٢۵ هزار دانشجو تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: ٢۵ هزار دانشجو درحال حاضر تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار گرفته و با آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی در این زمینه انتظار می‌رود که همه دانشجویان سراسر کشور بتوانند از این فرصت استفاده کنند.

سیدمیرهاشم موسوی روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان تأمین اجتماعی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص گسترش و تعمیم پوشش بیمه دانشجویی در قالب بیمه فراگیر خانواده ایرانی، اظهارکرد: آرمان اصلی انقلاب اسلامی، تحقق عدالت، امنیت و آسایش است و سازمان تأمین اجتماعی به عنوان متولی این امر می‌تواند این عدالت اجتماعی و آرامش را برای آینده آحاد جامعه فراهم کند.

وی افزود: امروز، پس از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران، جمعیت تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی نسبت به قبل از انقلاب ۶ برابر شده است.

هاشمی تصریح کرد: قبل از انقلاب اسلامی، این جمعیت تحت پوشش ۶ میلیون نفر و امروز این رقم به بیش از ۴۴ میلیون نفر رسیده است.

به گفته وی، در حقیقت از ٧٠ درصد جامعه تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی، ۵٣ درصد توسط سازمان تأمین اجتماعی و ١٧ درصد به همت دیگر صندوق‌های بیمه‌گر پوشش داده می‌شوند.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این سازمان پوشش ٣٠ درصد از جمعیت باقیمانده کشور ذیل این بیمه‌های اجتماعی است، گفت: امروز، باتوجه به امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتظار می‌رود، بقیه دانشجویان سراسر کشور نیز تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار بگیرند.

وی توضیح داد: دانشجویان باید بتوانند از عمر فعال در دوران دانشجویی به‌منظور آرامش و آسایش در آینده نیز استفاده کنند.

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به ٣ میلیون و ٢٠٠ هزار نفر دانشجو در سراسر کشور تحصیل می‌کنند و فقط ٢۵ هزار دانشجو از فرصت برقراری بیمه مربوط به دانشجویان استفاده کرده‌اند، باید از تعامل با سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت تقویت و گسترش اطلاع‌رسانی در این زمینه استفاده کرده و تمامی محصلان از این مزیت بهره ببرند.

هاشمی تاکید کرد: تمامی فرایندهای مربوط به برقراری این بیمه نیز به صورت غیرحضوری انجام شده و باتوجه به تفاهم‌نامه همکاری امروز میان سازمان تأمین اجتماعی و امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتظار می‌رود که بتوان به شکل استانی هم تعامل دانشگاه‌ها با ادارات کل استانی را فراهم کرد.

وی عنوان کرد: آحاد جامعه باید بتوانند تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار گرفته و تسهیل‌گری در این رابطه به‌عنوان یکی از مولفه‌های اساسی فراهم باشد.
 

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تأمین اجتماعی با سازمان امور دانشجویان باهدف پوشش دانشگاهیان

تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان تأمین اجتماعی و امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز با هدف پوشش دانشگاهیان تحت بیمه‌های اجتماعی این سازمان منعقد شد.

رئیس امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهارداشت: در حال حاضر ٣ میلیون ١٨٧ هزار دانشجو در سراسر کشور در دانشگاه‌های دولتی، آزاد، فنی و حرفه‌ای، جامع علمی کاربردی و پیام‌نور تحصیل می‌کنند که بخش اعظمی مربوط به تحصیلات تکمیلی است.

هاشم داداش‌پور افزود: این دانشجویان از چهار تا دوازده سال از عمر خود را در این دوره گذرانده و گاه در طول این مدت از پوشش بیمه‌های اجتماعی برخوردار نمی‌شوند.

وی ادامه داد: سازمان امور دانشجویان به عنوان متولی دانشجویان نقش راهبردی این جمعیت را برعهده داشته و سازمان تأمین اجتماعی نیز متعهد و موظف به حمایت اقشار مختلف جامعه تحت پوشش این بیمه‌ها است.

