به گزارش ایرنا، بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی مناسب در جوامع از مهمترین مطالبات افراد محسوب می شود و یکی از محوری ترین شاخص های رضایت مندی و افزایش و ارتقای سطح اقتدار و توانمندی های حکومت ها به شمار می رود.
بهداشت و درمان به عنوان یکی از پیش شرط های اصلی نظام های رفاه اجتماعی شناخته شده و علاوه بر داشتن شیوه زندگی سالم، مردم برای ارتقا و بازگرداندن سلامت خود در صورت بیماری مجبور به استفاده از خدمات درمانی هستند.
براساس آمارهای موجود در جامعه پیشرفت ها و دستاوردهای ارزشمندی با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در همه زمینهها حاصل شد که یکی از حوزه های قابل توجه که در طی سالیان خدمات انقلاب اسلامی بر همگان آشکار است توسعه خدمات و عدالت در حوزه بهداشت و درمان حتی در دورترین مناطق کشور است.
بهبود وضعیت سلامت عمومی شهروندان، افزایش محصولات درمانی و پزشکی در نقاط مختلف کشور، افزایش سطح امید به زندگی، کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای واگیردار، افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی، رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت، رشد دانشگاههای علوم پزشکی، ارتقاء تجهیزات پزشکی و درمانی، خودکفایی در لوازم پزشکی از جمله مواردی است که نشان دهنده رشد و پیشرفت در حوزه سلامت است.
یکی از استان های کشور که در دوران نظام مقدس جمهوری اسلامی که عدالت نظام، بهداشت و درمان را به خوبی لمس کرده و مراکز درمانی و بهداشتی در دور افتاده ترین نقاط به یاری مردم شتافته و غبار غم و رنج بیماری را از چهره مستضعفان پاک کرده، لرستان است.
ایجاد چهار هزار و ۳۴۲ تخت بیمارستانی از برکات انقلاب اسلامی در لرستان است
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان به ایرنا گفت: ۳۶۰ تخت بیمارستانی این استان در زمان قبل از انقلاب اکنون به چهار هزار و ۳۴۲ عدد رسیده که این تعداد تخت جدید طی چهار دهه گذشته، از برکات انقلاب اسلامی است.
دکتر "بهرام دلفان" بیان کرد: قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، پنج بیمارستان با ظرفیت ۳۶۰ تخت در لرستان وجود داشت که اکنون این تعداد به۲۸ بیمارستان با ظرفیت چهار هزار و ۳۴۲ تخت رسیده است.
وی اظهار داشت: با توجه به نسبت تخت مصوب به ازای هزار نفر جمعیت که نورم کشوری آن یک و ۷۷ صدم در صد (۱/۷۷) است که این عدد در استان لرستان نیز وجود دارد وتوزیع آن، متناسب با امکانات و تجهیزات بیمارستانی و تعداد پزشکان متخصص هر شهرستان ، این امر تحقق یافته و تعداد تخت های LDR نیز به عدد ۵۰ تخت رسیده است.
دلفان ادامه داد: ۲۳ دستگاه سی تی اسکن در استان وجود دارد که از این مجموع ۱۸ دستگاه در بخش دولتی ، سه دستگاه ویژه مراکز درمانی و ۲ دستگاه در بخش خصوصی و ۱۱ دستگاه (MRI) ام آر آی (شش تا دولتی ،۲ تا ویژه مراکز درمانی و سه تا در بخش خصوصی فعال است.
وی با بیان اینکه اکنون ۳۳۶ کلینیک ویژه، ۱۴۱ دستگاه آمبولانس و چهار مرکز غربالگری در استان وجود دارد عنوان کرد: همچنین لرستان دارای ۱۰۵بخش سی سی یو، ۱۴۷ بخش آی سی یو ( مراقبت های ویژه)، ۷۷ ان آی سی یو ( مراقبت های ویژه نوزادان)، هفت پی آی سی یو ( مراقبت های ویژه کودکان)، ۲۲ مرکز تجهیزات پزشکی، ۷۴ پایگاه اورژانس و ۳۴۸ پزشک متخصص و فوق تخصص است در حالیکه قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، استان از این امکانات محروم بود.
وی اظهار داشت: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی در لرستان راه اندازی شد و اکنون سه هزار و ۷۶۰ دانشجو در ۳۷ رشته پزشکی ،پنج رشته دستیاری، ۱۴ رشته کارشناسی ارشد با حضور ۲۸۷ عضو هیات علمی تحصیل می کنند.
دلفان ادامه داد: ۶۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری ، ۱۲۶ پایگاه سلامت شهری ، ۸۲ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ، هفت پایگاه سلامت روستایی و ۶۳۷ خانه بهداشت فعال می باشد.
به گفته وی اکنون ۶۴۸ خانه بهداشت در استان وجود دارد و تعداد مراکز جامع سلامت شهری و روستایی استان از ۳۵ به ۱۴۷ مرکز رسیده است.
وی عنوان کرد: همچنین طی این سال ها تعداد داروخانه های استان از سه به ۲۰۳ باب افزایش یافته است.
وجود پنج مرکز تحقیقاتی تخصصی در لرستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچننی گفت: اکنون پنج مرکز تحقیقات تخصصی دردانشگاه علوم پزشکی استان فعال می باشد که امسال یکی از این مراکز با عنوان مرکز تحقیقات قلب و عروق راه اندازی شده است.
دلفان افزود: مراکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی، بهداشت و تغذیه، عوامل اجتماعی مناسب بر سلامت و هپاتیت در سطح استان فعال هستند و در این حوزه ها اعضای هیات علمی مطالعات تحقیقاتی انجام می دهند به طوریکه در سال گذشته ۴۰۰ مقاله علمی در مجلات معتبر بین المللی مرتبط توسط این محققان به چاپ رسیده است.
وی با بیان اینکه آزمایشگاه حیوانات در استان تکمیل شده که یکی از مجهزترین آزمایشگاه های تحقیقاتی حیوانات کشور به شمار می رود ادامه داد: شورای توسعه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی نیز ماه گذشته در استان راه اندازی شد.
وی به اختراع استخوان مصنوعی در این دانشگاه اشاره کرد وگفت: این محصول نیازمند تجاری سازی برای استفاده در کلاس های آناتومی است.
ایجاد ۸۳پایگاه اورژانس و سه پایگاه هوایی در لرستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران تنها یک پایگاه اورژانس در لرستان وجود داشت که اکنون این تعداد به ۳۰ پایگاه شهری و ۵۳ پایگاه جاده ای رسیده است.
وی اظهار داشت: در سال جاری ۲۵۱ هزار و ۸۰۶ تماس با اورژانس استان برقرار شده که از این مجموع ۷۱ هزار و ۹۲۳ مورد به ماموریت منجر شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۱۵ هزار و ۴۸۷ مورد منجر به مشاوره شده است ادامه داد: در سال جاری آمار کل تماس ها و ماموریت های اورژانس نسبت به سال گذشته در استان بیشتر شده است.
دلفان گفت: اکنون سه پایگاه اورژانس هوایی در خرم آباد، بروجرد و الیگودرز و ۲ اتوبوس آمبولانس در خرم آباد و بروجرد فعال است.
نظر شما