محمد محرمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نرخ بستریهای سویه جدید کرونا در بیمارستان های استان سه برابر و بستری های ارجاعی به مراکز آی سی یو به مراتب نسبت به ۲ هفته گذشته تا حدود زیادی افزایش یافته و این موضوع بیانگر لزوم توجه جدی به این مقوله مهم است.
این مسوول در خصوص میزان مراجعه هم استانی ها به مطب های پزشکان ادامه داد: شمار مراجعه کنندگان به مطب ها و کلینیکها، درمانگاههای شبانه روزی و حتی بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی با توجه به نرخ ابتلا روند افزایشی دارد و با سیر صعودی چندین برابر شده است.
وی با بیان اینکه تخمین زده میشود اُمیکرون در مقایسه با سوش های قبلی کرونا، انتقال پذیری، سرایت پذیری و از الگوی انتقال پذیری بالایی برخوردار است، اظهار داشت: به همین خاطر مطب ها و مراکز درمانی می توانند منشاء آلودگی و سرایت باشند، بر این مبنا توصیه می شود، همشهریانی که به این مکان ها مراجعه می کنند رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را مورد توجه قرار دهند.
محرمی با تاکید بر اینکه مراجعه کنندگان در این روزهای اُمیکرونی نوبت گیری الکترونیکی، فاصله گذاری اجتماعی را در مراکز و کلینیک ها رعایت کنند، افزود: مراجعه کنندگان در صورت امکان به مراکزی مراجعه کنند که ازدحام و شلوغی بالایی نداشته باشد و علاوه بر آن به موضوع مهم تهویه مکان نیز توجه جدی داشته باشند.
وی اظهار داشت: مراجعه کنندگان هنگام مراجعه به کلینیک ها و مراکز درمانی به وضعیت فاصله گذاری صندلی و نشیمنگاه ها با فاصله حداقل یک و نیم متری توجه داشته باشند و از همه مهمتر با توجه به الگوی انتقال و سرایت این سویه جدید استفاده از ماسک بیش از گذشته توصیه می شود.
رییس سازمان نظام پزشکی استان زنجان ادامه داد: علاوه بر آن، تردد به نوبت و هوشمند نیز باید در مطب ها مورد توجه قرار گیرد که همکاران پزشک و درمانی و عوامل اجرایی این مهم را بصورت تلفنی یا حضور فیزیکی و یا الکترونیکی تخمین دقیقی از مراجعه کنندگان انجام دهند و توزیع مناسب آن را برای روزها و هفته های آتی مد نظر قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه در صورتی که رعایت این نکات مدنظر قرار بگیرد و منطقی هم عمل شود، بطور حتم در قطع زنجیره انتقال سویه اُمیکرون کمک فراوانی می کند، خاطرنشان کرد: به همشهریان زنجانی توصیه می شود در شرایط کنونی، از مراجعات غیرضرور به مطب ها و کلینک های درمانی بویژه افرادیکه بیماریهای خاص و زمینه ای دارند، اجتناب کنند و این مهم را در صورت غیر اورژانسی بودن به هفته های آینده موکول کنند تا چرخه انتقال قطع شود.
این مسوول خاطرنشان کرد: همکاران جامعه پزشکی در عرصه مبارزه با بیماری عالم گیر کرونا در راستای بیماریابی، ردیابی بیماران مراجعه کننده به مطب ها، کلینیک ها و مراکز درمانی در هماهنگی و همکاری نزدیک با شبکه های بهداشتی و درمانی شهرستانها و اجرای آخرین پروتکلهای درمانی ابلاغی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی برای بیماران سرپایی و بستری برای مقابله با این موج جدید تلاش می کنند.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر ۱۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند، تعداد بیماران سرپایی شناسایی شده در استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۱۴۱هزارو ۶۶۲ نفر و تعداد موارد مثبت بستری به ۱۳ هزار و ۵۲۳ نفر رسیده است و در مجموع یکهزار و ۸۳۵ نفر در استان زنجان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
نظر شما