معاون وزیر علوم با اشاره به صندوق رفاه دانشجویان نیز عنوان کرد: یک صندوق در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تحت عنوان رفاه دانشجویان هم به ارائه تسهیلاتی اعم از وام کوتاه‌مدت، وام مسکن و... پرداخته و امروز امکان برقراری بیمه این جمعیت به همت سازمان تأمین اجتماعی نیز یک فرصت برای دانشجویان است که باید بتوانند از آن استفاده کنند.
فرصت‌های دانشجویی باید به مثابه فرصت‌های شغلی باشد و جامعه از این طریق به سمت عدالت فراگیر حرکت کند. 

وی افزود: بخش اعظمی از ١٠٠ درصد پوشش بیمه‌های اجتماعی مربوط به سازمان تأمین اجتماعی (١٢ تا ١٨ درصد) و دو درصد نیز برعهده دولت است.

داداش‌پور اضافه کرد: این همکاری با هدف حمایت از دانشجویان و در حقیقت استفاده از ظرفیت هر دو سازمان جهت آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به دانشگاهیان برای استفاده از این فرصت است، که انتظار می‌رود در سراسر استان‌ها با همکاری ادارات کل استانی و دستگاه‌ها همه این قشر تحت پوشش بیمه و حمایت قرار گیرند.

پوشش آحاد جامعه تحت بیمه‌های اجتماعی یکی از تکالیف اساسی این سازمان است

مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی نیز در این نشست اظهار داشت: یکی از تکالیف اساسی سازمان تأمین اجتماعی پوشش آحاد جامعه تحت بیمه‌های اجتماعی است.

وی افزود: طی این سال‌ها بیمه دانشجویان در این حمایت‌ها مغفول مانده بود که ذیل آن بیمه زنان خانوار و... نیز تعریف می‌شود. یکی از وظایف قانونی این سازمان حمایت‌های اجتماعی در دوران تحصیل دانشگاهیان و برقراری احساس امنیت و آرامش برای آینده با پرداخت هزینه همانند شاغلین است که امروز با برقراری بیمه دانشجویی و انعقاد این تفاهم‌نامه محقق خواهد شد. 

شکوری ادامه داد: از مزایای این بیمه که بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت را در برمی‌گیرد، انتخاب نوع پرداخت حق بیمه و کمی هزینه این پرداخت است. همچنین پرداخت دو درصد از این حق بیمه توسط دولت در حقیقت تضمین پایداری این حمایت محسوب می‌شود. 

وی توضیح داد: پرداخت حق بیمه ١٢ درصد که مزایای بازنشستگی را در برمی‌گیرد، برای مجردان (که تحت تکفل ندارند) مناسب خواهد بود. پرداخت حق بیمه ١۴ درصد نیز علاوه بر مزایای بازنشستگی، حق فوت را در برگرفته و نوع سوم با پرداخت حق بیمه ١٨ درصد تمامی مزایای بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت را تحت پوشش قرار می‌دهد. 

مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: خدمات این بیمه نیز به صورت غیرحضوری ارائه شده و جهت برقراری بیمه نیازی به مراجعه‌ حضوری به شعب و کارگزاری‌های این سازمان نیست. متقاضیان پس از نام‌نویسی در سایت سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند جهت برقراری این بیمه اقدام کنند. سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز مکلف به اطلاع‌رسانی در این زمینه است. 

وی افزود: براساس این تفاهم‌نامه همچنین مقرر می‌شود، یک لینک سازمانی جهت انجام انتخاب واحد دانشجویان طراحی و ظرفیت مجتمع‌های دانشگاهی می‌تواند در این خصوص آگاهی‌بخشی کرده و میز خدمات مربوطه پاسخگوی دانشجویان باشد. 

شکوری تاکید کرد: براساس ماده ٢٩ قانون اساسی کشور و ماده یک قانون تأمین اجتماعی نیز این سازمان موظف به حمایت آحاد جامعه از طریق برقراری بیمه‌های اجتماعی است.

به گزارش ایرنا، تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان تأمین اجتماعی و امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز یکشنبه (١٧ بهمن ماه) با هدف پوشش دانشجویان سراسر کشور تحت بیمه‌های تأمین اجتماعی با حضور مدیرعامل این سازمان و معاون وزیر و رئیس امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محل این سازمان به امضاء رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha