۲۸ بهمن ۱۴۰۰، ۹:۱۶
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84653348
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تانکرهایی که نشان از بی‌آبی چهارمحال و بختیاری دارند

شهرکرد-ایرنا- همین یک دهه پیش بود که یکی از مزیت‌های چهارمحال و بختیاری را داشتن ۱۰ درصد از حجم آب‌های شیرین ایران اعلام می‌کردند، اما این روزها در شهرکرد تردد تانکرهای آب، آن هم در فصل زمستان نماد بی‌آبی یکی شهرهای پر آب کشور شده است.

چهارمحال و بختیاری سال‌ها به عنوان یکی از منبع تامین آب فلات مرکزی و زاگرس میانی شناخته می‌شد که اکنون به دلیل خشکسالی و بی‌بارشی، این منطقه به یکی از استان‌های بی‌آب و کم آب تبدیل شده است. 

در این سال‌ها حمل آب شرب با تانکر فقط مختص شهرکرد نیست و در برخی از روستاهای استان از جمله لردگان نیز کمبود آب شرب نمایان است و پاییز امسال نیز در برخی از روزها در شهرستان بن آبرسانی با تانکر انجام شد.

وجود کمبود بارش‌ها در استان

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری می‌گوید: بارش‌های سال آبی جاری استان در مقایسه با دوره مشابه میانگین بلندمدت با کاهش ۲ درصدی همراه شد و ذخایر برفی استان نیز با کسری ۲۲ سانتی‌متری روبرو است.

مهران چراغپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: کاهش بارش‌ها در مناطقی از استان از جمله فرخشهر، فارسان و سورشجان شدیدتر از دیگر مناطق است به نحوی که بارش‌ها در این مناطق به ترتیب ۳۱، ۱۸ و ۱۶ درصد کسری دارد.

وی ادامه داد: همچنین بارش‌های سال آبی جاری در شهرکرد ۱۲ درصد کاهش و بروجن و کوهرنگ هر کدام ۱۰ درصد کاهش دارد.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری، ارتفاع برف ایستگاه کوهرنگ را ۷۸ سانتی‌متر اعلام کرد و گفت: این در حالی است که در مدت مشابه دوره بلندمدت یک متر برف در کوهرنگ ثبت شده است که نشان از کاهش ذخایر برفی استان دارد.

چراغپور، میانگین بارش‌های سال آبی جاری استان را ۳۴۱ میلیمتر اعلام کرد و گفت: میانگین بارش‌ها در دوره مشابه میانگین بلندمدت ۳۴۷ میلمتر بوده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۶۰ درصد بارش‌ها در استان دریافت شده است، خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد بارش‌ها باید در ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت دریافت شود.

با این کاهش بارش‌ها و جبران نشدن بارش‌ها در طول زمستان امسال، شهرکرد نیز دارای تنش آبی جدی شده است و آبرسانی با تانکر در این استان در حال انجام است.

آبرسانی سیار با تانکر در شهرکرد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری از افزایش تعداد تانکرهای آبرسانی سیار برای رفع تنش آبی شهر شهرکرد خبر داد و گفت: روزانه ۲۲ تانکر با آبرسانی سیار مخازن آب این شهر را تامین می‌کند.

احمدرضا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با کاهش دبی آب چشمه کوهرنگ بر اثر یخ‌زدگی و برودت هوا ،تامین آب شهر شهرکرد با تنش روبرو شد که به دنبال آن راهکارهای کوتاه، میان و بلندمدت رفع تنش آبی در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: برای رفع این تنش آبی در کوتاه‌مدت از استان‌های بوشهر، اصفهان، لرستان و کاشان و به تازگی از استان یزد و مرکزی ۲۲ تانکر ۱۰ هزار لیتری برای انتقال آب به مخازن شهرکرد تامین شده است.

محمدی یادآور شد: این تانکرها روزانه به اندازه پنج نوبت آب را از تصفیه‌خانه سامان و شهرهای اطراف از جمله نافچ و فرخشهر به مخازن آب شهرکرد انتقال می‌دهد تا بخشی از تنش آبی شهرکرد برطرف شود.

وی همچنین از اجاره ۲ چاه دیگر برای تامین آب مورد نیاز شهرکرد خبر داد و گفت: پیش از این ۶ چاه از دستگاه‌هایی از جمله بخش کشاورزی و شهرداری اجاره شده بود و با چاه‌های جدید در مجموع هشت چاه اجاره‌ای به منابع آب شهرکرد اضافه شده است.

محمدی خاطر نشان کرد: علاوه‌ بر راهکارهای کوتاه‌مدت، در حال ارزیابی خطوط پدافندی نیز هستیم تا در زمان‌های بحرانی وارد مدار بهره‌برداری شود.

وی مهمترین راهکار برای رفع تنش آبی شهرکرد را صرفه‌جویی و مدیریت مصرف عنوان کرد و ادامه داد: صرفه جویی ۱۰ درصدی در مصرف آب به منزله وارد مدار کردن ۱۰ حلقه چاه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری، نزدیک شدن به زمان خانه‌تکانی شب عید و افزایش مصرف آب در تشدید تنش آبی را نگران کننده دانست و افزود: توقف آبرسانی سیار و رفع تنش آبی در شهرکرد قابل پیش‌بینی نیست اما چنانچه مردم در مصرف خود ۱۰ درصد صرفه‌جویی کنند می‌توان اسفندماه را با تنش کمتری پشت سر گذاشت اما اگر صرفه‌جویی نشود امکان افت فشار و قطعی آب نیز وجود دارد.

ضرورت اجرایی شدن طرح انتقال بن به بروجن

یکی از طرحهایی که می‌تواند عطش بی‌آبی چهارمحال و بختیاری را تا حدودی کاهش دهد، طرح انتقال آب بن به بروجن است.

استاندار چهارمحال و بختیاری پیگیری تامین آب شرب پایدار را از مهمترین برنامه‌های خود برشمرد و گفت: در همین راستا تلاش می‌شود طرح آبرسانی بن به بروجن در زمان کوتاهی به بهره‌برداری برسد.

غلامعلی حیدری در برنامه تلویزیونی شبکه استانی جهان‌بین اظهار داشت: طرح آبرسانی بن به بروجن آب شرب نیمی از جمعیت استان را تامین می‌کند که به تازگی ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده شده است.

به گزارش ایرنا، شهر شهرکرد ۸۲ هزار مشترک خانگی دارد و در مجموع شرکت آب و فاضلاب شهرستان شهرکرد به ۱۲۰ هزار مشترک در این شهرستان خدمات‌رسانی می‌کند.

آبان‌ماه امسال جریان چشمه کوهرنگ خشک شد و دبی آب چشمه با کاهش شدید روبرو شد و از ابتدای بهمن نیز آبگیر طرح انتقال آب از چشمه کوهرنگ به شهرکرد با یخ‌زدگی روبرو شد و از آن زمان تاکنون تامین آب شهرکرد با تنش روبرو شده است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha