سیدمحسن کیاالحسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: گلستان ۶۴۱ آببندان با سطح ۹ هزار و ۶۰۰ هکتار دارد که دو سوم آن در نواحی جنوبی از قابلیت تامین آب بخش های کشاورزی، شیلات، ورزشی و گردشگری برخوردار بوده و یک سوم دیگر با امکان تامین آب بخش شیلات در نواحی مرزی قرار دارد.
وی بیان کرد: طرح تامین اعتبار لایروبی و مرمت آب بندان ها در قالب تفاهم نامه در سال ۹۷ بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهادکشاورزی برای سه استان گلستان، مازندران و گیلان امضا شده و در سال ۹۸ اجرای آن آغاز شد.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی گلستان افزود: در راستای اجرای این تفاهمنامه، طی سه سال اخیر ۲۸ آببندان با وسعت هزار هکتار در این استان مرمت شد و با ذخیره سازی آب های سطحی در حال بهره برداری است.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: امسال از محل اعتبارات تخصیصی دولت، لایروبی و مرمت ۱۵ آب بندان با اعتبار ۷۸۰ میلیارد ریال در دستور کار قرار گرفته که تاکنون اجرای این طرح در ۶ آب بندان به پایان رسید.
به گفته کارشناسان آب و خاک جهادکشاورزی گلستان، با احداث و توسعه آب بندان ها می توان آب مورد نیاز آبیاری کامل محصولات کشاورزی در فصل تابستان همچون سویا، پنبه و آفتابگردان را به حجم ۲ هزار متر مکعب تامین کرد که این کار باعث افزایش ارزش افزوده و جایگزینی منابع آب سطحی با منابع زیر زمینی برای کاهش برداشت از سفره آب زیر زمینی خواهد شد.
استان گلستان از مناطق مستعد کشاورزی کشور به شمار می رود که ۶۶۷ هزار هکتار از زمین های کشاورزی آن به زیر کشت محصولات در چهار فصل می رود که رهاورد آن کسب رتبه اول تا پنجم در تولید ۱۵ محصول در کشور است.
سال زراعی قبل، بهره برداران بخش کشاورزی گلستان موفق شدند پنج میلیون و ۱۵۰ هزار تن محصول کشاورزی تولید کنند.
استان مرزی گلستان در شمال کشور قرار دارد و هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را در خود جای داده و اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی و دامپروری است.
نظر شما