محسن شادمان روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت تنها خریدار برقی است که توسط نیروگاه ایجاد شده توسط بخش خصوصی تولید می شود، و حال آنکه از یک سو بخش خصوصی مطالبات زیادی از دولت دارد که هنوز پرداخت نشده است و از سوی دیگر بازگشت سرمایه در ساخت نیروگاه مناسب نیست و موانع در مسیر سرمایه گذاری بسیار است.
وی بیان کرد: کشور با کمبود ۱۰ هزار مگاوات برق مواجه است که برای تامین این نیاز باید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای آن در قالب ساخت نیروگاه هزینه شود، تامین چنین سرمایه ای به تنهایی نه توسط بخش دولتی و نه توسط بخش خصوصی امکانپذیر نیست، شاید بخش بانکی بتواند با دادن برخی تسهیلات مناسب، بخشی از این سرمایه را تامین کند.
وی با تاکید بر تقویت اقتصاد صنعت برق گفت: اقتصادی که نرخ فروش برق آن به ازای هر کیلووات کمتر از ۱۰۰ تومان، متوسط خرید قیمت هر کیلووات برق از نیروگاه های تولید پراکنده به طور متوسط ۴۸۰ تومان و از نیروگاه خورشیدی هزار و ۲۰۰ تومان است، نمی تواند یک اقتصاد سالم و رو به رشد باشد و تا این اقتصاد پویا نباشد، جذابیتی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ندارد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی از جمله موانع موجود برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه نیروگاهی را بازگشت طولانی مدت سرمایه، موانعی که شرکتهای دولتی از جمله شرکت توزیع نیروی برق برای نیروگاه های خصوصی ایجاد می کنند، عدم تسهیل گری بانکها در پرداخت تسهیلات و چالش هایی برشمرد که صنعت برق با آن مواجه است.
شادمان گفت: تامین ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای ساخت نیروگاه قابل انجام است اما تسهیل گری دولت و همراهی بانکها می تواند بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه گذاری در این بخش کند.
نظر شما