ناصر چیتگر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شرایطی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ اقدام زیربنایی و عمرانی نظیر محرومیت زدایی و احداث مسکن برای محرومان یا طرحهای هادی و عمرانی در روستاها اجرا نشده بود بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تشکیل بنیاد مسکن و راه اندازی حساب ۱۰۰ امام این بخشها به تدریج مورد توجه قرار گرفت و از نظر کمی و کیفی توسعه یافت به طوری که در نتیجه این فعالیتها وضعیت مناطق روستایی بسیار متحول شد.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب حداقل امکانات زیرساختی و عمرانی در روستاها وجود نداشت ولی بعد از تشکیل بنیاد مسکن در ابتدا احداث مسکن برای محرومان مورد توجه قرار گرفت و با تشکیل حساب ۱۰۰ امام از همراهی خیران در این بخش استفاده شد و در سالهای بعد به تدریج به وظایف بنیاد مسکن اضافه شد و مطالعه و اجرای طرحهای هادی معابر و سند دار کردن و مقاوم سازی واحدهای روستایی برای کاهش مخاطرات در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه در دستور کار قرار گرفت و بیش از ۹۰ درصد خدمات در مناطق روستایی هم اکنون توسط این نهاد انجام می شود.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد و بجستان گفت: از مجموع ۸۵ روستای گناباد ۶۲ روستا بالای ۲۰ خانوار است که از این میزان در ۵۸ روستا در بخشهای مرکزی و کاخک گناباد مطالعه طرح هادی انجام شده و شاخص مقاوم سازی این واحدهای مسکونی در گناباد ۹۴ درصد و متوسط استانی در این زمینه ۳۵ درصد است.
چیتگر افزود: از مجموع ۳۱ روستای شهرستان بجستان ۲۵ روستا دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار هستند که مطالعه طرح هادی در ۲۳ روستا انجام و دو روستا در دست اقدام است.
وی اضافه کرد: از این میزان طرح هادی در ۱۴ روستای شهرستان بجستان انجام شده و شاخص اجرای طرحهای هادی این شهرستان از متوسط استان خراسان رضوی بالاتر است.
این مسوول گفت: از ابتدای توزیع قیر رایگان در سال ۱۳۹۵ تاکنون حدود ۱۲ هزار تن قیر در ۴۰ روستای گناباد و بجستان جذب شده و با استفاده از آن افزون بر ۷۰۰ هزار متر مربع معابر روستایی این شهرستان آسفالت شده است.
چیتگر با اشاره به این که تاکنون ۵۴ درصد واحدهای مسکونی روستایی گناباد و ۳۵ درصد در روستاهای بجستان مقاوم سازی شده است افزود: بر اساس مصوبه سال ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی بنیاد مسکن باید سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را با تسهیلات پنج درصد مقاوم سازی کند.
وی اضافه کرد: بر این اساس طی ۱۷ سال گذشته در شهرستان گناباد برای بیش از پنج هزار واحد مسکونی روستایی پرونده تشکیل شده است و حدود چهار هزار و ۷۰۰ واحد پایان کار گرفته اند و در بجستان هم بیش از دو هزار واحد مشمول آن شدند.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد و بجستان با بیان این که ۵۴۰ واحد مسکن روستایی در شهرستانهای گناباد و بجستان از ابتدای امسال تاکنون مشمول دریافت تسهیلات یک میلیارد ریالی مقاوم سازی شده اند و این تسهیلات در دست پرداخت است از روستاییان خواست که به مقاوم سازی به چشم سرمایه گذاری نگاه کنند چون در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه و کاهش خسارتهای ناشی از آنها لزوم توجه به این مساله را متوجه می شوند و در آینده نزدیک این تسهیلات برای هر واحد به دو میلیارد ریال افزایش می یابد.
چیتگر افزود: میزان اعتبار مصوب اجرای طرحهای عمران روستایی بنیاد مسکن گناباد و بجستان در سال جاری با ۳۰۰ درصد نسبت به سال قبل به ۱۱۰ میلیارد ریال افزایش یافت که با استفاده از آن اقدامات خوبی در زمینه های زیرسازی، آسفالت و سنگ فرش معابر عمومی در مناطق روستایی این شهرستانها در دست انجام است.
وی ادامه داد: در طرح نهضت ملی مسکن از مجموع پنج هزار و ۵۰۰ نفر که در گناباد ثبت نام کردند بیش از ۹۰۰ نفر تاکنون تایید نهایی شدند و ۴۵ نفر از آنان تعیین تکلیف شدند و بقیه در دست انجام است.
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد و بجستان گفت: در شهرستان بجستان هم از مجموع دو هزار و ۹۷۶ نفر که تاکنون برای طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند هزار و ۱۰۰ تن تایید نهایی شدند و مرحله نخست واگذاری زمین به متقاضیان دارای شرایط انجام شد.
شهرستانهای گناباد و بجستان در مجموع با ۱۴۰ هزار نفر جمعیت به ترتیب در فاصله ۲۸۷ و ۲۷۸ کیلومتری جنوب و جنوب غربی مشهد قرار دارند.
نظر شما