سنگ‌اندازی داخلی بیش از تحریم‌ خارجی به تولید کشور ضربه می‌زند

اصفهان- ایرنا- مدیرعامل مجموعه صنعتی آراد و نماینده شرکت‌های دانش بنیان استان اصفهان گفت: نوع نگاه برخی از دستگاه‌های داخلی، بیش از تحریم‌های ناجوانمردانه و ظالمانه غرب در مسیر تولید کشور، سنگ‌اندازی و مانع‌تراشی می‌کند.  

اسماعیل صالحی مبارکه، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: افتخار پیدا کردم که در دیدار هفته گذشته جمعی از صنعتگران و تولیدکنندگان با رهبر معظم انقلاب حضور داشته باشم و توضیحاتی را در باره طرح توسعه مجموعه صنعتی آراد و مشکلات مبتلابه آن به شکل مکتوب، خدمت ایشان ارائه کنم.

وی ادامه داد: هرچند نمی‌توانیم بگوییم تحریم‌ها هیچ تاثیری در تولید و صنعت کشور نداشته است اما تاثیر آن در داخل خیلی کم بوده است اما آنچه که بیش از همه به بروز مشکلات انجامیده، سنگ‌اندازی دستگاه‌ها و نهادها و بروکراسی اداری گسترده در داخل کشور است.

مدیرعامل مجموعه صنعتی آراد اظهار داشت: سنگ‌اندازی نهادها و بروکراسی اداری گسترده در داخل، صنعتگران و تولیدکنندگان را خسته کرده است.  

وی اضافه کرد: باید امکان دیدار صنعتگران و تولیدکنندگانی که سهم بزرگی در تولید و اشتغالزایی کشور دارند با مدیران کل یا وزیران مهیا شود تا بتوان به رفع موانع فعالیت‌های صنعتی و جهش تولید در این حوزه کمک کرد.

صالحی مبارکه با اشاره به اینکه کاهش بروکراسی اداری در مسیر تولید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: باید ارتباط مستقیم و مستمری بین تولید کننده و مسوولان مربوطه برقرار باشد اما در زمان حاضر این ارتباط کمرنگ است ضمن اینکه نامه‌نگاری‌ها و بروکراسی‌های اداری چندین ماه طول می‌کشد.  

وی بیان کرد: برخی از صنعتگران برای تولید محصول موردنیاز کشور به نوع خاصی از مواد اولیه نیاز دارند اما بدلیل اینکه ماه‌ها و حتی یکسال در نظام مکاتبات اداری کشور می‌کنند و نامه نگاری‌ها دست به دست می‌شود در عمل تعهد تولیدکننده از بین می‌رود و زمان طلایی تولید آن محصول خاص نیز سپری می‌شود.

نماینده شرکت‌های دانش بنیان اصفهان گفت:برخی از نهادها هنوز به اهمیت خودباوری و ضرورت نگاه به درون که بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، نرسیده‌اند.

وی تاکید کرد: امروز نبود خودباوری در برخی از دستگاه‌ها نسبت به تولیدکنندگان و بروکراسی اداری در داخل کشور، تاثیر بیشتری نسبت به تحریم‌ها بر روی نظام تولید گذاشته است.

صالحی مبارکه ادامه داد: بیشتر مواد اولیه‌ای مورد استفاده صنایع در داخل وجود دارد اما بدلیل نوع نگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حمایت از این صنایع، سهمیه این صنایع برغم اینکه در مجوز آنها مشخص شده، کاهش پیدا می کند که این امر آسیب بزرگی به نظام تولید وارد می‌کند و میزان تولید این صنایع را برغم ظرفیت بالا ی آنها، محدود می سازد.

به گفته وی، ماده اولیه و سهمیه مورد نیاز صنایع به بهانه‌های مختلف کاهش پیدا می‌کند اما از طرف دیگر همین مواد بوفور در بازار آزاد با چند برابر قیمت اصلی وجود دارد و تولیدکنندگان مجبورند برای انجام تعهدات خود و جلوگیری از بیکار شدن کارگران و پرسنل خویش، این مواد را خریداری کنند.

صالحی مبارکه با اشاره به مشکل تأمین مواد اولیه  به واسطه بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های دست‌وپاگیر وزارتخانه‌ها اضافه کرد: مواد اولیه هیچ ربطی به تحریم‌ها ندارد و در داخل کشور هم تولید می‌شود و اگر در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد کمک بزرگی به جهش تولید و تحقق شعار سال خواهد کرد.

وی گفت: همچنین کمبود فضای فیزیکی بواسطه حضور برخی از دلالان زمین در شهرک‌های صنعتی و در مجاورت صنایع فعال موجب شده تا شرکت‌ها و مجموعه دانش‌بنیان که مشغول فعالیت و تولید و اشتغالزایی هستند با مشکلات عدیده مواجه شوند.

صالحی مبارکه گفت: امروز رشد بی‌سابقه نقدینگی در کشور، کمتر به سمت بازار تولید سوق پیدا کرده و این درحالیست که رهبر معظم انقلاب تاکنون بارها در این زمینه در دیدار با صنعتگران و مسوولان ابراز ناخرسندی کرده اند.

وی تاکید کرد: برای هدایت نقدینگی به سمت بازار تولید و صنعت و در نهایت اشتغالزایی و اقتصاد پایدار باید شرایط را برای صنعتگران و افراد علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه صنعت مهیا کنیم که از جمله این اقدامات تسهیل در صدور مجوزهای لازم و قراردادن زمین کافی در اختیار افراد علاقمند به سرمایه‌گذاری در حوزه تولید است.

صالحی مبارکه بیان کرد: نقدینگی افسارگسیخته در کشور موجب ایجاد تورم شده است در حالی که باید حجم نقدینگی به سمت تولید هدایت شود و فراهم کردن بستر لازم برای فعالیت صنعتگران می‌تواند به کاهش نقدینگی موجود در کشور کمک کند.

وی ابراز اطمینان کرد، اگر در هر بخش از جمله حوزه صنعت، یک نقشه راهبردی و برنامه هدفمند و مُدون وجود داشته باشد این کار به پویایی و توسعه آن بخش کمک بسیار خواهد کرد.

وی افزود: در صورتی که نقشه راهبردی برای بخش‌های مختلف تولید و صنعت توسط مسوولان ذیربط ترسیم شود بر اساس آن می‌توانیم به خودکفایی در تولید محصول برسیم و از وابستگی به خارج کم کنیم و در عین حال در راه ارزآوری و شکوفا کردن اقتصاد، تولید و اشتغال کشور گام برداریم.

صالحی مبارکه گفت: ترسیم نقشه راه بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است و ما معتقدیم در حوزه صنعت و تولید، این حلقه مفقوده‌ای است که نیاز به توجه ویژه دارد.

نماینده شرکت‌های دانش بنیان استان اصفهان اظهار امیدواری کرد که مسوولان ذیربط در بخش های مختلف تولید در حوزه های کشاورزی، دامپروری و صنعتی، نفت و پتروشیمی و فلزات و مواد معدنی و خودرو نقشه راهبردی داشته باشند تا بتوانند بر اساس آن برنامه‌ریزی کنند و به اهداف خود و خودکفایی در تولید مواد و محصولات مورد نیازشان دست یازند.

به گزارش ایرنا، شرکت دانش بنیان آراد صنعت ماهان جزو گروه صنعتی تاش با هدف بومی‌سازی مواد مورد مصرف در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی تاسیس شده است..

این شرکت در شهرک صنعتی واقع در سه راهی مبارکه اصفهان قرار دارد.  

این گروه با بهره‌گیری از بیش از ۶۰۰ نفر نیروی انسانی خود موفق به بومی‌سازی بالغ بر یکصد قلم محصولات استراتژیک در زمینه تصفیه نفت خام، استخراج و انتقال گاز طبیعی و مواد بسیار مهم مربوط به تولید صنایع پلیمر و پتروشیمی شده است.
عمده محصولات این شرکت شامل انواع آغازگرها، دمولسیفایرها، مواد ضدخوردگی، مواد کاهنده اصطکاک در خطوط انتقال نفت خام، باکتری‌های نفت خوار بر پایه بایوسورفکتانتها مثل osd و ose، مواد کاهنده هیدرات در صنعت گاز، ماده  mdea مورد مصرف در صنعت گاز و مواد خاص و ویژه حفاری نفت و گاز است.

جمعی از فعالان بخش‌های مختلف تولید، روز یکشنبه هفته گذشته در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال، صنعتی‌ترین استان کشور بشمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha