به گزارش ایرنا، روستاهای کردستان به دلیل شرایط جغرافیایی و توپوگرافی منطقه عمدتا در مناطق کوهستانی، سخت گذر، ارتفاعات و شیبهای تند ساخته شدهاند که همین مساله باعث شده ارائه خدمات رفاهی و ایجاد زیرساختهای لازم در این مناطق دشوارتر و به مراتب پرهزینهتر باشد.
یکی از زیرساختهای بسیار مهم در حال حاضر برخورداری از گاز طبیعی است که این مساله روستاهای کردستان را در جهت رونق گردشگری و بومگردی نیز یاری میدهد.
ایجاد شبکه گازرسانی طی یک دهه اخیر در استان کردستان رونق خوبی به خود گرفته و بنا بر اعلام شرکت گاز کردستان، تاکنون هشت هزار و ۴۰۰ کیلومتر گازرسانی به روستاها صورت گرفته است و هم اکنون ۹۷ درصد جمعیت روستایی استان کردستان از گاز طبیعی بهرهمند هستند.
در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد روستاهای مرزی استان به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل هستند و گازرسانی به روستاهای باقی مانده نیز در دست اقدام است.
طی چند سال اخیر که شاهد رونق بومگردی در کشورمان هستیم، روستاها به عنوان کانون اصلی بومگردی موردتوجه خاصی قرار گرفته و در این راستا اقامتگاههای بومگردی نیز در دل روستاها ایجاد شده است.
باید این نکته را در نظر گرفت که هر چه امکانات رفاهی و اقامتی در اقامتگاههای کردستان بیشتر باشد استقبال گردشگران و بومگردان نیز از این اقامتگاهها بیشتر خواهد شد و این مسئله در نهایت به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها کمک شایانی خواهد کرد.
۷۵ درصد اقامتگاههای بومگردی کردستان از نعمت گاز برخوردارند
رییس جامعه اقامتگاههای بومگردی کردستان در گفتوگو با ایرنا گفت: در حال حاضر در کردستان ۲۷ اقامتگاه بومگردی مشغول به فعالیت هستند که از این میزان ۲۰ اقامتگاه از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.
سعید سجادی گفت: اقامتگاههایی که به شبکه گاز متصل هستند به دلیل برخورداری روستا از نعمت گاز طبیعی بوده و اقامتگاههای فاقد گاز به دلیل عدم برخورداری روستا از این نعمت الهی بوده است.
وی ادامه داد: در این راستا ۲۰ اقامتگاه دارای گاز در روستاهای گلین، آویهنگ، نوره، شیان، صلوات آباد، توریور، هویه و تخته از توابع شهر سنندج واقع شدهاند.
رییس جامعه اقامتگاههای بومگردی کردستان اضافه کرد: هفت اقامتگاه واقع در روستای دولاب شهر سنندج به دلیل عدم گازرسانی به روستا از نعمت گاز برخوردار نیستند که با تمهیدات شرکت گاز، امیدواریم در سالهای آتی این روستا نیز به شبکه گاز طبیعی متصل شود.
وی گفت: نبود دسترسی به گاز طبیعی، مانع خدمات رسانی شایسته اقامتگاههای بومگردی به گردشگران و بومگردان نشده و راهکارهای جایگزین برای این امر در روستاها در نظر گرفته شده است.
سجادی یادآور شد: قطعا هرچه وضعیت امکانات و زیرساختهای رفاهی در روستاها بهبود یابد، ورود گردشگر و اقامت در اقامتگاههای بومگردی بیشتر خواهد شد.
اقامتگاههای بومگردی علاوه بر اینکه یکی از بهترین محرکهای رونق اقتصادی در روستاها هستند، میتوانند زمینه ایجاد اشتغال پایدار را نیز در این مناطق فراهم سازند.
استان کردستان با توجه به شرایط کوهستانی آن دارای زمستانهای سرد و یخبندان است و در زمستان امسال نیز شاهد این مساله بودیم که به دلیل بارش برف سنگین، ارتفاع برف در چند شهر آن به بیش از نیم متر رسید و عملا چند روز مردم استان به دلیل مسدود شدن معابر و راهها در خانههای خود محبوس شده و امکان رفت و آمد به بیرون را نداشتند.
در چنین شرایط سختی، قطعا وجود سوختهایی همچون گاز طبیعی به رفاه حال مردم و به ویژه روستانشینان کمک شایانی می کند و از پیامدهای احتمالی و ناگوار این حجم سنگین از بارش برف خواهد کاست.
شرکت گاز کردستان نیز اعلام کرد در این روز (۲۷ دی ماه) امسال که شاهد بارش برف کم سابقه در استان بودیم میزان مصرف گاز در کردستان رکورد شکست، البته با مدیریت خوب، در این شرایط گاز نقاط مختلف استان وصل بود.
در مجموع یک هزار و ۵۹۶ روستای کردستان قابلیت گازرسانی دارند و براساس برنامه ریزی انجام گرفته، تا پایان امسال اهالی تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار از گاز طبیعی بهرهمند میشوند.
نظر شما