اما معمولا سوالی که کارفرمایان با آن مواجه میشوند این است که سازه بتنی محکم تر است یا فلزی؟ و کدام یک برای ساختمان مزایای بیشتری دارد؟
ما در این مطلب قصد داریم به شما بگوییم اسکلت بتنی بهتر است یا فلزی و شرکت آیرومارت را برای اطلاع از نرخ میلگرد و خرید قطعات فولادی دیگر به شما معرفی کنیم. در ادامه همراه ما باشید.
تفاوت های ساختمان اسکلت فلزی و اسکلت بتنی
1. مقاومت در برابر زلزله
یک تصور غلطی وجود دارد که اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاومت بالاتری دارد و بهترین سازه برای ساختمان مسکونی است. ولی این ایده اساسا اشتباه است، زیرا هم اسکلت بتنی و هم اسکلت فلزی را میتوان برای مقاومتهای متفاوتی طراحی کرد تا هر دو در هنگام زلزله همانطور که لازم است عمل کنند. در واقع طراحی مناسب سازه، عامل کلیدی در مقاومت آن است. البته باید توجه داشت که اسکلت بتنی به خاطر افزایش وزن سازه باید نیروی بیشتری را تحمل کند.
2. طول عمر
اینکه گفته میشود سازه های اسکلت بتنی عمر طراحی دارند، یعنی اینکه سازه بتنی برای عمر خاصی طراحی شده است. طراح مشخص میکند که این عمر چه قدر باشد و میتوان تا 50 یا 60 سال عمر برای سازه در نظر گرفت. بتن در طول زمان دچار نوسان میشود که بر عملکرد سازه در هنگام زلزله تاثیر منفی میگذارد. اما در ساختمان های اسکلت فلزی با افزایش عمر، مشکل از دست دادن مقاومت وجود ندارد و این مزیتی برای اسکلت فلزی محسوب میشود.
3. ارزش اسقاط
به طور کلی در ساخت و سازهای عمومی در کشور به موضوع تخریب سازه توجه کمتری میشود. به این معنی که در هنگام تخریب سازه، هزینه تخریب ساختمان های فلزی کمتر و ارزش اسقاط بیشتری دارد. این میتواند یک مزیت برای اسکلت فلزی به حساب آید.
4. مقاومت در برابر آتش
فولاد مقاومت پایینی در برابر آتشسوزی دارد، زیرا در هنگام گرم شدن مقاومت خود را از دست میدهد. درحالیکه سازه های بتنی مقاومت بالایی در برابر آتش نشان میدهند. البته باید توجه داشت که با تمهیداتی در اسکلت فلزی که بعضا گران است، میتوان مقاومت آن را در برابر آتش بالا برد. در نتیجه مقاومت بالای اسکلت بتنی در برابر آتش یک مزیت محسوب میشود.
5. هزینههای ساخت و ساز
فولاد مورد استفاده در ساخت اسکلت فلزی دارای مقاومت خاصی است که در صورت طراحی مناسب، 30 درصد بیشتر از میزان فولاد مصرفی در سازه های بتنی مصرف میشود. بنابراین هزینه اسکلت فلزی بالاتر و قیمت اسکلت بتنی کمتر است. پس برای کارفرمایانی که به دنبال کاهش هزینههای ساخت هستند، سازه بتنی گزینه مناسبتری است.
همچنین افرادی که بخواهند هزینه ساختمان را به شکل خردتر و براساس پیشرفت پروژه بپردازند، سازه بتنی انتخاب بهتری است. اما با توجه به اینکه هزینه اصلی ساخت سازه های فلزی بر اساس قیمت خرید آهن تعیین میشود، باید در ابتدای پروژه نقدینگی بیشتری داشته باشید. در ضمن با توجه به اینکه در ایران بعد از اتمام سقف وام مسکن پرداخت میشود، در اسکلت بتنی میتوان پس از اتمام هر سقف وام گرفت و برای پروژه خرج کرد. در نتیجه این یکی از مزایای سازه های بتنی به شمار میرود.
6. سادگی در اجرا
یکی دیگر از مسائلی که در هنگام بررسی مزایا و معایب اسکلت فلزی و بتنی به آن میپردازیم، سهولت در اجرا است. اسکلت فلزی به دلیل حساسیت در عملیات برش، جوش، حمل و نقل و نصب، نسبت به اسکلت بتنی به مهارت و دقت بیشتری نیاز دارد. بنابراین باید بدانید که اجرای اسکلت بتنی به مهارت، تخصص، نظارت و کنترل کمتری نسبت به سازه های فلزی نیاز دارد و با توجه به شرایط کنونی کشور ما، این امر برای سازه های بتنی مزیت به شمار میرود.
7. زمان اجرا
با توجه به اجرای همزمان طبقات، پیشرفت سریعتری در سازه های فلزی نسبت به سازه های بتنی وجود دارد. همچنین اگر اسکلت فلزی در کارخانه ساخته شود، زمان اجرا کاهش بیشتری خواهد داشت. اما در سازه بتنی با توجه به اجرای هر طبقه بعد از زیرزمین و رعایت زمان گیرش اولیه بتن، سرعت پیشرفت بسیار کم است. از طرفی سرعت بالا در اجرای سازه اسکلت فلزی، هزینههای سربار و زمان بهرهبرداری را کاهش میدهد. این موضوع باعث جبران قسمتی از هزینههای گرانتر ساخت میشود.
خرید تجهیزات فولادی برای ساخت ساختمان
ما در این مطلب تفاوت قیمت اسکلت فلزی یا بتنی را برای شما شرح دادیم و به مزایای و معایب هر کدام پرداختیم. شما میتوانید برای خرید میلگرد ساده و آجدار، انواع ورق، تیرآهن و ... وارد سایت آیرومارت (iromart.com) شوید و قیمتهای به روز بازار را مشاهده کنید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاورههای رایگان، کافیست با شماره 02145306 تماس بگیرید.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما