سه گانه روایت زندگی با تکیه بر طلاب جهادگر و مادران منتشر شد

تهران-ایرنا- به همت و سفارش پژوهشکده باقرالعلوم(ع) یک مجموعه سه جلدی با رویکرد «روایت زندگی» در انتشارات سوره مهر به چاپ رسید.

به گزارش ایرنا، مجموعه روایت زندگی، سه جلد دارد، یکی از این کتاب‌ها روایتی از زلزله کرمانشاه در سال ۹۶ است که سوژه ای برای دست به قلم شدن حمید بابایی نویسنده جوان کشورمان شده است.

رودخانه ماهی و نهنگ کتابی مستند داستانی که حضور دراماتیک جهادی طلاب مدرسه علمیه حضرت بقیه الله الاعظم تهران در زلزله کرمانشاه را برای مخاطبان بازگو می کند. این کتاب با الهام از سبک مستندنگاری های خانم سوتلا الکسیویچ نگاشته شده است که ژانر رمان جمعی یا رمان سند نامیده می شود. در این سبک از روایت، مجموعه خاطرات، گفت وگوها، مشاهدات و اسنادی که نویسنده جمع‌آوری کرده در قالب یک خط سیر دراماتیک روایت می شود و واقعیت و خیال با هم می آمیزد. مولف سعی کرده به مولفه های داستان پایبند بماند و اسناد واقعی را در متن داستان و به مثابه جزیی بازسازی کند.

اما  سیاحت سیل عنوان دیگری از حضور و گفت وگو با طلاب جهادی در حوادث است اما این بار سیل های نوروز سال ۹۸ که چندین استان از جمله گلستان‌، مازندران، لرستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان و ... را درگیر خود کرد، مهدی کردفیروزجایی را بر آن داشت تا این گفت و گو ها و حضور را انعکاس دهد. بخش دیگر کتاب یک داستان بلند حاصل تخیلات نویسنده است که البته از مستندات واقعی الهام گرفته است. اپیزودهای این داستان و آن گفت و گوها به صورت یک در میان آمده و مجموعا روایتی مستند – مخیل از تجربه حضور جهادی طلاب در مناطق سیل زده و آثار تبلیغی را عرضه می‌کند.

کتاب سخت شیرین، زندگی های پویای مادرانه امروز را به قلم مریم خادمی و عاطفه مرادی و با تنظیم نهایی زهرا کاردانی به تصویر می کشد. این کتاب روایت تلاقی نقش مادری با رشد فردی و کنشگری اجتماعی است. روایتی از فراز و نشیب های این تلاقی و روایتی از سختی ها و شیرینی های این راه. این کتاب در یک کلمه روایت مقاومت است. مقاومت مادران در برابر رنج ها، نگرانی ها، تنهایی‌ها، شکست ها و... .

نویسندگان این کتاب تجربیات ۱۹ مادر را در جلسات مصاحبه کند وکاو کردند و نقاط الهام بخش تجربیات آنان را از زبان خود مادران روایت کردند. زنانی که حالا نقش‌شان بیش از گذشته پررنگ شده و حتی رهبری انقلاب اسلامی ایران با درکی افق گشا از نقش پیشرانی اجتماعی زنان  و دختران هم در تاسیس و هم در پیش برد انقلاب، بازیگری و رشد اجتماعی در نسبت با خود، خانواده، جامعه زنان، عموم جامعه و حتی عرصه بین المللی پاس داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha