محمد رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال عمده کانون این آفت در مناطق قره میدان، امند و آشخانه شهرستان مانه و سملقان است و در بخش هایی از شهرستان شیروان، راز و جرگلان و بجنورد نیز وجود دارد که هر ساله در راستای مبارزه مورد پایش قرار می گیرد.
وی افزود: سطح مزارع غلات استان در پاییز و زمستان در این خصوص مورد پایش قرار می گیرد تا در خصوص فعالیت سوسک سیاه به کشاورزان اطلاعات لازم را بدهیم و هم اینک فعالیت این آفت آغاز شده است اما باید از نظر جمعیت و سایر موارد نیز مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به تاخیر رشدی مزارع غلات و همچنین رطوبت پایین مزارع و گرم شدن هوا احتمال فعالیت بیشتر آفت سوسک سیاه در مزارع گندم وجود دارد که کارشناسان و بهره برداران باید توجه کافی برای مبارزه را داشته باشند.
رضایی افزود: لاروهای این آفت شب ها از خاک خارج شده و از گیاهچه گندم تغذیه می کنند که این کار باعث اختلال در جوانه زنی گندم شده که اگر تعداد لاروها زیاد باشد کل گندم را از بین خواهد برد.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت آفت در سال جاری که مزارع رشد رویشی کمی داشته و سطح سبز کمتری نسبت به سال گذشته نیز دارد به ویژه در کانون های آلودگی، چشمگیر خواهد بود.
رضایی، با اشاره به اینکه خسارت این آفت در مزرعه به صورت لکه های انجام می شود به کشاورزان توصیه کرد که نسبت به کچلی مزارع بخصوص از حاشیه مزارع حساس بوده و در صورت مشاهده علائم با مشورت کارشناسان نسبت به مبارزه اقدام کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به اینکه بارندگی ها کم بوده است سطح سبز گیاهان نیز پایین است که این امر باعث افزایش جمعیت آفات نیز خواهد شد، کشاورزان باید تا فروردین ماه مزارع خود را در این خصوص مورد پایش قرار دهند.
وی با بیان اینکه سوسک سیاه در سطح اراضی استان پایدار است افزود: حدود یک ماه است که فعالیت این آفت از سطح مزارع آغاز شده است که تمامی اطلاعات لازم را با توجه به مشاهدات به کشاورزان انتقال خواهیم داد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد، بیش از ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت میکنند.
نظر شما