ناصر شعربافیان روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی ۷۰ روز گذشته از واگذاری نظارتهای صنفی مرتبط به سازمان جهاد کشاورزی ۲۰ هزار و ۹۵۶ فقره بازرسی از واحدهای اقتصادی مرتبط با بخش کشاورزی در این استان انجام شده که منجر به تشکیل هزار و ۶۷۸ فقره پرونده تخلفات صنفی شده است.
وی ادامه داد: سامانه پیامکی ۳۰۰۰۷۶۵۵۵۵ به عنوان پل ارتباطی برای دریافت گزارشات و اخبار و اطلاعات و شکایات مردمی در حوزه محصولات کشاورزی اختصاص یافته است.
مدیر نظارت و بازرسی محصولات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از اواسط آذر ماه امسال ۳۶ نفر از کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به سازمان جهاد کشاورزی مامور شدند تا بر اساس قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی امور نظارت و بازرسی محصولات و نهادههای کشاورزی را از میادین تامین و تولید تا سطح عرضه پیگیری نمایند.
وی افزود: در این مدت حدود ۱۰۰ نفر از کارکنان جهاد کشاورزی شهرستانها نیز برای کمک و حضور در تیمهای نظارت و بازرسی آموزش دیده و وارد عمل شدند.
شعربافیان ادامه داد: ناظران و بازرسان اتاقهای اصناف شهرستانهای استان نیز بر اساس اولویتهای اعلامی از سوی سازمان جهاد کشاورزی اقدام به کنترل خرده فروشی کالاهایی مانند مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز، برنج، میوه و تره بار، قند و شکر، لبنیات، روغن خوراکی، نبات ، آبنبات و نهاده های کشاورزی مینمایند.
بر اساس قانون "تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی" مصوب مجلس شورای اسلامی، ۱۱ مورد از امور مرتبط با سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و تنظیم بازار محصولات کشاورزی، از اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت منتزع و به وظایف وزارت جهاد کشاورزی ملحق شده است.
بر همین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت چندی پیش اعلام کرد ٤٠ درصد بازرسان سازمانهای استانی به سازمانهای جهاد کشاورزی منتقل میشوند تا زنجیره تامین، توزیع و نظارت کالاها و محصولات کشاورزی به صورت یکپارچه بر عهده وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
۲۱۸ هزار و ۶۷۸ واحد صنفی که ۱۶۵ هزار و ۸۰۷ واحد آنها دارای پروانه کسب تولیدی، توزیعی، خدماتی و فنی هستند و ۵۱۳ اتحادیه صنفی در ۳۳ شهرستان خراسان رضوی فعالیت دارند.
۹۶ اتحادیه و ۱۰۵ هزار و ۶۰۷ واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی نیز در کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد استقرار دارند.
۴۸ درصد از صنوف موجود در خراسان رضوی "توزیعی" بوده و فعالیت افزون بر ۱۸ درصد آنها ارائه خدمات فنی است. ۱۷ درصد اصناف خراسان رضوی نیز در حوزه تولید و حدود ۱۶ درصد آنها در عرصه خدمات فعالیت دارند.
بر این اساس به ازای هر ۲۹ مصرفکننده در استان ۶ میلیون و ۸۷۱ هزار نفری خراسان رضوی، یک واحد صنفی در شرایط عادی فعال است. همچنین جمعیت صنفی خراسان رضوی ۹ درصد جمعیت صنفی کشور را تشکیل داده و سهم صنوف تولیدی این استان از کل بازار کشور ۲۲ درصد است.
نظر شما