به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، نتایج این مطالعه جدید نشان می دهد بهبودیافتگان کرونا که واکسن کووید-۱۹ نزده اند، پنج برابر بیشتر از افرادی که این واکسن را تزریق کردهاند، دوباره به کووید-۱۹ مبتلا می شوند.
دکتر «بروس فاربر»، متخصص بیماری های عفونی از نورثول هلث در منهاست نیویورک که یافته های این مطالعه را بررسی کرده است، می گوید: این موضوع به این دلیل است که مصونیت ناشی از ابتلا به کرونا کوتاه مدت است.
وی افزود: تصور اینکه آلودگی به ویروس کووید-۱۹، مصونیت دائمی ایجاد می کند، غیرواقعی است. مصونیت ناشی از ابتلا به کرونا تا سه ماه خواهد بود و ممکن است برای مدت طولانی تری نیز ادامه یابد اما دائمی نیست.
این پزشک خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماران تصور می کنند که چون بر اثر ابتلا به کرونا از آنتی بادی های ناشی از این عفونت برخوردار می شوند، دیگر به تزریق این واکسن نیازی ندارند. این در حالی است که این آنتی بادی ها موقتی هستند و باید این مصونیت را با تزریق یک دز واکسن کرونا تقویت و طولانی تر کرد.
فاربر پیشبینی میکند که مردم به تزریق سالانه واکسن کووید-۱۹ نیاز خواهند داشت. به گفته وی، اکنون میزان عفونت در حال کاهش است اما احتمال دارد سویه های بیشتری از این ویروس ایجاد شود.
محققان برای این مطالعه اطلاعات بیش از ۱۴۹ هزار بیماری را که به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، جمع آوری کردند. تمامی این بیماران از کووید-۱۹ بهبودیافته و قبلا هم واکسینه نشده بودند.
بیش از ۸۳ هزار نفر از آنها پس از بهبودی واکسینه شدند. یافتهها نشان داد که از این تعداد، ۳۵۴ نفر دوباره به کووید-۱۹ مبتلا شدند، در حالی که این رقم در افرادی که همچنان واکسن کرونا دریافت نکردند، ۲ هزار و ۱۶۸ نفر بود.
این مطالعه در میان بیماران واکسینه شده حدود ۲ مورد عفونت مجدد را در هر ۱۰۰ هزار نفر نشان می دهد در حالی که در بین بیماران واکسینه نشده ۱۰ مورد عفونت مجدد در هر ۱۰۰ هزار نفر مشاهده شده است. یافته های این مطالعه در واقع تاییدی است بر یافته های مطالعات قبلی که نشان داده بودند تزریق یک دز واکسن کرونا پس از ابتلا به این بیماری برای پیشگیری از عفونت مجدد کفایت می کند.
مشروح این مطالعه در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده است.
نظر شما