دادستان‌ها از ظرفیت میانجیگری استفاده کنند

تهران- ایرنا- دادستان کل کشور خطاب به دادستان‌های سراسر کشور گفت: مقدمات و ساز و کارهای لازم برای استفاده از ظرفیت میانجیگری و صلح و سازش را فراهم کنند زیرا استفاده از ظرفیت میانجیگری، هم بار دستگاه قضایی و هم مدت زمان رسیدگی را کاهش می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری روز یکشنبه در آیین تحلیف نخستین دوره میانجیگری که با حضور حدود هزار میانجیگر از سراسر کشور به صورت مجازی برگزار شد، درباره اهمیت صلح و سازش افزود: میانجیگری میان مردم چه در دعواهای حقوقی و چه کیفری اقدامی پسندیده است و در مبانی دین مقدس اسلام و آیات و روایات بسیار مورد تاکید قرار دارد.

وی ادامه داد: برای ایجاد صلح و سازش به میانجیگر اجازه داده شده اگر لازم و ضروری بود حتی به دروغ متوسل شود و این امر اهمیت صلح و سازش را نشان می‌دهد.

دادستان کل کشور با اشاره به فواید و آثار میانجیگری اظهارداشت: اثر نخست حل اختلاف و دعوا میان دو مسلمانی است که کدورت داشتند و چه بسا این اختلاف مدتی به طول انجامیده و میانجیگر به این اختلاف پایان می‌دهد.

منتظری با اشاره به آثار مطلوب گسترش فرهنگ صلح در جامعه افزود: انتشار این اقدام مثبت و پسندیده فرهنگ صلح و سازش در جامعه را نهادینه می‌کند و اگر افرادی دچار اختلاف شدند به جای گرفتاری در  فرایند طولانی دادگستری و محاکم قضایی آنها را با مراجعه به میانجیگر به صلح و سازش رهنمون می‌کند.

دادستان کل کشور با اشاره به حجم انبوه پرونده‌های موجود در دادگاه ها گفت: استفاده از ظرفیت میانجیگری، هم بار دستگاه قضایی و هم مدت زمان رسیدگی را کاهش می دهد.

وی خطاب به دادستان‌های سراسر کشور گفت: دادستان‌ها باید سازوکار لازم برای استفاده از ظرفیت میانجیگری فراهم کنند زیرا بدون داشتن وحدت رویه و روش مشخص شاید دیرتر به نقطه مطلوب دست یابیم.

دادستان کل کشور خطاب به میانجیگرانی که در این مراسم پروانه فعالیت خود را دریافت کردند، گفت: فعالیت میانجیگری را مانند یک شغل که فقط درآمد مشخص دارد درنظر نگیرید زیرا همانگونه که نباید به قضاوت به عنوان منبع درآمد نگاه کرد فعالیت میانجیگری نیز فراتر از یک شغل باید درنظر گرفته شود.

منتظری اظهارداشت: مردم تا حد امکان مشکلات خود را حل کنند و تا جایی که ضرورت ندارد که حاکمیت ورود پیدا کند مردم خود آموزشان را سامان دهند زیرا در هر عرصه ای که با نظارت و حساب شده و دارای چارچوب مشخص امور به مردم واگذار شده، آثار بهتری در پی داشته است و در مورد ارجاع اختلافات و منازعات نیز این امور را خود مردم حل و فصل کنند تا مشکلات در میان مردم و به دست خود آنها برطرف شود.

به گزارش ایرنا، آیین تحلیف حدود هزار میانجیگر با حضور دادستان کل کشور، رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه، دادستان عمومی و انقلاب تهران، رییس دادگستری استان تهران، معاونان دادستان کل کشور، مدیران مراکز توسعه حل اختلاف برگزار شد همچنین روسای دادگستری استان‌ها نیز به صورت مجازی در آیین تحلیف شرکت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha