بهگزارش خبرنگار تئاتر ایرنا، تالار وحدت در شامگاه سهشنبه (۲۶ بهمنماه) مصادف با سالروز ولادت حضرت علی(ع) میزبان مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است.
در این مراسم دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین مسافر آستانه دبیر چهلمین دوره رویداد تئاتر فجر، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، ایرج راد مدیرعامل خانه هنرمندان و هنرمندان گروههای نمایشی حاضر حضور دارند.
در ادامه مراسم با حضور مدیران، مسئولان و داوران بخشهای مختلف رقابتی جشنواره چهلم تئاتر فجر به برگزیدگان اهدا شد.
جایزه بخش سرباز وطن
در ابتدای بخش اهدای جوایز برگزیدگان بخشهای مختلف چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، کلیپی از سخنان مقام معظم رهبری درباره جایگاه و ویژگیهای شخصیتی سردار سلیمانی پخش شد.
سپس محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمود سالاری معاون هنری وزارتخانه برای اهدای جایزه بخش سرباز وطن جشنواره روی صحنه آمدند.
جایزه ویژه این بخش به نمایش روزگار سرد به کارگردانی سمیرا سلطانی از سقز اهدا شد.
تقدیر از همکاری وزارت بهداشت با تئاتر فجر
در ادامه محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی و حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور روی صحنه از نصرتالله ظفری مدیرکل امور پشتیبانی و رفاهی وزارت بهداشت، محمد هاشمی مدیرکل روابطعمومی وزارت بهداشت و مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد رودکی با اهدای لوح، تقدیر و تشکر کردند.
نصرتالله ظفری مدیرکل امور پشتیبانی و رفاهی وزارت بهداشت به علت ابتلا به کرونا، در این رویداد حضور نداشت.
رویگری: امیدوارم جشنواره تئاتر فجر همه ساله با قدرت به حیاتش ادامه دهد
با پخش کلیپی از تصاویر انقلاب با صدای رضا رویگری، سرود معروف «الله الله» این هنرمند و رضا رویگری هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون برای برپایی مراسم نکوداشت، روی صحنه آمد.
در ادامه با حضور محمود سالاری، ایرج راد و هوشنگ توکلی از رضا رویگری قدردانی شد.
رضا رویگری در صحبتی کوتاه گفت: روز ولادت امام علی را به همگی تبریک میگویم. این جشنواره برای ما ارزش ویژهای دارد. امیدوارم هر سال باشد و همه بچههای تئاتر تهران و شهرستان کنار هم جمع شویم و چنین روزی را جشن بگیریم.
منتخبان بخش ایثار و شهادت
در ادامه جوایز بخش جنبی جشنواره تئاتر فجر، جایزه منتخب بنیاد شهید با حضور سیاوش طهمورث، سیدمرتضی حسینی مدیرکل امور هنری بنیاد شهید، مجتبی شاهمرادی مدیر سازمان فرهنگی اجتماعی اصفهان، سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران اهدا شد.
نمایش سگک به کارگردانی رضا بهرامی و نمایش مصریه به کارگردانی اکبر آیین به عنوان منتخبان بخش ایثار و شهادت جشنواره چهلم تئاتر فجر معرفی شدند.
رضا بهرامی پس از دریافت جایزه خود آن را تقدیم به شهدا کرد و گفت: شهدایی که اگر نبودند خیلی از ما و خیلی از مسئولان اینجا حضور نداشتیم.
بودجه جشنواره تئاتر ما ۹ میلیارد تومان است اما بودجه یک فیلم ۳۰ میلیارد؛ باعث تأسف است که تئاتر به عنوان مادر هنرها، مهجور مانده است. امیدوارم این مسأله اورژانسی را جامعه هنری به عنوان زنگ خطری به صدا دربیاورند.
در ادامه توسط بنیاد شهید از دو هنرمند؛ نخست فرزند شهید سید جواد حسینی و هنرمند جانباز فردوس حاجیان تجلیل شد.
حاجیان بعد از دریافت جایزه گفت: اقتصاد خلاق جایش در وزارت ارشاد نیست؛ در همان شورای انقلاب فرهنگی است که سالهاست برخی آنجا نشستهاند و باید جایشان را به جوانان بدهند. کار اصلی باید در مجلس باشد. اگر قرار است تئاتر شغل شود نیاز به اقتصاد خلاق داریم.
جایزه ویژه شهرداری اصفهان به «تصویر مصور مظفری»
وحید نفر برای کارگردانی نمایش تصویر مصور مظفری جایزه جشنواره کمدی خندستان شهرداری اصفهان را دریافت کرد.
نمایش بعضیها را باید دورادور دوست داشت به کارگردانی علی بابایی از کرج جایزه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران را دریافت کرد.
همچنین معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از کهبد تاراج و لیلی عاج؛ دو نمایشنامهنویس شناخته شده کشور را برای نگارش نمایشنامههایی در زمینه مسائل اجتماعی مورد حمایت قرار داد.
برگزیدگان بخش رادیوتئاتر؛ درو کردن جوایز توسط «مافگه»
در ادامه با پخش کلیپی، جوایز برگزیدگان بخش رادیو تئاتر با حضور هیات داوران این بخش جواد پیشهور، ایوب آقاخانی، بهرام ابراهیمی، فریدون محرابی و سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ارشاد اهدا شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش افکت به نرگس موسویپور، برای افکت نمایشهای رادیویی کمدی کافه و ضیافت مرغان مهاجر اهدا شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی صدابرداری به مجید آینه برای صدابرداری نمایش رادیویی کمدی کافه رسید.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بازیگری مرد به بهرام سرورینژاد برای بازی در نمایش رادیویی کمدی کافه اهدا شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بازیگری زن به الهه علیزاده برای بازی در نمایش رادیویی مافگه و همچنین به مریم مشهور برای بازی در نمایش رادیویی کمدی کافه تقدیم شد.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش نمایشنامهنویسی به زهرا اسماعیلی برای نگارش نمایش رادیویی مافگه رسید.
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش کارگردانی به زهرا اسماعیلی برای کارگردانی نمایش مافگه اهدا شد.
اثر برگزیده این بخش نیز که موفق به کسب تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی نمایش برگزیده شد به نمایش رادیویی مافگه به تهیهکنندگی زهرا اسماعیلی تقدیم شد.
برگزیدگان بخش دیگرگونههای اجرایی
در ادامه مراسم پس از پخش کلیپی، با حضور مجید جوادیانزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، مریم معترف و اردشیر صالحپور روی صحنه، جوایز بخش دیگرگونههای اجرایی اهدا شد.
در بخش دیگرگونههای اجرایی از مریم خلیلی برای نمایش هفت تا نه و نیم، مهیار جوادیها برای نمایش رها و عیسی صادقی برای نمایش دگردیسی شاعرانه یک گیشا، عنوان کارگردانان این آثار تقدیر شد.
برگزیدگان بخش تئاتر خیابانی؛ سهم پنجگانه «رودهدازیهای یک مرده بی صاحب»
بخش طراحی لباس:
در این بخش هادی کیانی برای طراحی لباس نمایش رودهدرازیهای یک مرده بیصاحب جایزه نفر برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی ر دریافت کرد.
بخش طراحی فضا:
در بخش طراحی فضا تئاتر خیابانی، هیات داوران از محمدرضا پورعلی و میلاد حسنزاده برای نمایش ارزش نداره تقدیر کرد و تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی به عنوان جایزه نفر برگزیده، به هادی کیانی برای نمایش رودهدرازیهای یک مرده بیصاحب رسید.
بخش موسیقی:
امیرحسین انصافی، امیرمحمد انصافی، محمدحسین رحیمی و نیما مهدوی برای موسیقی نمایش آخرین اولی تقدیر شدند و جایزه نفر برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی به آریان خسروی برای نمایش باجه تلفن اهدا شد.
بازیگری زن:
در بخش بازیگری زن تئاتر خیابانی هیات داوران برگزیده نداشت اما از آرزو جعفری برای بازی در نمایش قصه کفشها، دلارام ترکی برای بازی در نمایش p.o.v ، مارال ایزدبخش برای بازی در نمایش ۲۵ متر آرزو و ساغر کیخا برای بازی در نمایش آشوبگران تقدیر کرد.
