به گزارش ایرنا، مرکز اطلاع رسانی فلسطین روز پنجشنبه اعلام کرد که بر اساس گزارش «کانون مطالعات سیاسی اقتصادی فلسطین» (ماس)، در سال ۲۰۲۱ بیش از نیمی از خانوادههای فلسطینی فاقد امنیت غذایی بودند.
البته اوضاع در کرانه باختری برعکس نوار غزه است و ۶۰ درصد از ساکنان کرانه باختری از امنیت غذایی برخوردار هستند.
این گزارش میافزاید که وضعیت امنیت غذایی فلسطینیان نوار غزه از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ روز به روز بدتر شده و بحران کرونا نیز پیامدهای ناگواری بر اقتصاد فلسطین داشته است.
محاصره چندین ساله نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی، باعث کمبود مواد غذایی و افزایش تعداد گرسنگان در این منطقه شده است تا حدی که سازمان ملل و سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز در گزارش های خود از این امر ابراز نگرانی کرده اند.
«برنامه جهانی غذا» نیز در چندین نوبت اعلام کرده که گرسنگی و فقر به دلیل سیاست های رژیم صهیونیستی جان هزاران فلسطینی در غزه و کرانه باختری را تهدید می کند.
بر پایه آمارها، دو سوم فلسطینیان ساکن نوار غزه در سایه محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی بر این باریکه، در سال گذشته میلادی از نبود امنیت غذایی رنج میبرند.
«مرکز حقوق بشر میزان» نیز پیشتر خواستار افزایش کمکهای نقدی و غذایی به فلسطینیان برای جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی در باریکه غزه شده بود. این مرکز همچنین خواستار مداخله جامعه جهانی برای پایان دادن به محاصره غزه و حمایت از فلسطینیان شد.
فقدان امنیت غذایی به این معنی است که شهروندان فلسطینی به راحتی و در سایه نبود امنیت قادر به دستیابی به کالاهای ضروری و اساسی نیستند.
نظر شما