به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، حدود ۱۰ هزار معترض با تجمع در یکی از مناطق اصلی شهر کانبرا، باعث لغو برگزاری یک نمایشگاه کتاب خیریه، ایجاد ترافیک و مسدود شدن مسیرهای عبوری در پایتخت استرالیا شدند.
پلیس از بازداشت سه نفر در جریان این تجمع اعتراضی خبر داد اما در عین حال گفت که در مجموع با جمعیت معترض به شیوه ای مناسب رفتار شد.
در ولینگتون نیوزیلند نیز صدها معترض به رغم بارش شدید باران برای پنجمین روز متوالی تجمع کردند. این معترضان که اعتراض کامیون داران کانادایی الهام بخش آنهاست، چند خیابان در اطراف پارلمان را با کامیون، وانت و موتورسیکلت اشغال و مسدود کردند.
این اعتراض ها در نیوزیلند و استرالیا از جمعیت به نسبت کوچکی برخوردار است، به طوری که اکثر جمعیت این دو کشور از طرح واکسیناسیون در برابر کرونا حمایت می کنند.
اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا با بیان اینکه معترضان حق اعتراض دارند، از آنها خواست این اقدام را به نحوی مسالمت آمیز و با رعایت احترام انجام دهند.
وی تاکید کرد که اکثر احکام مربوط به واکسیناسیون از سوی ایالت ها و قلمروها اعمال می شود و ربطی به دولت فدرال ندارد.
دولت فدرال استرالیا سال گذشته واکسیناسیون را برای کارکنان فعال در زمینه مراقبت از سالمندان، کارگران معلول و افرادی که در شرایط پرخطر در نظام سلامت کار می کنند، الزامی کرد.
این درحالی است که اکثر ایالت ها و قلمروها در استرالیا احکام گسترده تری را به اجرا گذاشتند و افراد واکسینه نشده را از ورود به رستوران ها، سالن های کنسرت و بسیاری از اماکن عمومی منع کردند.
براساس این گزارش، نیوزیلند با پنج میلیون نفر جمعیت از زمان شروع همه گیری کرونا، کمتر از ۱۹ هزار مورد تائید شده ابتلا به این بیماری و ۵۳ مورد مرگ ناشی از آن را گزارش داد. حدود ۹۴ درصد از واجدان شرایط در این کشور واکسن زده اند و تزریق واکسن برای برخی از کارکنان خط مقدم مقابله با کرونا اجباری شده است.
در استرالیا که ماه جاری مرزهایش را به روی گردشگران باز می کند، ۹۴ درصد از افراد ۱۶ سال و بالاتر دو دُز واکسن را دریافت کرده اند، اما این کشور همچنان با موج به شدت قابل انتقال سویه اُمیکرون دست به گریبان است.
نظر شما