بازیگری مرد:
در بخش بازیگری مرد، امیرحسین انصافی و امید حمیدی برای بازی در نمایش آخرین اولی تقدیر شدند و هادی کیانی برای بازی در نمایش رودهدرازیهای یک مرده بیصاحب به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد و تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی این بخش را از آن خود کرد.
کارگردانی:
تقدیری این بخش عبارت بود از افشین خدری برای کارگردانی نمایش باجه تلفن و هادی کیانی برای کارگردانی نمایش رودهدرازیهای یک مرده بیصاحب با کسب تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد.
طراحی ایده:
در این بخش از افشین خدری برای نمایش باجه تلفن و سمیه مهری برای نمایش آخرین اولی تقدیر شد و هادی کیانی برای نمایش رودهدرازیهای یک مرده بیصاحب به عنوان نفر برگزیده تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی را دریافت کرد.
برگزیدگان بخش تئاتر صحنهای
هیات داواران این بخش جوایز نفرات برگزیده شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی و جایزه نفر برگزیده شامل تندیس جشنواره، دیپلم افخار و جایزه نقدی به برگزیدگان بخشهای ۱۰ گانه تئاتر صحنهای اهدا کرد.
طراحی گریم
در این بخش فرزاد رادفر و آژمان بیژنینسب برای طراحی گریم نمایش هملر بیژنی از فسا تقدیر شد و محمد مسیبی برای برای طراحی گریم نمایش احتمالات از تهران به عنوان نفر برگزیده معرفی شد.
طراحی حرکت
مهرداد آبجار برای طراحی حرکت نمایش بانوی محبوب من از تهران تقدیر شد و جایزه نفر برگزیده به مجتبی رستمیفر برای طراحی حرکت نمایش مرثیهای بر قتل ژولیوس سزار از اهواز اهدا شد.
طراحی نور
محمود کریمی برای طراحی نور نمایش سوئینی تاد از مشهد تقدیر شد و ایمان نخلستانی برای طراحی نور نمایش مرثیهای بر قتل ژولیوس سزار از اهواز جایزه نفر برگزیده را دریافت کرد.
طراحی لباس
سارا حسینپور برای طراحی لباس نمایش مرثیهای بر قتل ژولیوس سزار از اهواز تقدیر شد و جایزه نفر برگزیده این بخش به آژمان بیژنینسب و نجمه زارعی جلیانی برای طراحی لباس نمایش هملر بیژنی از فسا تقدیم شد.
موسیقی
جایزه نفر برگزیده این بخش به ویلیام نیری برای موسیقی نمایش بانوی محبوب من از تهران اهدا شد و از آرمین سپیدار برای موسیقی نمایش سوئینی تاد از مشهد تقدیر شد.
طراحی صحنه
سیدمهدی موسویتبار و علی شمس برای طراحی صحنه نمایش احتمالات از تهران تقدیر شدند و مجتبی رستمیفر برای طراحی صحنه نمایش مرثیهای بر قتل ژولیوس سزار از اهواز جایزه نفر برگزیده را دریافت کرد.
بازیگری زن
نسرین درخشانزاده برای بازی در نمایش احتمالات از تهران و الهام شعبانی برای بازی در نمایش بابا آدم از تهران تقدیر شدند و نورا هاشمی برای بازی در نمایش بانوی محبوب من از تهران جایزه نفر برگزیده را دریافت کرد.
بازیگری مرد
پیام نوروزی برای بازی در نمایش زندگی سگ مرده از قزوین در بخش بازیگری مرد تقدیر شد و جایزه نفر برگزیده به تینو صالحی برای بازی در نمایش سگک از تهران اهدا شد.
نمایشنامهنویسی
هیات داوران در بخش نمایشنامهنویسی از کهبد تاراج برای نگارش نمایشنامه سگک از تهران تقدیر کرد و جایزه نفر برگزیده خود را به باقر سروش برای نگارش نمایشنامه سالخوردگی از بیجار اهدا کرد.
کارگردانی
علی شمس برای کارگردانی نمایش احتمالات از تهران تقدیر شد و مجتبی رستمیفر برای کارگردانی نمایش مرثیهای بر قتل ژولیوس سزار از اهواز جیازه نفر برگزیده بخش کارگردانی نمایشهای صحنهای را از آن خود کرد.
نظر شما