مرتضی اشرفی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: معادن سنگآهن پلاسری سنگان به دلیل حجم بالای ارزش افزوده، کیفیت بالای سنگآهن، میزان تولید قابل توجه و اشتغال بالای آنها، اهمیت ویژه ای برای استان معدنخیز خراسان رضوی دارند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به اینکه روش بهره برداری از معادن پلاسری سنگآهن اثرات مضر و مخربی برای محیط زیست و منابع طبیعی دارد و شیوه دیگری نیز برای استخراج این نوع مواد معدنی نیست، نیازمند اعمال مدیریت دقیق تر و جامع تر و همچنین نظارت بیشتر بر نحوه عملکرد آنها است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: شورای معادن استان به ریاست استاندار در نظر دارد میزان اثرات مخرب زیست محیطی و منابع طبیعی معادن پلاسری سنگ آهن خواف را به حداقل برساند.
اشرفی اظهار داشت: در این راستا طرح جامعی برای ساماندهی معادن پلاسری سنگ آهن خواف توسط سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی با محوریت اکتشافات سیستماتیک و جامع، مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی، نحوه استخراج و فراوری و اشتغال و سایر موارد مرتبط در قالب یک بسته واحد تدوین شده است که طرح تکمیلی آن ظرف مدت ۶ ماه تکمیل و در شورای معادن بررسی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تعداد کل معادن پلاسری سنگ آهن در منطقه سنگان خواف ۲۸ واحد دارای پروانه بهره برداری با پنج میلیون تن ظرفیت استخراج در سال است که بهره برداران آن سرمایه گذاران بخش خصوصی هستند.
به گزارش ایرنا، مجموعه معادن سنگ آهن سنگان خواف در استان خراسان رضوی با ذخیره یک میلیارد تن یکی از ۱۰ مجموعه معدنی بزرگ سنگآهن جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در وسعتی به طول تقریبی ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در استان خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
برخی کانی ها بر اثر هوازگی سنگها و متلاشی شدن آنها، در توده خاک باقی مانده و یا توسط باران، رودخانه، باد یا امواج حمل، و در نقاطی دیگر ته نشین می شوند که به چنین تمرکزهایی از کانی های آواری پلاسر می گویند.
کانسارهای پلاسر اصلی ترین منابع تولید جهانی قلع، الماس، نیوبیم و تیتانیوم به شمار می روند و مهمترین خصوصیت این کانی ها، مقاومت مکانیکی و شیمیایی و وزن مخصوص بالای آنها است.
پلاسر سنگ آهن، ذخیره نابرجایی است که در آهن موجود است، که از یک نقطه به محیطی دیگر انتقال می یابد، برخی از کانههای آهن و مخصوصا مگنتیت در مقابل هوازده شدن استقامت دارند، این کانی شامل وزن تقریبا بالایی است و به این خاطر در پلاسرها جمع شده و ذخیره نابرجای آهن را شکل می دهد.
مجتمع سنگآهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگآهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگآهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگآهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگآهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما