را در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد یادآور شد و افزود: در طلیعه دولت سیزدهم که با عنوان دولتی فرهنگی شناخته میشود و موضوع مسجدمحوری و مردمی کردن فرهنگ مطرح شده است امید میرود که نقش کانونها در این راستا تقویت شود و کارکردهای سابق مساجد بار دیگر احیا شود.
وی همچنین به جایگاه مطلوب کانونهای فرهنگی و هنری مساجد بروجن در طرح ترنم فهما اشاره و تصریح کرد: مشارکت بالای بانوان در اجرای این طرح و همچنین کسب امتیازات بالا در دیگر شاخصهها موجب شده است که بروجن به عنوان یکی از شهرستانهای برتر کشوری در طرح ترنم فهما شناخته شود.
به گزارش ایرنا، در نخستین همایش تجلیل از فعالان کانونهای فرهنگی هنری مساجد بروجن که با حضور جمعی از مسوولان و اعضای پایگاههای بسیج و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد این شهرستان در فرهنگسرای بروجن برگزار شد از جمعی از فعالان با اهدای هدایایی تجلیل شد.
نظر شما