در ادامه این یادداشت که در ۲۷ بهمن به قلم محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی منتشر شده، آمده است: استفاده از ظرفیتهای مرزی در تعاملات اقتصادی و فرهنگی، شکوفا سازی ظرفیتهای کشاورزی و خدمت جهادی به مردم، سیاستهای دولت مردمی را پیگیری میکند.
وجب به وجب این سرزمین که به یمن جانفشانی شهدا و ایثارگران از امنیتی پایدار برخوردار است سرشار از موهبتهای خدادادی است و رویکرد ویژه در این دولت بهرهگیری از توان منحصربفرد انسانی و شکوفاسازی ظرفیتهای مختلف اقتصادی و فرهنگی است. این دیار عالمان شهیر و شهیدان شاخصی چون باکریها بیش از اینها لیاقت پیشرفت و توسعه دارد. مشارکت همه بخشها از جمله بخش دولتی، خصوصی و نیروهای مسلح که نقشی سترگ در پیشبرد اهداف عالی نظام دارند ملموس است و میطلبد این همافزایی با استفاده از همه امکانات تداوم یابد.
با توجه به پیشبینی رشد ۳/۷ درصدی برای آذربایجان غربی در سال آینده این مهم نیازمند مشارکت همگانی است. دستیابی به این مهم از طریق نقش و ظرفیت رسانهها برای معرفی درست استان به عنوان استانی امن با قابلیتهای فراوان، تقویت انسجام و همدلی و توجه به سند آمایش سرزمینی به عنوان نقشه راه سرمایهگذاری و توسعه همه جانبه بیش از پیش اهمیت دارد.امروز تلاش جهادی، انقلابی و شبانه روزی برای خدمت به مردم، حضور درمیدان و بررسی مسائل و مشکلات، توجه به صرفهجویی و رایزنی فشرده برای جذب اعتبارات ملی و تقویت نظارتها در استانی با قابلیتهای آذربایجان غربی یک اصل اساسی است.
به همه مدیران تأکید شده تا در تحقق منویات مقام معظم رهبری و اهداف عالی دولت از همه قابلیتها بهرهگیری کنند. ظرفیتهای آذربایجان غربی و فضای همدلی و امیدی که در استان شکل گرفته باید به درستی از طریق هنرمندی رسانهها در ابعاد ملی و بینالمللی معرفی شود. همجواری این استان با سه کشور و بهرهمندی از پایانههای مرزی و وجود سه فرودگاه و خطوط ریلی این مهم را بیش از پیش جلوهگر ساخته و آذربایجان غربی میتواند به هاب اقتصادی بدل شود. اقتصادی کردن زیرساختهای حمل و نقل اعم از ریلی و هوایی از اولویتهای مدیریت استان در این دوره خواهد بود که نقش مؤثری در جهش رشد اقتصادی آذربایجان غربی به دنبال خواهد داشت.
استفاده بهینه از ظرفیتهای مرزی این استان علاوه بر اینکه شکوفایی استان را در پی دارد موجب میشود تا نیازهای ملی نیز میسر گردد. برنامهریزیهایی برای بهرهمندی از ظرفیت معادن در راستای توسعه و پیشرفت آذربایجان غربی شکل گرفته چرا که متأسفانه سهم اشتغال معادن در استان کمتر از یک درصد است و نقش این بخش در اقتصاد استان بسیار پایین است که باید این روند تقویت شود.
پایین بودن سهم معادن در اشتغال استان نیازمند برنامهریزی برای اکتشاف پهنههای معدنی، استفاده از ظرفیتهای اکتشافی، استفاده از ظرفیت دولت برای سرمایهگذاری در اکتشاف معادن و توجه به موضوع فرآوری در کنار بهرهبرداری از مواد معدنی است.
با توجه به تنوع دینی، قومی و مذهبی در این استان و نقش مهم آن در همگرایی منطقهای همه بخشهای مدیریتی استان از جمله نمایندگی محترم ولی فقیه، نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بر استفاده از این ظرفیتها برای توسعه استان تأکید دارند. به جد ایمان داریم که همه اهداف پیشبینی شده از مسیر همدلی و انسجام محقق میشود و بنا داریم تا بخشهایی که در استان کمتر توسعه یافته یا دچار محرومیت هستند در اولویت نخست سیاستهای تدارک دیده شده برای توسعه باشند.
مصمم هستیم نسبت به ارتقای جایگاه استان از طریق تمام ظرفیتها همانند جذب سرمایهگذار، روانسازی صادرات و فعالسازی دیپلماسی منطقهای، استفاده از ظرفیت سفارتخانهها و کنسولگریها در معرفی توانمندیهای استان، دعوت از سفرای کشورهای مختلف برای حضور در استان، بهرهمندی از ظرفیت دانشگاهها در توسعه روابط خارجی و شکوفاسازی ظرفیتهای بی نظیر بخش کشاورزی اقدام کنیم و اعتقاد راسخ داریم این قابلیتها میتواند سهم مهمی در توسعه این سرزمین داشته باشد.
با توجه به حجم مبادلات تجاری ایران با کشورهایی چون عراق و ترکیه و آذربایجان این استان به جهت مرز مشترک با این سه کشور میتواند در دستیابی به افقهای مدنظر بیش از این نقشآفرینی کند. برای اینکه ظرفیت پایانهها و بازارچههای مرزی استان بیش از اینها مورد توجه قرار گیرد توسعه زیرساختهای ارتباطی در دستور کار قرار دارد. حمل و نقل جادهای و ریلی در این استان باید اقتصادی شود.
یکی از استراتژیکترین استانهای ایران امروز سودای توسعهای همهجانبه و عدالت محور دارد و در این مسیر اهتمام جهادی و انقلابی مدیران و همراهی مردم را به کار گرفتهایم تا با رفع محرومیتهای گذشته در این دیار کهن و استوار در قبال شهدا و مردم شریف آن ادای دین کنیم.
نظر شما