حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شرق اصفهان زیر کشت رفت

اصفهان- ایرنا- عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: حدود ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نواحی حقابه داران شرق این استان در پی افزایش خروجی سد زاینده رود و تخصیص بخشی از حقابه کشاورزان در بهمن امسال زیر کشت رفته است.

حسین محمدرضایی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اضافه کرد: این میزان حدود ٢۵ درصد از زمین های کشاورزی حقابه داران شرق استان اصفهان را شامل می شود.

وی با بیان اینکه مقدار کشت محصولات در مناطق گوناگون شرق متفاوت است ادامه داد: بصورت تقریبی می توان گفت از مساحت مورد اشاره، ۶٠ درصد به کشت گندم و ٢۵ درصد به کشت گلرنگ اختصاص پیدا کرد که بیشترین کشت گلرنگ در منطقه رودشتین و حدود ١۵ درصد باغ ها و کشت های ریشه ای مانند  یونجه بوده است. 

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان درباره پیش بینی حجم محصول برداشت شده در ماه های آینده خاطرنشان کرد: این رقم تابعی از بارندگی ها و مقدار آب تخصیصی به کشاورزان در نوبت های بعدی بازگشایی زاینده رود است اما بطور میانگین ۶ تا هفت تُن گندم و ۲ تا چهار تُن دانه گلرنگ از هر هکتار برداشت می‌شود.

محمدرضایی تصریح کرد: اکنون درباره میزان حجم آب مورد نیاز برای آبیاری بعدی اراضی کشاورزی نمی توان برآورد درستی داشت و این به مقدار بارش های آینده بستگی دارد.

عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان اضافه کرد: معیشت حدود ۳۰ هزار خانوار کشاورزان حقابه دار  شرق اصفهان به کشاورزی گره خورده است و در صورت تنش آبی محصول آنها با افت تولید مواجه شده و برداشت محصول ناکافی مانند سال‌های قبل که شاهد خشکی رودخانه زاینده رود بودیم آسیب‌های جدی به این قشر زحمتکش وارد می‌کند.

به گزارش ایرنا، خروجی سد زاینده‌رود ۱۲ بهمن امسال با هدف جاری سازی آب در بستر این رودخانه در حوزه شهر اصفهان و سپس شرق استان به‌منظور کشت غله در بخشی از اراضی کشاورزی بصورت پلکانی افزایش و ساعت ۱۰ صبح ۲۴ بهمن کاهش یافت در نتیجه بخش قابل توجهی از بستر زاینده رود از جمله در کلانشهر و شرق این استان دوباره خشک شد.

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌قرن اخیر سپری می‌کند بطوریکه رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد چم آسمان در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده و از مهر سال ۹۹ تاکنون نیز، این موضوع باز تکرار شده است.

زاینده‌رود که به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود، در سال‌های گذشته به‌ کرات خشکانده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha