به گزارش ایرنا آیین اهدای اسناد املاک علوی و شبه علوی روز چهارشنبه در نهمین روز دهه فجر با محوریت استان مازندران و ارتباط تصویری با چهار استان از جمله خراسان جنوبی برگزار شد.
این آیین در بیرجند با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی برگزار و ۳۴۰ فقره از اسناد شبه علوی به مردم این استان واگذار شد.
علیرضا عباسزاده در این آیین اظهار داشت: مسوولان وظیفهای جز ادای حق مردم ندارند و واگذاری زمینهای غصب شده توسط خاندان پهلوی حق مردم است که باید با حرکت جهادی محقق شود.
وی گفت: برخی افراد گلایه دارند که چرا ادای حق مردم ۴۰ سال طول کشیده و گلایه برحقی است، مسوولان همه تلاش خود را برای ادای حق مردم بهکار گیرند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: دستگاهها موظفند تمامی اقداماتی که مردم را حتی یک روز زودتر به حقشان برساند، انجام دهند و باید این آمادگی در همه ابعاد وجود داشته باشد.
وی گفت: در ادبیات محاورهای ما مستضعف بهخوبی معنا نشده و از مستضعف به عنوان انسانهای محروم و آسیبپذیر یاد میشود در حالی که قرآن کریم و ائمه معصومین روایت متفاوتی را از مستضعفان دارند و طبق این روایات، مستضعفان قرار است وارثین زمین و عالم باشند و همه عالم در اختیار آنها قرار گیرد که وعده الهی است و محقق خواهد شد.
عباسزاده افزود: قرآن بازیگران اصلی صحنه آخرالزمان را مشخص کرده پس آنان اقشار فرومایه و آسیبپذیر نیستند و بسیج مستضعفان اتفاتی به دستور رهبر کبیر انقلاب تاسیس نشد بلکه زمینهای است برای تحقق این آرمان که مستضعفان وارثان زمین شوند.
وی گفت: حرکت همه ادیان الهی رفع استضعاف و محرومیت بوده است و اینکه میگوییم محرومیتزدایی یعنی اینکه پرچم جمهوری اسلامی براساس حمایت مستضعفان استوار شده در حالی که نگاه اقتصادی امروز بسیاری از کشورها پولسالاری است و اگر کمکی هم به افراد نیازمند میشود در راستای رسیدن به مقاصد سرمایهداری است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: برای اینکه مستضعفان وارث زمین باشند باید زمینههای محرومیت حذف شوند و این وظیفه مسوولان در جمهوری اسلامی است که موانع را بردارند و برای رسیدن انسان به جایگاه واقعی تلاش کنند.
مدیرکل اموال و املاک بنیاد مستضعفان خراسان جنوبی هم گفت: طی سالهای گذشته هزار و ۴۹۸ قطعه زمین در قالب اموال علوی و شبه علوی با مساحت ۲۸۳ هزار و ۸۶۶ متر مربع به مردم استان واگذار شده است.
محمدعلی بیجاری افزود: قیمت کارشناسی شده این اموال ۹۳۷ میلیارد و ۲۴۹ میلیون ریال بوده که ۹۹ درصد در قالب تخفیفات و فقط یک درصد مبلغ از جامعه هدف اخذ شده است.
وی گفت: از این مقدار واگذاری ۲۳ درصد مربوط به امسال بوده که بیانگر توجه بنیاد مستضعفان به برگرداندن حق مردم است.
مدیرکل اموال و املاک خراسان جنوبی افزود: ارزش ۳۴۰ قطعه زمین قابل واگذاری امروز ۳۵۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال بوده که ۹۸ درصد این مبلغ به جامعه هدف تخفیف داده شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر هفت تشکل بنیاد مستضعفان در قالب بنیاد علوی، شرکت پیوند خاوران، بانک سینا، بیمه سینا، شرکت مطهری، اموال و املاک و نیروگاه برق قاین در خراسان جنوبی فعالیت میکنند که بنا به دستور مقام معظم رهبری برای حضور بنیاد علوی در هر استان یک شهرستان به عنوان معین انتخاب میشود و در حال حاضر این بنیاد در شهرستان درمیان در راستای محرومیتزدایی مستقر است.
بیجاری گفت: در سال جاری زمینهای متعدد به مساجد و حسینیهها، دستگاههای دولتی و اقدامات عامالمنفعه واگذار شده که ۳۲ زمین فقط مربوط به آموزش و پرورش برای ساخت مدارس است.
وی اظهار داشت: اراضی موسوی در بیرجند پس از سالها با دستور رییس بنیاد مستضعفان بهصورت رایگان به ۸۰۰ نفر از جامعه هدف واگذار شد و در روستای موسویه قاین که در زمان شوکتالملک اراضی آن بر مدار ۱۴ تصرف شده بود، بعد از انقلاب ۱۲ سهم در اختیار بنیاد و ۲ سهم در اختیار اوقاف بود که در این روستا هم تاکنون ۲۵۰ قطعه تحویل شده و مابقی را پیگیری میکنیم که زمینها بهصورت رایگان در اختیار مالکان اصلی آن قرار گیرد.
مدیرکل اموال و املاک خراسان جنوبی افزود: این اقدام در سایر نقاط استان هم بهطور موردی صورت میگیرد که امیدواریم با همکاری و همافزایی بین دستگاهی بتوانیم هرچه سریعتر حق را به حقدار برسانیم.
در این آیین با دستور رییس بنیاد مستضعفان اسناد صادر شده به نمایندگی از سایرین به هشت نفر اهدا شد.
زمینهای بنیاد علوی، زمینهایی است که در دوره پهلوی اول و دوم از مالکان آن گرفته شده و به نام بنیاد پهلوی سند خورده بود. این زمینها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت و با تاسیس بنیاد علوی به این بنیاد رسید.
نظر شما